Rover 25 problém ABS
Rover 25 problém ABS
reaguje i když je sucho prakticky pořád, někdy svítí kontrolka a někdy ne...Prosím poraďte....nebo to jednou neubrzdim tady v tom blázinci pod jménem Praha
Podporujeme orginalitu růstu roverů v čechách a na slovensku
Re: Rover 25 problém ABS
Zkontroluj ozubené kroužky na předních poloosách, pravděpodobně bude jeden prasklý.
Máš pravdu bude to asi tím, jelikož jsem půl roku(blbec) jezdil s prasklou prachovkou na předním pravým kole. Nicméně jseme to v servisu pořádně umyli a promazili, ale dělá to zvuky pří 90stupnových otočkách někdy i méně.
Tak to bude asi v háji i kloub. A čidlo zasviněný od vazelíny, proto svítila ta kontrolka. Možná že ten kroužek nakonec prasklý není, ale bylo to jen tou vazelínou. Mrkni na to.
...aby ti to zatial brzdilo spolahlivo kym to opravis, tak odporucam vytiahnut poistku pre ABS (ABS bude vyradene, kontrolka bude stale svietit). Ked vymenis klby tak poistku mozes kludne zasunut spat.
Rover 214 Si r. 1999
děkuju všem, jste všíchni super...jsem moc rad, že maji rovera takovy lidi jako ja díky 

hehe
Smankotky, jeste aby jsme takovi nebyli, kdyz jsme tu vsichni zamilovani az po usi 

Tenhle problém mam taky. Začalo to z ničeho nic. Má někdo přesnou diagnostiku toho co to může tedy být ? Co snímač otáček kola, tedy asi čidlo pro ABS. Nebo je to tím ozubeným kroužkem ? ten asi samostatně koupit nelze že ? Čili co se musí koupit ? Celý náboj ? je náboj zde v cz k sehnání nový ? Či stačí vyměnit kroužek? případně kde jej sehnat ? na mé dvoustovce berou za svý. jsou orezlý a zuby už jsou kulatý. Ale ten náboj by mě zajímal kde jej sehnat protopže ho stejně musim vyměnit.
Zkontroluj ty kroužky, jestli nejsou prasklé, kroužek ti můžu nějaký poskytnout, ti co mi ho nedávno vyráběli si nechali ty nástroje a přípravky, takže mi klidně vyrobí další. Kroužek je součástí kloubu poloosy, ne náboje. Mění se to jednoduše - sundáš poloosu, sundáš z ní ten kroužek očistíš dosedací plochu, novej kroužek nahřeješ na vařiči a rukou se dvěma rukavicema ho tam rychle nasadíš. Pak to zase složíš dohromady.
Jestli je to jen kroužek s nějakou, předpokládám háčkovou dírou na nalisování za tepla tak by neměl být problém abych si ho v práci na CNC vyrobil
Problém bude asi spíš na starém kroužku doměřit rozměry ozubení. Pokud je k sehnání nový, možná by bylo rozumější ho koupit než se s tim prasit. určitě nebude stát 2.000.-

Jak chceš, nový se neprodává, jen celý kloub i s kroužkem myslím za nějakých 1500 v Auto Kelly. Jestli si ho chceš vyrobit, výkres je tady:
http://www.uloz.to/826335/abs-pdf
ale ti co mi je vyráběli, říkali, že je třeba speciálních nástrojů, které si schovali, pro případ potřeby. Takže jestli ho chceš, za nějakých 300 Kč to zařídím. Díra je tam taková, že za tepla jde nasadit rukou a pak vychladne a drží. problém je spíš vyrobit to ozubení, které musí být samozřejmě na všech kolech stejné, jinak to bude pořád vytvářet chybu, stejně jako prasklina na kroužku.
Jinak diskuze tady:
viewtopic.php?f=7&t=2231&p=63914&hilit= ... abs#p63914
http://www.uloz.to/826335/abs-pdf
ale ti co mi je vyráběli, říkali, že je třeba speciálních nástrojů, které si schovali, pro případ potřeby. Takže jestli ho chceš, za nějakých 300 Kč to zařídím. Díra je tam taková, že za tepla jde nasadit rukou a pak vychladne a drží. problém je spíš vyrobit to ozubení, které musí být samozřejmě na všech kolech stejné, jinak to bude pořád vytvářet chybu, stejně jako prasklina na kroužku.
Jinak diskuze tady:
viewtopic.php?f=7&t=2231&p=63914&hilit= ... abs#p63914
Tak dle výkresu by to nebyl problém kromě toho že na zubech je úhel 4.8 stupně na což v práci bohužel mašinu nemáme a vyžadovalo by to nejlépe frézu broušenou na přesnou šířku a úhlem. Takže Ti Hombré píšu SZ 

žádná mi nepřišla