Ahoj všem. Nechci zakládat nové téma, když tohle vystihuje můj problém. Takže jej jen oživím.
Před 2 dny jsem si všiml kontrolky dobíjení. Ne že bych si všimnul toho, že na palubce je, ale bohužel, rozsvítila se. Prvně jsem to přisuzoval povolenému řemenu, který při startu pískal. .... chudáci sousedi když jsem jel každý den ráno do práce

.... Ten jsem dnes dotáhl, a kontrolka bohužel...svítila pořád. Takže jsem povolil kabely, které jsem na pravé straně altíku ( při pohledu zpředu ) a mrknul jestli nejsou v háji. Nebyly. A když jsem dotahoval kabely zpět na alternátor, tak šroub u slabšího kabelu, aniž bych ho ještě dotahoval, mě zůstal v ruce. takže myslím, že závada je nalezena.
Ovšem jak ji odstranit. A nyní se ptám. Měl někdy někdo sundaný ten plastový kryt z pravé strany alternátoru, skrze který jsou ty dva šrouby vyvedený ? Půjde jen o to ten šroub vyměnit ? A nebo je v tom plastu: zalitý, a na druhém konci jsou kontakty ? Ví někdo jak to vypadá ?
Za případné rady děkuji. Tak nebo tak ho budu muset vykuchat.
Otázka poslední .... je možný, že stojí novej altík na Rovera 200 jen 77 euro ??? To je nějak málo co ? Našel jsem ho na aukru a v nějakým Slovenským obchodu. Jinak koukám že stojí kolem 4500.-