Zdravim lidičky, měla jsem auto v servisu na kontrolu převodovky, dolili olej a říkali, že je všechno v pořádku. Po dvou dnech jsem ale objevila pod autem (pod motorem) loužičku, nic moc velká, ale přece... Sundala jsem kryt, očistila spodek motoru a převodovky a ráno jsem zjistila, že pravá spodní strana je opět od oleje. Vypadá to, že olej teče z nějakého závitu...mám to na fotce, je to ten spodní. Nevíte někdo, jestli to tak vypadá normálně nebo tam třeba nechybí šroubek?:-) Z motoru olej nemizí, dolívala jsem cca 3/4 litru za rok (12tis. km). Díky moc!
http://lenkaambrozova.rajce.idnes.cz/Tece_olej/#album
Teče olej 25ka 2.0TD
Teče olej 25ka 2.0TD
Naposledy upravil(a) Tommi_82 dne stř čer 09, 2010 8:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: link na obrázek opraven
Důvod: link na obrázek opraven
MG ZS 180 *Cipísek*
Dříve: Rover 25 2.0 TD *Ferda*
Re: Teče olej 25ka 2.0TD
Mě to připadá, že ty tři díry jsou tam jako příprava na něco (asi kompresor klimatizace, pokud nemáš klimu), ale rozhodně nebudou skrz, takže olej asi teče někde výš a stéká přes ty díry, a pak to vypadá, jakoby tekl odtamtud. Možná gufero řemenice, ale to se tak na dálku špatně určuje, měl by to prohlédnout nějaký mechanik.
Klimatizaci mam, taky me napadlo, ze tam neco chybi, ale je to de facto kousek od praveho kola, takze nic moc velkeho tam asi byt nema, rozhodne tam neni moc mista. Mozna to tece nekde z tesneni vany, ale podle toho jak skoro nemizi olej z motoru to asi taky nebude uplne ono. Chtela jsem prave vedet jak to vypada u vas co mate 25ku 2.0TD, jestli tam mate taky jen takhle volne diry nebo jestli tam mate treba srouby ci neco jineho. Ale budu zkoumat dal, louzicky pod autem se mi fakt moc nelibi. Diky moc
MG ZS 180 *Cipísek*
To jsou díry pro přichycení silentbloku jako je na fotce.Máš stejnou vanu s tíčkem protože máš taky turbo.Pokud na přední nápravě nemáš přípravu pro silentblok tak ti tam nic nechybí pokud ano tak ti chabí silentblok, což bys asi za jízdy už dávno poznala že by to cukalo jak blázen.
Olej muze tyct mezi blokem a olejovym cerpadlem nebo muze byt spatnej simering na klice kterej je v olejovym cerpadle.
Olej muze tyct mezi blokem a olejovym cerpadlem nebo muze byt spatnej simering na klice kterej je v olejovym cerpadle.
Miluji Rover Club. T16 turbo power.