K. dotaz ke koupi R 216 r.v. 1996 100tis.km
K. dotaz ke koupi R 216 r.v. 1996 100tis.km
Ahojky všem,
mám moožnost koupit tento skvost Anglické značky : 200 1.6i, 82Kw, 103tis.km, r.v.1996, cena cca 60tis.
Ano jsem tu poprvé a doufám, že ne naposledu a budu moct přidat některé náměty, podněty,...
Ale teď bych chtěl požádat spíše o radu k tomuto typu, motoru, na co si dát pozor při převzetí vozidla, co zkontrolovat před převzetím.
Mám to dosti daleko k prodejci (300km) a nerad bych něco pozapoměl a litoval.
Prolistoval jsem zde spoustu stránek na fóru, ale k tomuto "motoru" toho uceleně jsem mnoho nenašel.
Ještě jednou díky za jakýkoliv příspěvěk k mému dotazu-příspěvku.
PS. mnoho pohodových km bez nehod a potřebného servisu !!
mám moožnost koupit tento skvost Anglické značky : 200 1.6i, 82Kw, 103tis.km, r.v.1996, cena cca 60tis.
Ano jsem tu poprvé a doufám, že ne naposledu a budu moct přidat některé náměty, podněty,...
Ale teď bych chtěl požádat spíše o radu k tomuto typu, motoru, na co si dát pozor při převzetí vozidla, co zkontrolovat před převzetím.
Mám to dosti daleko k prodejci (300km) a nerad bych něco pozapoměl a litoval.
Prolistoval jsem zde spoustu stránek na fóru, ale k tomuto "motoru" toho uceleně jsem mnoho nenašel.
Ještě jednou díky za jakýkoliv příspěvěk k mému dotazu-příspěvku.
PS. mnoho pohodových km bez nehod a potřebného servisu !!
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: koupě 216 r.v. 1996 100tis.km
Pravděpodobně se má jednat o model RF (95-00) tj. kulatý, pokud nejde o cabrio,
já mám 1,6 twincam 16V, spokojený jsem,
těžko radit, obecně za ty peníze by to mělo být opravdu v dobrém stavu opečované,
ne mrcha z dovozu po 3 majitelích.
Jediné rozumné řešení je, když napíšeš kam si pro to auto chceš jet a kdo by ti z okolí pomohl, krátce na to mrknout,
kdo to auto pár let má, tak už tomu trochu rozumí.
Nejlepší je zajet na prohlídku do servisu, kde Rovery opravují, více v sekci Servisy. Těch několik stovek se vyplatí.
já mám 1,6 twincam 16V, spokojený jsem,
těžko radit, obecně za ty peníze by to mělo být opravdu v dobrém stavu opečované,
ne mrcha z dovozu po 3 majitelích.
Jediné rozumné řešení je, když napíšeš kam si pro to auto chceš jet a kdo by ti z okolí pomohl, krátce na to mrknout,
kdo to auto pár let má, tak už tomu trochu rozumí.
Nejlepší je zajet na prohlídku do servisu, kde Rovery opravují, více v sekci Servisy. Těch několik stovek se vyplatí.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: K. dotaz ke koupi R 216 r.v. 1996 100tis.km
Hlavní je zkontrolovat ve velkým TP počet majitelů v ČR, jak je víc jak jeden tak nebrat(ani se nezdržovat s prohlídkou). Cena je opravdu spíš na horní hranici (nepíšeš jestli je to 3 nebo 5 dveřák), má/nemá ABS (všechny 4 kotoučový brzdy).
Jinak 103 000km je zrovna taková blbá doba, v 90 000 by se mělo měnit trochu víc věcí a je otázkou jestli to předchozí majitel udělal. Taková věc se v bazaru zjistit nedá, fakt jedině v Rover servise.
Osobně bych při koupi dvoustovky prvně prozkoumal všechnu elektriku, stěrače, ostřikovače. Pak auto nechal zvednout a celej spodek prošmějdil. Pak bych jel na 30 km projížďku(opravdu 15 km tam a 15km zpátky je minimum). Auto se musí pořádně zahřát aby se ukázaly jeho vlastnosti. Pokud bych byl spokojenej s přesností řízení(žádný vibrace do volantu a tak) a brždění brzd, řazením(bezproblémové řazení všech stupňů včetně zpátečky) atd. Začal bych prohlížet motor(sahat na něj není potřeba), jestli moc netečkou hadičky se servokapalinou a tak. Věnoval bych se tomu jakou barvu má kapalina v chladící nádržce, jestli na její hladině nejsou zvenku vidět fleky nebo něco. Po nějakých 15 minutkách od vypnutí motoru bych OPATRNĚ(hlavně při povolování víčka pro jistotu přes hadru) nakoukl do expanzní nádržky a zkontroloval jestli hladina vody je opravdu naprosto čistá(cokoli plovoucího na hladině je špatně).
Auto je určitě někde na netu, tak mi do osobky pošli odkaz, já se jen tak zběžně mrknu(neboj z pětasedmy už do dvoustovky přesedat opravdu nehodlám) .
Jinak 103 000km je zrovna taková blbá doba, v 90 000 by se mělo měnit trochu víc věcí a je otázkou jestli to předchozí majitel udělal. Taková věc se v bazaru zjistit nedá, fakt jedině v Rover servise.
