Mám na RF volná lanka ruční brzdy. Občas i blikne kontrolka.
Kde je rozdělovník lanek v autě nebo pod autem ? jsou tam ty posuvné matice kde se to zkracuje ? abych to přitáhl cca o 10mm.
Neumím vyndat zadní sedák, resp. nikdy se mi to nepodařilo (ale nepotřeboval jsem to jen jsem to zkoušel) doufám že to není pod ním.
děkuji za odpovědi
volná lanka ruční brzdy
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
volná lanka ruční brzdy
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
Re: volná lanka ruční brzdy
Volná lanka nesouvisí s bliknutím ruční brzdy...
Lanka ale dotáhneš když odděláš zadní půlku plastu středového tunelu mezi předními sedadly. Tam je táhlo rozdvojené a na něm matice. Nicméně nutnost to dotahovat znamená i nutnost udělat revizi brzdičů, protože může být, že se ti nevrací páka na brzdiči.
No a to bliknutí... no, čidlo je vedle ručky mezi sedačkami a nevím. Sám bych rád věděl co s tím, protože jednu dobu mi svítilo na Kupéčku když hodně pršelo a poslední dobou zas když to okotlím a akceleruji co to jde. Možná je ten spínač nějaký rozpadlý. Nevím.
Lanka ale dotáhneš když odděláš zadní půlku plastu středového tunelu mezi předními sedadly. Tam je táhlo rozdvojené a na něm matice. Nicméně nutnost to dotahovat znamená i nutnost udělat revizi brzdičů, protože může být, že se ti nevrací páka na brzdiči.
No a to bliknutí... no, čidlo je vedle ručky mezi sedačkami a nevím. Sám bych rád věděl co s tím, protože jednu dobu mi svítilo na Kupéčku když hodně pršelo a poslední dobou zas když to okotlím a akceleruji co to jde. Možná je ten spínač nějaký rozpadlý. Nevím.
Jestli se nepletu, tak kontrolka je společná pro ruční brzdu i poruchu brzd, takže probliknutí může způsobovat nízká hladina brzdové kapaliny.
Aha, to mě nikdy nenapadlo
To by mohlo odpovídat té prudké akceleraci. Ale jakto že mi to svítilo, když jsem jel v dešti?

možná vlhko v tom spínači na víčku nádobky s kapalinou
Možná taky že se mi dostávalo vlhko do tunelu, protože pravda, že jsem tam měl ten tunel a průchodový plech řadičky jakýsi pochroumaný a zřejmě to přestalo v době, kdy jsem to trošku poléčil.