kedy chce vypne motor
-
- Kontaktovat uživatele:
kedy chce vypne motor
Caufte. auto ma dlhej dobe zacalo hnevat.
Problem je v tom ze motor mi kedy chce vypne, radio hraje aj svetla svietia.
Prvy krat sa mi to stalo za jazdy ked si idem 40 tak zrazu mi vypne motor a musel som nastartovat za pohybu.
Druhy krat ked som isiel na trojke a akceleroval som tak mi nachvilku zhasol alee potom hned naskocil.
No a dneska mi to spravilo trikrat. Ten posledny krat z troch to bolo najhorsie ked mi auto skapalo a nastartoval som ho a potom zasa skapalo, tak som ho nastartoval zas a vytocil otacky na 4000 a potom som dosiel do prace. Za asi tak hodinu som isiel domov takych 8 km a auto zrazu drzalo a nezhaslo.
Mate s tymto skusenosti ?
Dakujem
Problem je v tom ze motor mi kedy chce vypne, radio hraje aj svetla svietia.
Prvy krat sa mi to stalo za jazdy ked si idem 40 tak zrazu mi vypne motor a musel som nastartovat za pohybu.
Druhy krat ked som isiel na trojke a akceleroval som tak mi nachvilku zhasol alee potom hned naskocil.
No a dneska mi to spravilo trikrat. Ten posledny krat z troch to bolo najhorsie ked mi auto skapalo a nastartoval som ho a potom zasa skapalo, tak som ho nastartoval zas a vytocil otacky na 4000 a potom som dosiel do prace. Za asi tak hodinu som isiel domov takych 8 km a auto zrazu drzalo a nezhaslo.
Mate s tymto skusenosti ?
Dakujem
Rover 214Si 16V 1996, hrdzoblato
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: kedy chce vypne motor
Tak uz som zostal na parkovisku. Na dalsi den ako som pisal prvu spravu tak mi zdechlo a uz neslo nastartovat. Ked sa ho pokusím nastartovat tak má tendenciu naskocit ale hned aj skape, alebo sa snazi chytnut ale bud mu chýba palivo alebo iskra. Pumpa vyzerá ze vrcí pri otocením kluza do druhej polohy.
Skusim to pozret ale stale nevychadza pocasie.
Skusim to pozret ale stale nevychadza pocasie.
To může být spousou věcí, první co mě napadá - zkontroluj ukostření od baterie k chladičové příčce. Taky zkontroluj kvalitu jiskry - odpoj prostřední kablík rozdělovače a drž ho tím koncem 2 cm od kostry, pomocník ať startuje, musí to házet krásnou modrou 2cm dlouhou jiskru. Jestli je jiskra jen po přiblížení na 1 cm a červená, je to špatná cívka. No a pokud ani tady nenajdeš chybu, může to být tlak paliva.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak sme so servisakom skusili iskru aj tlak v lište pre vstrekovače a aj voltmeter zapojeny do čerpadla či tam nahodou nedochadza k vypadkom napatia a vsetko bolo v poriadku. Potom ale servisaka napadol vzduch a krokový motorček. Ten sa mu podarilo nejako ztlacit (neviem ako) a auto malo sice vyssie otacky na neutrali ale nezkapalo, nasledne po znova nastartovani sa piest v krokovom motorceku znova nasteloval podla riadiacej jednotky a začinalo auto zkapinat.
Tu mi ale nejde dohlavy dalsia vec ze ako som? pisal aj predtym auto mi zkapalo aj pri akcelerovaní ked je vlastne otvorena klapka takze auto muselo mat vzduch.
Co to teda moze byt? lambda? čidlo teploty vzduchu ? MAP senzor? snimač otačok hriadela ? to su vsetky imputy do riadiacej jednotky.
Teraz ma este napadlo ze skusim odpojit lambdu nech sa dostane riadiaca jednotka do nudzoveho nastavenia.
Tu mi ale nejde dohlavy dalsia vec ze ako som? pisal aj predtym auto mi zkapalo aj pri akcelerovaní ked je vlastne otvorena klapka takze auto muselo mat vzduch.
Co to teda moze byt? lambda? čidlo teploty vzduchu ? MAP senzor? snimač otačok hriadela ? to su vsetky imputy do riadiacej jednotky.
Teraz ma este napadlo ze skusim odpojit lambdu nech sa dostane riadiaca jednotka do nudzoveho nastavenia.
A 214 má MAP taky v řídící jednotce? Jestli v té hadičce není nějaká netěsnost. A co potenciometr škrtící klapky? Mohli byste aspoň orientačně voltmetrem zkusit, jaké z něj leze napětí a jestli se při otevírání klapky plynule to napětí zvyšuje a jestli je napětí při zavřené klapce vždy stejné, myslím že má být nějak 0,5V a otevřená kolem 4V, důležitá je ale ta plynulost. Lambdu můžeš změřit taky tak, ale za běhu motoru, napíchni se špendlíkama do šedého a černého drátu od lambdy a napětí musí kolísat (nesmí být ustálené) a mělo by to být v rozmezí 0,3-0,7V.
A zkus prostříkat všechny zásuvky, jestli to není jen nějaký špatný kontakt.
A zkus prostříkat všechny zásuvky, jestli to není jen nějaký špatný kontakt.
Zdravím tě.
Mohlo by to být shodné?
viewtopic.php?f=6&t=4976
Ikdyž u tebe motor zhasne úplně.
Vyřešilo se to výměnou palcem(rotor rozdělovače)
Mohlo by to být shodné?
viewtopic.php?f=6&t=4976
Ikdyž u tebe motor zhasne úplně.
