Rover 25 - 18K4F - špatné studené starty - VYŘEŠENO
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rover 25 - 18K4F - špatné studené starty
Jak to nejlépe zjistím? Otáčky po studeném startu asi 1000 rpm, tedy standardně zvýšené, řekl bych.
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Za studena vysrubuj svicky a mrkni na ne jake jsou pokud tam pujde voda tak budou trochu orezla
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Svíčky jsem měnil, na studeném motoru a rezavá nebyla myslím žádná. Ještě jsem je nevyhodil, tak je můžu znova zkontrolovat.
... Ondro ja se neptal asi
.... Ten rozdil mezi studenyma a teplyma otackama je par set a jestli zastudena je tam malo otacek, tak zrejme nedobre funguje obvod volnobezneho serva... Zkousel jsi vypojit baterku a nechat vyresetovat ECU? Nekdy se stava, ze si ECU blbe neastavi vychozi hodnotu....

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Za studena otáčky okolo 1000 rpm, za tepla nižší (600-700?). Připadá mi to OK. Kritický je opravdu jen ten studený start a první zhruba půlminuta neklidného chodu. Pak už jede úplně normálně. To jsem fakt zvědavý, jestli na tohle někdy přijdu?
Ten reset ECU možná taky zkusím, ale nejdřív bych začal věcmi jako teplotní čidla, MAP senzor apod. Pište mi prosím, jestli někdo máte doma náhradní funkční tyhle věci a byli byste ochotni zapůjčit na výměnu? Díky.
Ten reset ECU možná taky zkusím, ale nejdřív bych začal věcmi jako teplotní čidla, MAP senzor apod. Pište mi prosím, jestli někdo máte doma náhradní funkční tyhle věci a byli byste ochotni zapůjčit na výměnu? Díky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Teplotní čidlo můlu zapůjčit, ale asi nechceš jet 200km sem a 200 tam

ahoj, mám uplně stejnej problém na roveru 25 1.6 16V. Pocukává v nízkých ot. , ale to už od tý doby co ho máme. Ted začal ráno špatně startovat přesně jak píšeš. Zatím chci začít svíčkama.
Rover 25 16K4F. 1.6 16V 80kw. r.v. 2000
ještě bych potřeboval poradit. když bych chtěl koupit cívku tak mě to vyhazuje tuhle: http://ecat.elit.cz/ArticleDetails.aspx ... VTIENMNzAw
ale když jsem na to koukal mám tam dvě denso hned u svíček ???
ale když jsem na to koukal mám tam dvě denso hned u svíček ???
Jj, mají to tam blbě.... tohle by mělo být ono http://ecat.elit.cz/product/zapalovaci- ... BDTDcxMQ==
můžeš mě poradit i svíčky? to mají taky divný. Píšou to furt do čísla karoserie a od čísla karoserie... Já už mám to novější číslo VIN...

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zapalovací svíčky výrobce do R25 předepisoval platinové s výměnou po nějaké nesmyslně dlouhé době ... snad 90 tis. km. Jediným důvodem přitom byla snaha uplatnit Rover 25/45 jako firemní vozidlo a snížit servisní náklady na výměnu svíček. Ono když se levnější svíčka mění 3x tak často ve značkovém servisu, náklady to hravě překoná.
Máme však vyzkoušeno, že motorům K-series výborně pasují naprosto běžné svíčky BRISK DR15YC, stojí pár korun a dají se sehnat všude. Samozřejmě výměna častěji, tak s každou druhou výměnou oleje. Ale když ta svíčka stojí desetinu toho, platinová NGK a člověk si to mění sám ...
Máme však vyzkoušeno, že motorům K-series výborně pasují naprosto běžné svíčky BRISK DR15YC, stojí pár korun a dají se sehnat všude. Samozřejmě výměna častěji, tak s každou druhou výměnou oleje. Ale když ta svíčka stojí desetinu toho, platinová NGK a člověk si to mění sám ...
Takže můžu teda použít BRISK DR15YC. Moc roverům nerozumím. Pro úplnost je to rover 25 16K4F. 1.6 16V 80kw. r.v. 2000
Myslím, že na tom bude uplně stejnej problém co máš ty se startováním. Už se ti to podařilo nějak vyřešit? Nevíš o nějaký levnější cívce? Nebo kde maj nejlevnější novou?

Myslím, že na tom bude uplně stejnej problém co máš ty se startováním. Už se ti to podařilo nějak vyřešit? Nevíš o nějaký levnější cívce? Nebo kde maj nejlevnější novou?

-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Mrkni na sz nebo volej 603476566
Tak to napíšu sem.. Protože nahoře někdo zmínil to cukání v 1500-2000, ale já nemám cívky, kterýma by to mohlo být (pokud chápum že když mam rozdělovač, nemam cívky).. Rozdělovač je ale čistý, takže zkusim svíčky.. Když to nepomůže, co bych měl zkusit ? Navíc mam ještě jeden problém, od té doby, co mám auto, mi přijde, že startuje hůř, nevím proč.. Občas prostě nastartuju a šíleně mi blbne volnoběh, občas se sytičem zastudena nějkých těch 1200, pak to spadne na těch 900 a jede to ok.. Ale pak někdy nastartuju, klidně zatepla, vypnu, dojdu do krámu a nastartuju, najednou se motor zblázní a mám vysoký otáčky na volnoběh, měl jsem max asi 1600 na volnoběh, občas pomůže sešlápnout plyn, občas ne, a strašně pomalu to padá, pak mi auto strašně cuká při zrychlování.. Ještě se mi občas stává, že když nastartuju, tak mi motor cvaká.. Já si myslím, že to je od svíček, taky je teda vymněním, ale možná to může být palec rozdělovače.. Prostě pravidelné cvakání, které po chvíli (cca 1min ustane), taky jen občas to dělá.. A poslední věc, pokaždý, když sundám nohu z plynu a zase na něj šlápnu, auto prostě cukne.. Ne hodně, ale cukne.. A ne, neni to tim že sešlápnu plyn na podlahu.. Prostě z kopce sundam plyn, jedu prostě jen na setrvačnost, pod kopcem zase trochu přidam at nepadá rychlost (stačí fakt polechtat plyn) a jakmile se zapojí prostě motor znovu do oběhu, tak to pocukne.. Nějaký nápady, co ybch mohl čistit nebo tak, než budu muset něco měnit ?? Je to 1,4 8V, najeto mam 104tis.. Díky
když jsem koupil auto cca rok zpátky, tak jsem řešil něco podobnýho jako ty. Vyměnil jsem krokovej motorek na volnoběh + snímač na škrtící klapce a nepomhlo to. Potom se vyndala škrtící klapka a tou to bylo. Byla z plastu a tělo okolo klapky bylo v jenom místě uplně vydřený a přisávolo to pořád vzuch. Po vyměnění klapky z vrakáče vše bez problémů. Ted to zase začalo ráno špatně startovat...