Motor Honda / Rover
Motor Honda / Rover
Jak zjistím, kterej mam v autě motor ? Mam r.v. 98, to sem čet že má bejt k-series od Roveru, ale když sem auto kupoval, tak mi furt nutil, že v tom je Honda. Je šance, že mě pravdu nebo prostě plácal ? 

Re: Motor Honda / Rover
Jestli máš 1.4 8v 55kw,tak máš Hondu
A nemáš rok 98,jako rok první registrace?
A nemáš rok 98,jako rok první registrace?

Naprosto určitě kecali a Sajfi taky.... máš tam K-Series s 8mi ventilama.... u neznalých lidí i mezi hondisty přetrvává tohle honda přesvědčení dodnes, ale tohle platilo u modelů do nějakého 93. roku, kdy Rover s Hondou ukončil spolupráci....
Aha,a já už hodně dlouho žiju v tom,že 8 ventil je od Hondy.Dokonce mi to tvrdily v práci i Hondisti
Alespon' jsem zase o něco chytřejší.Takže 200RF mají jenom Kseries? Myslím tím i 8ventily

... má to stejný blok jako máš ty, jen jinou hlavu....
Ok,dík za info a odkazy. To sem si myslel,že o Roverech vim alespon' něco... .A to jsme Rovery nějaký měli když jsem byl malý a já měl ještě nedávno 2,ale bohužel žádný 8 ventil
Já bych radši ten 16
Abych měl 76kw, těch 55 je málo.. Ale jede to dobře, takže dobrý
Tak dík, já právě čet na tý wiki tenkrát, že spolupráce končila, tak mi to bylo divný, proto jsem se ptal ..

Tak není nic jednodužšího, než si sehnat hlavu a ECU
....

Hlavu by sem možná pochopil, co tím je myšleno.. Ale ECA nevim .. 

Řídící jednotku.... ale koukám, že jiné je i sání a svody, přičemž výfuk by to asi taky chtělo s větším průměrem....
Si radši počkam... Ale štve mi, že časem si nebudu moct koupit MG ani Rover.. Až na to budu mít,ty auta už budou všechny starý.. MG 3 je pěkně ošklivý.. A MG 6 taky nic moc 

Honda se od Rovera pozná lehce - u Hondy je motor obráceně - před řidičem a u Rovera je před řidičem převodovka. Mimochodem, známý má čtyřstovku stejnou jako já, podle mě z roku 1996 s motorem Honda a automatickou převodovkou
A nezoufej, 8 ventily mají taky svoje výhody, třeba to, že mají jiný průběh kroutícího momentu, takže lépe táhnou od nižších otáček.
A nezoufej, 8 ventily mají taky svoje výhody, třeba to, že mají jiný průběh kroutícího momentu, takže lépe táhnou od nižších otáček.
Pro mě a důvod proč mam asi 8 ventilů, krom toho že mam vubec štěstí, že se takovýdle auto sehnalo, je jednoduchost toho motoru a možnost samoopravy jednodušší než u 16v..