Vyřešilo se to výměnou palcem(rotor rozdělovače)
Rover 216Si ,Rover 75 V6 2.0,Toyota Hilux 1KZ-TE
-
- Kontaktovat uživatele:
wow, dakujem za rady. Som elektrotechnik tak to premna nebude problem zmerat no a do tych konektorov som sa chcel tiez pustit.
Palec mam novy, ono by to asi cukalo keby bol vadny ale aj tak zkontrolujem a vycistim.
Inak taka vec ze som menil krokovy motorcek koli tomuto lebo mam doma nahradny no a auto islo super ale iba jeden den, tak je mozne ze som pohol konektorom alebo nejakym zalomenym kablom a nachvilku kontakt bol.
No poriesim a dam vediet .
Palec mam novy, ono by to asi cukalo keby bol vadny ale aj tak zkontrolujem a vycistim.
Inak taka vec ze som menil krokovy motorcek koli tomuto lebo mam doma nahradny no a auto islo super ale iba jeden den, tak je mozne ze som pohol konektorom alebo nejakym zalomenym kablom a nachvilku kontakt bol.
No poriesim a dam vediet .
Zdravím ja mám Rover 200 220D a u mne to taky začalo strátou výkonu a cukaním až po uplné K.O. Rozsvítili se kontrolky žhavení atd. Až jednou jsem měl nastartováno a s otevřenou kapotou a chytnul jsem káblik který vede z kabeláže do 1 ventilu jak jsem s ním pohnul auto se rozkuckalo a následně zdechlo jeden drátek držel jen na bužírce, za studena to jelo ale po 20 km se to nahřálo a začalo pocukávat. Oprava ucvaknutí konektoru na obou stranach,prodloužení drátku, zacinování spojů, izolace auto jede jako nové( až na unik chl. kapaliny asi vodní pumpa a odchazející homokineťák). Stálo mně to hodně nervu protože auto potřebuji k práci a byla t o taková prkotina, ten drátek byl hned u konektoru ulomený. Zatím zdar snad to někomu pomůže.
-
- Kontaktovat uživatele:
noooo to by tiez mohlo byt ono, nedavno som menil kable za nove . Kupil som tesla kable co by mali byt v pohode ale tak urcite mrknem, dik za kick.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, tak konecne som sa dostal po dovolenke k autu no a ked som rozobral rozdelovač tak som v nom nasiel olej. Ide o to ze som ho mal prasknuty pri skrutke a tým pádom sa nedal poriadne dotiahnuť a zostala v nom medzera a cez simering na vačku sa tak dostal olej priamo na uhlík a palec takze to zodpoveda aj mojej chybe. Zatial auto jazdi v uplnom poriadku tak dufam ze to bolo v tom a vydrzi to.
Prestriekal a pomeral som aj vsetky čidla ako mi poradil hombre a vsetko je ok.
Ked som odpojil lambda sondu tak sa mi na palubovke nic nerozsvietilo, ziadna kontrolka zlej samodiagnostiky ECU, tak som rozobral budiky či neni nahodou vypalena ziarovka no ale ziadna tam nebola. Kontakty aj kontrolku som nasiel ale ziadna petica ani ziarovka v strbine tam nebola tak mam asi verziu rovera bez tejto signalizacie. Trocha ma to mrzí, lebo ako inak zistim ze čidlo má zlu hodnotu a auto mi jazdi na nudzovom rezime ?
Prestriekal a pomeral som aj vsetky čidla ako mi poradil hombre a vsetko je ok.
Ked som odpojil lambda sondu tak sa mi na palubovke nic nerozsvietilo, ziadna kontrolka zlej samodiagnostiky ECU, tak som rozobral budiky či neni nahodou vypalena ziarovka no ale ziadna tam nebola. Kontakty aj kontrolku som nasiel ale ziadna petica ani ziarovka v strbine tam nebola tak mam asi verziu rovera bez tejto signalizacie. Trocha ma to mrzí, lebo ako inak zistim ze čidlo má zlu hodnotu a auto mi jazdi na nudzovom rezime ?
-
Jsi tam měl alespoň na zkoušku dát žárovku z jiné kontrolky a zapojit budíky. Možná že to někomu pořád svítilo, tak tu žárovku vyndal. I takhle se opravujou auta
Ale myslím, že by tam měla být od výroby!
Ale myslím, že by tam měla být od výroby!
Já tam taky žárovku nemám, podle mě tam je jen u dieselů a automatů, nějak tak to je napsané v manuálu. to gufero vyměň, není to problém, rozměry jsou běžné. Nedávej tam silikonové, leda bys sehnal levotočivé, což se mě třeba nepodařilo, tak jsem tam dal obyčejné.
-
- Kontaktovat uživatele:
Hombre píše:Já tam taky žárovku nemám, podle mě tam je jen u dieselů a automatů, nějak tak to je napsané v manuálu. to gufero vyměň, není to problém, rozměry jsou běžné. Nedávej tam silikonové, leda bys sehnal levotočivé, což se mě třeba nepodařilo, tak jsem tam dal obyčejné.
Hmm..., lenze mal som to uz menene. Objednal som si kit z GB ked som menil tesnenie hlavy a boli tam aj tieto simeringy vsetky styri no a zo vstkych mi tecie, ako na strane rozvodov tak na strane rozdelovača. Tak potom neviem ake ake tam mam dat. Nemoze to byt niecim ze sa mi napriklad tvorí velký tlak v motore ? alebo nieco take ?
Tlak v motoru by být neměl, je odsáván tou hadičkou z víka ventilů. Jestli jsi dal ty simerinky správně - ty červené silikonové patří k rozvodům. Někdy je dobré je zvenčí namazat těsnicím tmelem, zvláště v hlavě, kde je v tom místě zrovna rozpůlená tam může být skulinka.