Ajusa tesnenie postup.
-
Re: Ajusa tesnenie postup.
Pěkné video... ale škoda, že ho nenatočil někdo Rover znalý. Celý postup je totiž hraný jako že za ideálních okolností. Jako zásadní nedostatek tam vidím to, že aplikují MLS těsnění a není tam nijak zdůrazněné to, že se mají měřit přesahy vložek. Oni to hrají na to, že vložky mají být v rovině s blokem +-0,05 mm, ale to nestačí. Taky nijak nekomentují a neukáží použití toho krycího hlavového těsnění.
Takže je třeba to brát dost s rezervou, protože je to vytržené z reality. Ale ať se vyjádří ti, co s tímhle těsněním dělají, nebo spíš dělali denně
Takže je třeba to brát dost s rezervou, protože je to vytržené z reality. Ale ať se vyjádří ti, co s tímhle těsněním dělají, nebo spíš dělali denně

Tak na druhou stranu kontrola přesahu vložek je automatická...
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
To jo, ale oni ji neudělali správně...
Kdyžtak mě opravte, ale co jsem dělal těsnění na K-series, tak vždycky byly vložky zároveň s blokem a ani v Rave nepíšou nic o klasickém přesahu vložek, jako je to u jiných motorů. Takže jsem vždycky zkontroloval jestli některá vložka není utopená - a to na tom videu udělali správně. navíc je v tomto videu krásně předvedeno, jak zkontrolovat rovinost hlavy, a ne, jak je zvykem, ji automaticky přebrousit.
Třeba kecám já
.... já s tím pojmem přesah vždycky operoval tak, že tam přesah má být (číslo taky nevím), ale třeba to je tak, že to má být v rovině
Holt jsem teoretik a pořád mi některé věci ještě nedochází 
Hele ale s tou rovinou hlavy máš recht. Teď, když vím jak rychlo lze hlavu broušením odepsat, se začínám taky přiklánět k metodice, která oddálí nutnost hlavu brousit.

Hele ale s tou rovinou hlavy máš recht. Teď, když vím jak rychlo lze hlavu broušením odepsat, se začínám taky přiklánět k metodice, která oddálí nutnost hlavu brousit.
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Pokud je to vse v poradku tak kdyz dam pravitku prez vlozky tak jsou vys a merim to merkou nebo staci prosvitit baterkou a je videt jak to prosvitaHombre píše:Kdyžtak mě opravte, ale co jsem dělal těsnění na K-series, tak vždycky byly vložky zároveň s blokem a ani v Rave nepíšou nic o klasickém přesahu vložek, jako je to u jiných motorů. Takže jsem vždycky zkontroloval jestli některá vložka není utopená - a to na tom videu udělali správně. navíc je v tomto videu krásně předvedeno, jak zkontrolovat rovinost hlavy, a ne, jak je zvykem, ji automaticky přebrousit.

Tak to já je měl vždycky zároveň.