Ostřikovač zadního skla, zatékání do kufru
Ostřikovač zadního skla, zatékání do kufru
Jsem novým majitelem 200 1,4i. Nemáte zkušenosti jak odstranit zatékání do kufru, světla jsem přetěsnil, ale voda při dešti se objevuje na obou vnitřních stranách zadních blatníků, a pochopitelně stéká do prostoru rezervy. Shromažďuje se na obou stranách blatníků, tam kde jsou gumové zátky.
Zatím jsem také nezjistil, kde je tryska zadního ostřikovače, hadička je uložená a nezapojená v zadním levém sloupku. Dík za případné info.
Zatím jsem také nezjistil, kde je tryska zadního ostřikovače, hadička je uložená a nezapojená v zadním levém sloupku. Dík za případné info.
Re: Ostřikovač zadního skla, zatékání do kufru
Hadička od zadního ostřikovače:
tryska ostřikovače je na ose stěrače, je na tem taková čepička, která jde odklopit a pak je vidět do trubičky. (pozice 12 je ta čepička)
http://www.rimmerbros.co.uk/ImagePopUp. ... GRID001299
zapojuje se tedy u motorku stěrače (pozice 1).

tu na fotce je i vidět dole na osce konektor na hadičku

dále pokud zatéká do kufru tak to může být tím, že v zadních sloupcich u kufru, jsou vedené hadice, které sbírají vodu od střešního okénka, pokud ho máš) a teoreticky by mohlo nastat to, že vypadnou z některé spojky anebo nebo cokoli jiného, tzn zkontrolovat. Dokud jsem měl neoriginální světla (diodové), tak mi zatékalo jak do světel, tak i do kufru, od té doby co jsem tam dal původní tak mám klid.
tryska ostřikovače je na ose stěrače, je na tem taková čepička, která jde odklopit a pak je vidět do trubičky. (pozice 12 je ta čepička)
http://www.rimmerbros.co.uk/ImagePopUp. ... GRID001299
zapojuje se tedy u motorku stěrače (pozice 1).

tu na fotce je i vidět dole na osce konektor na hadičku

dále pokud zatéká do kufru tak to může být tím, že v zadních sloupcich u kufru, jsou vedené hadice, které sbírají vodu od střešního okénka, pokud ho máš) a teoreticky by mohlo nastat to, že vypadnou z některé spojky anebo nebo cokoli jiného, tzn zkontrolovat. Dokud jsem měl neoriginální světla (diodové), tak mi zatékalo jak do světel, tak i do kufru, od té doby co jsem tam dal původní tak mám klid.
Rover 216Si, 82kW, r.v. 1997; 2011...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu
2024- ...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu

... A ten zadni ostrikovac bych ani nezapojoval, pokud chces aby ti vydrzel fungovat aspon sterac... Dopada to totiz takto - viz. moje zkusenost viewtopic.php?p=89907#p89907
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsou světla originál a prokazatelně těsní, tak hledání skulinky, kudy do kufru teče, může být solidní detektivka. Samozřejmě je lepší najít a odstranit příčinu, ale na rovinu říkám, že pokud už na to nebudeš mít nervy, tak nebudeš první, kdo to vyřeší hotfixem.
Vyndat rezervu, vzít ostrý hrot, velké kladivo a dobře mířenou ránou v nejnižším bodě prostoru pro rezervu udělat malý otvor. Voda bude mít kudy ven a bude po starostech. Kdybys dírku vrtal, narušíš víc okolí a může to začít více korodovat.
Vyndat rezervu, vzít ostrý hrot, velké kladivo a dobře mířenou ránou v nejnižším bodě prostoru pro rezervu udělat malý otvor. Voda bude mít kudy ven a bude po starostech. Kdybys dírku vrtal, narušíš víc okolí a může to začít více korodovat.
Ja som problém zatekania do kufru na 200 RF vyriešil klasickým tmelom. Bolo to riešenie narýchlo a už sa mi to začína lúpať(po 1,5 roku). Tieklo to v spojoch plechov na ráme kufra. Tam su privarené tie boky auta a ram kufra resp. strecha dokopy. Tie spoje boli preplátované ale aj tak vzdialené pekných pár milimetrov(max. 3 mm) čo vode úplne stačilo. Po zatmelení som to skúšal kýblom s vodou a netieklo dovnútra vôbec nič.
Rover 214i 1,4/8v 55kW/75HP r. v. 1996
Díky všem za odpovědi, s tím stěračem jste mi ušetřili práci - nebudu ho zapojovat. Ještě mám dotaz, ja se sundávají střešní lišty ? Abych to nepoškodil. Díky
Zatékání do kufru,tak tím jsem si prošel na R 200 i já
Přetěsnit zadní světla,přetěsnit střešní okno a mně to tam teklo do těch špatných kolejniček,tak jsem to jen provrtal do těch správných,ať to protéká,zkontrolovat,zda nejsou ucpané ty hadičky u výpustě,když to tak řeknu a ty střešní lišty sundáš(pokud si pamatuju dobře) pohybem dozadu(odděláš jednu stranu) pak zase pohybem dopředu se to bude dát vyndat už celé a i pod těma lištama jsem to vzal silikonem pro jistotu....Trunda s tím teď prošel,ale víc profi
třeba ti to pomůže http://www.roverclub.cz/bb3/viewtopic.p ... 493#p89493

Přetěsnit zadní světla,přetěsnit střešní okno a mně to tam teklo do těch špatných kolejniček,tak jsem to jen provrtal do těch správných,ať to protéká,zkontrolovat,zda nejsou ucpané ty hadičky u výpustě,když to tak řeknu a ty střešní lišty sundáš(pokud si pamatuju dobře) pohybem dozadu(odděláš jednu stranu) pak zase pohybem dopředu se to bude dát vyndat už celé a i pod těma lištama jsem to vzal silikonem pro jistotu....Trunda s tím teď prošel,ale víc profi

Rover 216Si ,Rover 75 V6 2.0,Toyota Hilux 1KZ-TE
... ideální je to přetmelit nějakým akrylovým tmelem, nejlépe na karosérie.... a to pak ještě stříknout barvou, protože tomu nedělá dobře UV záření.... pokud je to ale schované pod lištou, tak to asi není třeba. Jinak na tmelení spár a spojů nikdy nepoužívat kitovací tmel. Ten je tvrdý a vzhledem k mechanickému namáhání se za chvilku vydrolí....
-
- Kontaktovat uživatele:
ä není chyba,že by někde byla ta hadička prasklá?měl jsem to taky. Vždy když jsem ostřikával zadní sklo,na sklo nešlo nic,ale do kufru a do zadních lamp šla voda.pak jsem popotáhl hadici a ona byla prasklá v jednom spoji. Zkontroluj to.