Autokosmetický koutek
Re: autokosmetický koutek
snad je to tema jeste o autech
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že je ... ty pocity znám, když člověk slyší "to už nech, ty se s tím teda drbeš, toho času" a podobné.
Hm.......
Já si to povětšinou dělám před barákem. Je to ale celkem o ničem, protože musí být naprosté bezvětří, jinak na to sedá smetí a pří více rozpracovaných plochách je to špatně.
Jednou jsem si to dělal v garáži a super- akorát to bylo trochu nepříjemné, protože se tam udělalo strašně rychle vlhko.
Tady v ulici si s tím asi nikdo hlavu neláme, soused naproti má nějakého nového Forda, tak to jednou za čas pošmrdlá houbou, zbytek nevím, asi jezdí jak prasata nebo do myčky, v podstatě je mi to úplně jedno, jestli se vůbec někdo dívá, je to každého věc, jak si se svým majetkem zachází a do mého času nikomu nic není (snad doma, ale to se patrně taktně mlčí).
Stejně doma častěji vysávám a zametám, než to auto umývám
Já si to povětšinou dělám před barákem. Je to ale celkem o ničem, protože musí být naprosté bezvětří, jinak na to sedá smetí a pří více rozpracovaných plochách je to špatně.
Jednou jsem si to dělal v garáži a super- akorát to bylo trochu nepříjemné, protože se tam udělalo strašně rychle vlhko.
Tady v ulici si s tím asi nikdo hlavu neláme, soused naproti má nějakého nového Forda, tak to jednou za čas pošmrdlá houbou, zbytek nevím, asi jezdí jak prasata nebo do myčky, v podstatě je mi to úplně jedno, jestli se vůbec někdo dívá, je to každého věc, jak si se svým majetkem zachází a do mého času nikomu nic není (snad doma, ale to se patrně taktně mlčí).
Stejně doma častěji vysávám a zametám, než to auto umývám
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Chlapi a pouzivate elektrickou lesticku nebo jen ruky?
Leštička se používá buď na rozlešťování laku po poškozeních způsobených houbou, automyčkou nebo nešetrným zacházením, případně při aplikaci leštěnky.
Já to nechci rozlešťovat, protože to tak špatné nemám a ty závady, způsobené předchozím majitelem, jsem se rozhodl ponechat v "nálezovém" stavu.
Hodilo by se mi to použít na tu leštěnku, protože je to dost nezáživná zdlouhavá práce, ale při ceně několika tisíc korun za přístroj to kupovat nebudu.
Při použití 2-3x do roka si to raději na ty dvě hodiny půjčím.
Já to nechci rozlešťovat, protože to tak špatné nemám a ty závady, způsobené předchozím majitelem, jsem se rozhodl ponechat v "nálezovém" stavu.
Hodilo by se mi to použít na tu leštěnku, protože je to dost nezáživná zdlouhavá práce, ale při ceně několika tisíc korun za přístroj to kupovat nebudu.
Při použití 2-3x do roka si to raději na ty dvě hodiny půjčím.
Ja to cely delam rucne. Lestickou bych asi dosahl lepsich vysledku, ale na druhou stranu mam trosku obavu, abych lak svoji vrozenou sikovnosti nejak jeste nevylepsil.
Kamarad dostal nejakou uplne obycejnou lesticku a nehodla ji vubec vyuzivat, tak mi ji pujcil na vyzkouseni. Lezi mi pod stolem a sbiram odvahu ji pouzit...
Je to jeden z tech levnejch modelu u kterych podvedome cekam nejakou zakernost...
MGF ma docela peknej lak na svuj vek a civic je ted nedavno z pulky strikanej nove a zbytek v lakovne rozlestenej, tak to nastesti nemusim s lestickou moc hrotit. Ale premejslel jsem, ze ji zkusim na necem, kdy by me to pripadne az tak moc netrapilo.
Kamarad dostal nejakou uplne obycejnou lesticku a nehodla ji vubec vyuzivat, tak mi ji pujcil na vyzkouseni. Lezi mi pod stolem a sbiram odvahu ji pouzit...
Je to jeden z tech levnejch modelu u kterych podvedome cekam nejakou zakernost...
MGF ma docela peknej lak na svuj vek a civic je ted nedavno z pulky strikanej nove a zbytek v lakovne rozlestenej, tak to nastesti nemusim s lestickou moc hrotit. Ale premejslel jsem, ze ji zkusim na necem, kdy by me to pripadne az tak moc netrapilo.
