Mlžení oken
Mlžení oken
Zdravím mám stále jeden jistý problém a to takovej, že se mi pořád mlží skla... to přední neberu nejak v potaz ... odmlžím to pomoci větráků..ale kdyz se mi zamlží boční a zadni ..okna .. nepocitam zadni od kufru to taky odmlžím pomocí vyhrívani.. ale ty boky.. to je des.. nemate nekdo nejakej fígl na to ? nebo neco krom otevirani oken ? 

Re: Mlžení oken
Z diskuze viewtopic.php?f=21&t=713&p=14256&hilit= ... %BD#p14256 je tohle, ale jste jsem to nevyzkousel, ale rozhodne vyzkousim.
Re: funkční KLIMA?
Odeslatod Kolda v Ned Lis 23, 2008 11:02 pm
Re: funkční KLIMA?
Odeslatod Kolda v Ned Lis 23, 2008 11:02 pm
Kolda píše:Dík za vysvětlení, že klima vysušuje - nevěděl jsem to.
Na oplátku radu těm, které sejří opocená skla zevnitř. Asi 7 let používám Aplex (proti pocení brýlí, jiné výrobky se mi hrubě neosvědčily ). Lze sehnat v každé druhé optice za 60-70,- Kč a lahvinka vydrží na rok. Trochu nastříkám na všechna skla a rozetřu (setřu) papírovým kapesníkem. Nezamlží se ani při cíleném dejchání z centimetru. Jedno nanesení vydrží cca 6 týdnů, pokud nemáte v rodině zrovna chronické leštiče skel. Pokud jste doposud nic na okna nematlali, pak tohle by vás mělo nadchnout! Žádný utírání skel, žádný rozfoukávání.
Co a za kolik používáte vy?
prodany Rover 620ti 
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den

Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
-
- Kontaktovat uživatele:
Jseš si jistej že máš všechno správně nastavený(a že máš dobrej kabinovej filtr)? Je blbý že když fouká jen na čelní sklo tak se ty boční trochu mlžej ale když to po odmlžení předního okna přepneš aby to foukalo přímo(do interiéru) a nastavíš si správně boční výdechy tak by se to mlžit nemělo. Mě se to nestává ani když mám plný auto(občas se to krátkodobě zamlží než se auto vytopí na správnou teplotu), protože si to hlídám ale spousta lidí jezdí se zamlženýma oknama jak v dobytčáku. Je blbý že to člověk furt musí přepínat podle toho který okna se mu mlžej. Každopádně u dvoustovky to není takovej problém, protože je malinkatá a rychle se vyhřeje (teda pokud nemáš 220 SD), u delších aut to bývá horší.
Nemáš Mudrochu nastavenou vnitřní cirkulaci vzduchu? To pak když nastoupí 4 zmoklí pasažéři ani Aplex tolik nezabírá.. Nejsem dealer toho výrobku, jsou snad i jiné, ale fakt poznáš rozdíl. Naposled jsem to namatlal na skla před 6 týdny a ještě dobrý, prostě se směju těm, co nastartují ráno auto a pak jdou krmit koně.. Já jedu hned a z utěráků mám v autě akorát toaleťák.
Výrobce Aplexu Ivan Pagáč PAGI, píšou že je bez F22, že má antistatický účinek a že má hygienický atest. K dostání v Optikách. Normálně na brýle, já to úspěšně dávám na auto. Možno i na okna doma. Naposled jsem koupil za 60,- a vydrží 7-10x, tj tak rok a půl.
Výrobce Aplexu Ivan Pagáč PAGI, píšou že je bez F22, že má antistatický účinek a že má hygienický atest. K dostání v Optikách. Normálně na brýle, já to úspěšně dávám na auto. Možno i na okna doma. Naposled jsem koupil za 60,- a vydrží 7-10x, tj tak rok a půl.
Rover 214 Si
dik chlapy... jasne vim o tom vzduchu... ale porad to menit dle toho jak se to mlzi.. nevim no je mi uz blbe kdyz muj krasavec jede se zamlzenyma.. oknama... tak hned jak to pujde zajdu do optiky.. a zeptam se na Aplex..dik.. pak casem napisu jak to slo .. 

- Roman620ti
Osobně když jedu jen 5km do práce, tak topení vůbec neotvírám a otevřu na 3-4cm přední a zadní okno + nechám větrák foukat studenej vzduch na venkovní okruh na okna. Vůbec se to nezapaří a motor je hned v provozní teplotě. Jak se jede ve více lidech a ještě třeba za mokra, tak to mám taky hned zamlžený, ale při delší cestě se to teplým vzduchem rychlo odmlží, nechávám ztáhlé zadní okna taky o3-4cm a tím je to daleko rychlejší než se zavřeným autem.
2x Rover 620ti
Ale nejhorší je, když na chvilku pustíš klimu když prší a zase jí vypneš, tak je to strašný! Ani v zahřátym autě a s plným foukáním je to pořád totálně zamlžený.
prodany Rover 620ti 
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den

Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den