Osobně bych při koupi dvoustovky prvně prozkoumal všechnu elektriku, stěrače, ostřikovače. Pak auto nechal zvednout a celej spodek prošmějdil. Pak bych jel na 30 km projížďku(opravdu 15 km tam a 15km zpátky je minimum). Auto se musí pořádně zahřát aby se ukázaly jeho vlastnosti. Pokud bych byl spokojenej s přesností řízení(žádný vibrace do volantu a tak) a brždění brzd, řazením(bezproblémové řazení všech stupňů včetně zpátečky) atd. Začal bych prohlížet motor(sahat na něj není potřeba), jestli moc netečkou hadičky se servokapalinou a tak. Věnoval bych se tomu jakou barvu má kapalina v chladící nádržce, jestli na její hladině nejsou zvenku vidět fleky nebo něco. Po nějakých 15 minutkách od vypnutí motoru bych OPATRNĚ(hlavně při povolování víčka pro jistotu přes hadru) nakoukl do expanzní nádržky a zkontroloval jestli hladina vody je opravdu naprosto čistá(cokoli plovoucího na hladině je špatně).
Auto je určitě někde na netu, tak mi do osobky pošli odkaz, já se jen tak zběžně mrknu(neboj z pětasedmy už do dvoustovky přesedat opravdu nehodlám) .
Ahoj, máme stejné auto, tak můžu potvrdit co napsal Tomii_82, to jsou asi tak nejpodstatnější věci. Jeste mrkni na kabely ktere vedou do patých dveří (u pravého pantu nahoře), oddělej si kryci gumu. Bývají dost často polámané, neříkám že se s tím nedá jezdit, ale třeba u nás skrz to zlobil central. Stačí si pohrat s pajkou a oblepit to izolačkou. Když budou polámané, tak třeba ukecáš nejakou stovku dolů:-) Vyndej si rezervu, u našeho to je pod ní trošinku narezlé, ale to asi nebude pravidlem, tak neboj;-) Jinak 1,6 supr motor (neměl bych to říkat, protože tohle je samozřejmě klub vážených pánů, kteří s roverem rozvážně vyjíždějí jen v neděli na partičku karet), ale díky pružnému zrychlení, které bys na 1.6 netipl, povodíš i silnější auta
-
- Kontaktovat uživatele:
Posílal mi fotky, zdá se to být velice pěknej kousek, snad mu to vyjde a auto bude v dobrým stavu.
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ono je taky v ČR několik desítek RF, které se prodaly oficiálně,
a pokud nebyly firemní, což bylo např. v Brně jen asi 5 vozů, mohou být ve skvělé kondici, i po 12 letech.
Ve své době prodal např. Cartec nemálo vozů.
a pokud nebyly firemní, což bylo např. v Brně jen asi 5 vozů, mohou být ve skvělé kondici, i po 12 letech.
Ve své době prodal např. Cartec nemálo vozů.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
No mě osobně se více líbí rover 216 z roku 1994 (honda concerto) nebo rover 25
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
Přátelé a dobří lidé,
všem děkuji za informace a dobré rady, které jsem od vás obdržel.
Doufám, že vše dopadne dobře a stanu se spokojeným uživatelem této aristokratické značky. Věřím, že se budu moct příště podělit o několik dobrých poznatků a skušeností!!!
Ještě jednou DÍKY VŠEM !!!
všem děkuji za informace a dobré rady, které jsem od vás obdržel.
Doufám, že vše dopadne dobře a stanu se spokojeným uživatelem této aristokratické značky. Věřím, že se budu moct příště podělit o několik dobrých poznatků a skušeností!!!
Ještě jednou DÍKY VŠEM !!!
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No mi se líbí taky moc, je to velké auto s velkým kufrem, místa víc než v 45, motory dobré, nádherné hranostaje jsou to. A 416 tourer to už vůbec nemluvím.roverix píše:No mě osobně se více líbí rover 216 z roku 1994 (honda concerto) nebo rover 25
RF jsem si pořídil kvůli CVT, které jsem chtěl.
Kolegyně má od 94 koupeného u Rover HOS Jihlava R216, BRG, a to je krása, i po 15 letech auto slouží a vypadá extra.
BRG je základní barva - British Racing Green.
nebo OEW je například Old English White taková mezi bílou kávou a bílou, takové barvy se dnes nevidí.
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Pro austin: kde se dá vidět Austin princes? Rover 214 má ségra v provedení sport, 3dveře Tuším r.v. 1993. Ale ani neví v čem jezdí, nemá internet. Ta barva BRG to je ta nejtmavší zelená? To jsem asi v roce 1993 viděl v Itálii v prodejně Rover. Tehdy mne fascinovalo dílenské zpracování. Já tam přijel sierrou, a pak se mi do ní nechtělo ani nasedat.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Austin Princess jsem koupil v roce 98 v Luhačovicích, jezdil ve vašem kraji,
předtím v Praze. Víc jich v ČR asi není, viděl jsem jen 3 vraky. V SK je jedna, v H žádná.
předtím v Praze. Víc jich v ČR asi není, viděl jsem jen 3 vraky. V SK je jedna, v H žádná.
Zadal jsem do seznamvyhledávače AUSTIN PRINCESS. Našel jsem jen malou fotku. Inzerát, někdo to prodává u Brna obsah 1.8 Kdybych to měl kam dát , koupil bych.
Roverix