Na ceně až tak moc nezáleží- v tom se nejvíce promítne např. omezenost nastavování rychlosti, případně životnost, resp. pohodlí při práci.
Pokud se použije na leštička na aplikaci leštěnky a je použit ten nejjemnější kotouček, tak není co zkazit- nebál bych se toho.
Problém může být nějaký výsledek při rozlešťování, to je fakt.
Co je to přesně za leštičku?
Pokud se použije na leštička na aplikaci leštěnky a je použit ten nejjemnější kotouček, tak není co zkazit- nebál bych se toho.
Problém může být nějaký výsledek při rozlešťování, to je fakt.
Co je to přesně za leštičku?
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak ... leštička může být snad kterákoliv, důležitý je kotouč a zase hlavně šikovné ruce. Nešika i s drahou leštičkou napáchá klidně škodu. Co vím, tak je potřeba dávat bacha na hranách -- jak se na to víc přitlačí proti hraně plechu (nějaký prolis v kapotě, blatníku apod.), lak se snadno prodře a to je průšvih.
To leštění je obecně trošku pruda -- venku na to furt něco sedá, než člověk auto umyje a vysuší, tak ho má zase od pylu teď z jara, v garáži mám na houby světlo, takže se kolikrát až po výjezdu na sluníčko divím, kde mám jaké šmouhy a fleky. Ale to se dá zachránit.
To leštění je obecně trošku pruda -- venku na to furt něco sedá, než člověk auto umyje a vysuší, tak ho má zase od pylu teď z jara, v garáži mám na houby světlo, takže se kolikrát až po výjezdu na sluníčko divím, kde mám jaké šmouhy a fleky. Ale to se dá zachránit.
Přikládám pár poznatků z rozlešťování (o aplikaci leštěnky se nebavím, tam je to podstatně jednodušší, z podstaty věci se neodbrušuje vůbec nic, jen tím, co je součástí abrazivní leštěnky)
1. je to pruda- proto by to měl dělat někdo, kdo s tím má zkušenosti- natrénovat např. na kapotě vybydlené škodovky před sešrotováním
2. dělat to venku, kde na to sedá smetí, je nesmysl
3. tedy: venku za bezvětří a v čistotě nebo v garáži
4. v garáži je sice málo světla ale leštiči na to používají např. halogenovou lampu, příp. odpovídající zdroj silného světla- pohledem z boku snadno zjistí výsledek, odráží se v tom všechny vady a nerovnosti
5. další pruda je v tom, že leštící pasta je všude- takže vše nutno vše pozakrývat páskou a i tak to někdy plně nepomůže. Pak nutno očistit IPA tak jako tak.
Zkrátka je to trochu věda a hodně o šikovných rukách a pracné.
Nešel bych do toho (vyjma té aplikace leštěnky).
1. je to pruda- proto by to měl dělat někdo, kdo s tím má zkušenosti- natrénovat např. na kapotě vybydlené škodovky před sešrotováním
2. dělat to venku, kde na to sedá smetí, je nesmysl
3. tedy: venku za bezvětří a v čistotě nebo v garáži
4. v garáži je sice málo světla ale leštiči na to používají např. halogenovou lampu, příp. odpovídající zdroj silného světla- pohledem z boku snadno zjistí výsledek, odráží se v tom všechny vady a nerovnosti
5. další pruda je v tom, že leštící pasta je všude- takže vše nutno vše pozakrývat páskou a i tak to někdy plně nepomůže. Pak nutno očistit IPA tak jako tak.
Zkrátka je to trochu věda a hodně o šikovných rukách a pracné.
Nešel bych do toho (vyjma té aplikace leštěnky).
No já právě koupil kdysi na aukru leštičku a měl jsem taky obavy co to bude dělat. Výsledek je 100 a 1. Chce to jen používat jemný kotouče (návleky) a měnit je. Na auto použiju 2-3 návleky. Když jsem to dělal rukama, tak na světle byly vidět čmouhy.
Co jsi na ten povrch rukama dával?
Pokud mylíš nějakou patlaninu, tak používám Sonax. Ono, Rover je mooooc velkej na to abych to dělal ručně. nakoupil jsem několik návleků a je to lambáda.
Ale co od Sonaxu??
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Správně je - profi řada a - bauhauspumpa řada
je to černá lahvička 1000ml nebo červená 250ml ?
je to černá lahvička 1000ml nebo červená 250ml ?
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
Cervena.