Čištění radiátoru topení
Re: Čištění radiátoru topení
No..... s benzínem opatrně 

Právě že ten trichlor to úplně rozpustí a ta voda je pořád čistá bez nějakých pevných nečistot. Záleží taky samozřejmě na množství toho roztoku.
Děkuji za rady.... radiátor vyčištěný - viewtopic.php?f=14&t=8544&p=142900#p142900
Tak jsem si to dal taky. Nějak se mi sešly dva radiátory topení , tak jsem se do toho pustil. Jeden byl z 1.8 a druhej z 2.0cdt. Pozor, nejsou stejný, ten z 1.8 má horní trubku delší asi o centimetr. K vyčištění jsem použil kyselinu citronovou a hromadu vařící vody.
Pak přišla operace kompletování. Horní příruba klasicky nešla sesadit. Neměl jsem na to náladu, takže jsem uřízl kus trubky topení a nasadil hadici 5/8. Sedlo si to akorát, ani nebylo třeba řezat trubku v autě, což by by byl bez flexy asi velkej problém. Ta zahradní hadice, která má teplotní trvanlivost do 40 st. mi vydržela bez problému asi tři dny, než jsem sehnal teplovodní hadici 5/8 za cca 80kč/metr. Pracuje se s ní dobře a při příštím čištění už to nebude taková pakárna. Pro lepší manipulaci jsem ucvakal takový plastový výčnělek, který tam je podle mě uplně zbytečně.
Pak přišla operace kompletování. Horní příruba klasicky nešla sesadit. Neměl jsem na to náladu, takže jsem uřízl kus trubky topení a nasadil hadici 5/8. Sedlo si to akorát, ani nebylo třeba řezat trubku v autě, což by by byl bez flexy asi velkej problém. Ta zahradní hadice, která má teplotní trvanlivost do 40 st. mi vydržela bez problému asi tři dny, než jsem sehnal teplovodní hadici 5/8 za cca 80kč/metr. Pracuje se s ní dobře a při příštím čištění už to nebude taková pakárna. Pro lepší manipulaci jsem ucvakal takový plastový výčnělek, který tam je podle mě uplně zbytečně.
R75 cdt