Chladenie, kúrenie - záhady

Odpovědět
ferrat

Chladenie, kúrenie - záhady

Příspěvek od ferrat » sob bře 15, 2008 21:56

Mám jednu záludnosť:
-ranný štart - bez problémov. prejdem cca 5 km, prestane kúriť a ručička teplomera sa vyšplhá asi do 3/4 škály. Zastavím, vypnem motor, otvorím nádržku chladiacej kvapaliny - tá je plná studenej vody, ono to vybublá, voda spadne. Naštartujem, ručička sa pomyká hore dole a ajhľa!!! ono to kúri, a všetko je ok. Menil som termostat a robí to stále, teda vždy ked auto "vychladne". POMOOOOC. A dakujem za vaše rady.

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Re: Chladenie, kúrenie - záhady

Příspěvek od Tommi_82 » ned bře 16, 2008 8:11

A už ti to dělá delší dobu?
Třeba to máš zavzdušněný, každopádně podle mě by chyba mohla být i v tom, ža máš nějakým způsobem rozbitou vodní pumpu(která stojí asi 1200 Kč) a mění se společně s rozvodama(nebo nejpozději po 120 tisíc km). Ta pumpa neumí pořádně natlakovat vodu a ta se pak díky tomu že tam není pořádnej tlak v ohřátým motoru odpaří a vznikne vzduchová bublina která ti tam pak nadělá bordel. Ale tuhle teorii ber spíš jen tak okrajově protože odešlá pumpa se většinou projevuje tím že spíš teče, než že by nějak špatně fungovala.
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Obrázek
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)
Obrázek
Obrázek
Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008
Obrázek
Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014
Obrázek

Dawe

Re: Chladenie, kúrenie - záhady

Příspěvek od Dawe » ned bře 16, 2008 13:06

Já bych řekl, že to máš zavzdušněný.V pátek jsem měnil čidlo teploty chladící kapaliny, odvzdušnil jsem to (ne pořádně) a jel jsem to projed, ručička mi vyšplhala do 3/4 a z topení šel studený vzduch, druhý den bylo vše OK.Ono by se to mělo odvzdušnit samo, teda alespoň mě.

Odpovědět