Cafte.
Cca pred dvoma tyzdnami som vymienal lambda sondu. Je to origo lambda s takym istym cislom ako je originál.Pred vymenou auto islo na volnobehu normalne ale po jej vymene mi robí to ze sa auto cele trase a ked pozrem na motor tak tancuje aj 1,5 cm hore dole smerom z predu dozadu. Mozno lambda zacala nieco regulovat co nieje v poriadku, lebo ked ju odpojim tak uz netrase. Vedeli by ste mi povedat co to moze byt ? popripade ako postupovat pri zistovaní?
(okrem diagnostiky) Dakujem
trase na volnobehu po vymene lambdy
-
- Kontaktovat uživatele:
trase na volnobehu po vymene lambdy
Rover 214Si 16V 1996, hrdzoblato
Re: trase na volnobehu po vymene lambdy
Asi je ta nová sonda špatná, bez diagnostiky nic nezjistíš, musíš minimálně nechat změřit emise, mělo by to mít ve výfukových plynech méně než 1% kyslíku, kolem 15% CO2 a méně než 0,5% CO, hodnota lambda musí být mezi 0,97 - 1,03. Podmínkou je těsný výfukový systém. Pravděpodobně ty hodnoty budou jiné, což znamená bohatou nebo chudou směs a proto se ten motor tak třese. Pokud to třesení přestane po pořádném zahřátí, možná že jen nefunguje vyhřívání sondy.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: trase na volnobehu po vymene lambdy
Dakujem za odpoved. Včera som si všimol že po pripojeni lambdy a roztraseni sa motora mi viacej nasava vzduch cez regulátor volnobeznych otáčok teda krokovy motorcek. Asi bude fakt vadna. Inak môže byt zle osadeny motor? Lebo dosť cítim vybracie vnútri autá , ale keď idem do kopca tak sú menšie
Rover 214Si 16V 1996, hrdzoblato