Dikki

Ač se to zdá logické, myslím(tedy jedná se pouze o můj názor) že opak je pravdou. Větší paseku bys nadělal kdybys do auta co tam mělo klasickej minerál nalil plnou syntetiku(ta by mohla uvolnit minerály ulpěné na stěnách a pokud by se tak stalo ve větší míře, byl by podle mě problém). Přechod z lepšího na horší olej sice jakoby nedává logiku, nicméně riziko je podle mě minimální.marvvin píše:jestli se nepletu, tak pokud tam byl 5W/40 tak by tam mel zustat, nemelo by se prechazet od "lepsiho" k "horsimu", nejsem si ted jisty co doporucuje vyrobce auta, ale kdyz jsem kdysi hledal na strankach vyrobcu oleju tak byli mozne obe alternativy, sam mam ve 214Si 5W/40
Hehe to jsi asi spustil diskuzní lavinu, tohle je věc názoru, já tam mám Divinol 10W40 (prostě z toho důvodu že ho v servise preferujou).daemone píše: a este by som sa chcel spytat aka znacka oleja je najlepsia, najkvalitnejsia??
Pokud je to takhle a nejde ti o peníze, klidně zůstaň u 5W40.daemone píše:Diki za rady.....do roboty to mam takych 12-13 km.. a jazdim aj pocas dna po robote....mne osobne by to nerobilo problem naliat tam znova 5w40 ale cital som si manual a bolo tam ze 10w40......ale este by ma zaujimalo ze ci vtedy 10w40 nebola viacej dostupnejsia ako 5w40?? a ci koli tomu tam dali tu 10w40 do toho manualu