Špatně startuje
Špatně startuje
Zdravím koupil jsem si Rovera 220Sdi a zjistil jsem že když auto stojí přes noc a ráno chci nastartovat pekelně to trva nez mi chytne. Jakmile ho ale nastartuji a jezdim tak pak v pořádku hned na první otočení chytne. Chlapi poraďte na co se zaměřit?
Díky moc za info a radu
Díky moc za info a radu
Re: Špatně startuje
Vitej!
Tema jsem ti presunul do spravne sekce ( 200 RF). ... v prvni rade se zamer na zhavici svicky... zkus je promerit, jestli maji minimalni odpor, nebo ampermetrem jestli jima tece proud...
Tema jsem ti presunul do spravne sekce ( 200 RF). ... v prvni rade se zamer na zhavici svicky... zkus je promerit, jestli maji minimalni odpor, nebo ampermetrem jestli jima tece proud...
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To by neměl být problém. Pokud je motor jinak v dobré kondici, tak pro nastartování při plusových teplotách žhavičky vůbec nepotřebuje. Jezdil jsem se zcela nefunkčními žhavicími svíčkami v 620SDi (stejný motor) docela dlouho a auto chytalo na brnknutí ... samozřejmě ne v mrazu -20°C, ale i v tom po delším točení chytil!
Nejsem automechanik, tak mě kdyžtak opravte, ale tady bych se zaměřil spíš na tlaky ve válcích, dodávky paliva (možná čerpadlo po delším stání nedrží tlak?) a taky zkontroloval diagnostikou, jestli není špatné nějaké čidlo (třeba teplotní, snímač otáček apod.).
Nejsem automechanik, tak mě kdyžtak opravte, ale tady bych se zaměřil spíš na tlaky ve válcích, dodávky paliva (možná čerpadlo po delším stání nedrží tlak?) a taky zkontroloval diagnostikou, jestli není špatné nějaké čidlo (třeba teplotní, snímač otáček apod.).
Může to být cokoli, ale není nic jednoduššího, než vzít mulťák a svíčky proměřit, návod je zde
Čidlem si nejsem jist protože motor se krásně zahřeje, otáčky taky v pořádku ale je fakt že se mi včera stalo že rafička otáček spadla při jídě na nulu a zhruba po 4 vteřinách se vrátila do normálu. Nicméně zkusím změřit mulťákem nejdříve napětí a podle toho bych znova napsal jak jsem dopadl s měřením.
Moc děkuji za tipy vezmu to popořadě.
Moc děkuji za tipy vezmu to popořadě.
Chlapi tak žhavičkama to není. Jsou v pořádku. Já jsem dostal tip na to že by mohla "spadávat" nafta. Jsem totiž zjistil že to špatně startuje jakmile auto stojí několik hodin. Jakmile ale nastartuju něco málo ujedu a pak zase nastartuju chytne jak rybička na poprvý.
Co myslíte? Máte někdo pro mě ještě radu?
Zdarec a šťastnou cestu. Míra
Co myslíte? Máte někdo pro mě ještě radu?
Zdarec a šťastnou cestu. Míra
Ahoj, sdi ma elektrický čerpadlo. Když zapneš klíček do 2. polohy je slyšet jak čerpadlo natlačí naftu(krátce zavrčí). Pokud padá nafta,tak zkus po delšim stání zapnout klíček aby natlačilo a zas ho vypnout, po chvíli znova. Opakuj to tak 3-4x a pokud pak nastartuješ normálně tak nafta padá.
comax píše:Ahoj, sdi ma elektrický čerpadlo. Když zapneš klíček do 2. polohy je slyšet jak čerpadlo natlačí naftu(krátce zavrčí). Pokud padá nafta,tak zkus po delšim stání zapnout klíček aby natlačilo a zas ho vypnout, po chvíli znova. Opakuj to tak 3-4x a pokud pak nastartuješ normálně tak nafta padá.
Dobře, to zní logicky. Pokusím se o to. Když by to tak bylo tak jak zjistím kde padá nebo jak to odstraním?
Díky za radu
220 sdi má u palivového filtru v motorovém prostoru balonek kterým se dá nafta napumpovat ručně - mačká se tak dlouho dokud balonek nezačne tvrdnout a potom zkusit nastartovat. Já měl dírku v přepadové hadici na naftu po výměně startoval jako zamlada.
No kdyby tam byla díra v hadici tak bych to poznal louží pod autem ale tu jsem nenasel. Jen doufám že to nebude vstřikovací čerpadlo, koukal jsem na něj a stojí 27tis Kč to by by mě nasralo takhle týden po koupě že by jsem do toho měl kupovat novýklevis píše:220 sdi má u palivového filtru v motorovém prostoru balonek kterým se dá nafta napumpovat ručně - mačká se tak dlouho dokud balonek nezačne tvrdnout a potom zkusit nastartovat. Já měl dírku v přepadové hadici na naftu po výměně startoval jako zamlada.
Žádnou louži pod autem jsem neměl teklo to jen za jízdy a stíhalo se to odpařovat, je ale pravda že když jsem stál s nastartovaným motorem na místě tak to smrdělo spálenou naftou. To ovšem až tam byla díra jako hrom do té doby si to jen dírkou podsávalo vzduch a já marně řešil proč mi padá nafta.
Prosím tě teĎ jsem hledal kde je měchýřek na to napumpování nafty ale bud jsem slepej nebo hledám blbě Prosím tě poradíš kde je umístěný?klevis píše:Žádnou louži pod autem jsem neměl teklo to jen za jízdy a stíhalo se to odpařovat, je ale pravda že když jsem stál s nastartovaným motorem na místě tak to smrdělo spálenou naftou. To ovšem až tam byla díra jako hrom do té doby si to jen dírkou podsávalo vzduch a já marně řešil proč mi padá nafta.
http://3.bp.blogspot.com/_g4UID9jwN6g/T ... r200+1.jpg je to ten balonek na palivovém filtru
No tak ten tam prave nemam. Mám tam palivák s průhlednou hadicí bez měchýřkuklevis píše:http://3.bp.blogspot.com/_g4UID9jwN6g/T ... r200+1.jpg je to ten balonek na palivovém filtru
Neví někdo jak to dopadlo? mám stejný problém u 620 sdi