Zhasnul motor a uz nejde nastartovat
Zhasnul motor a uz nejde nastartovat
Zdravim,
mam takovy problem, ze mi zhasnul motor, kdyz jsem chtel nabrat kamose a usetrit mu cestu domu tim, ze ho svezu, ale zhasnul mi motor a uz nejde nastartovat... ;o/ Vubec nemam tuseni cim by to mohlo byt.
Kdyz dam klicek do zapalovani, tak se roznou vsechny kontrolky. Po chvili zhasne ABS a SRS. Zustane svitit jen zatahnuta rucka, baterka a olej.
Nemate nekdo tuseni co se mohlo stat?
mam takovy problem, ze mi zhasnul motor, kdyz jsem chtel nabrat kamose a usetrit mu cestu domu tim, ze ho svezu, ale zhasnul mi motor a uz nejde nastartovat... ;o/ Vubec nemam tuseni cim by to mohlo byt.
Kdyz dam klicek do zapalovani, tak se roznou vsechny kontrolky. Po chvili zhasne ABS a SRS. Zustane svitit jen zatahnuta rucka, baterka a olej.
Nemate nekdo tuseni co se mohlo stat?
Re: Zhasnul motor a uz nejde nastartovat
A startér točí motorem? Jestli nedošel benzin, tak by to mohla být zapalovací cívka. já jsem dopadl ůplně stejně - přijel jsem na parkoviště, při couvání mi to zdechlo a už jsem nenastartoval. Zkus jiskru - odpojený kabel vedoucí z cívky do rozdělovače přilož na vzdálenost asi 0,5 cm ke karoserii (druhou ruku si dej do kapsy)a někdo ať startuje. Musí to házet krásnou modrou jiskru i při oddálení na 2 cm. Jestli to háže jenom malou oranžovou jiskřičku do 5 mm, mohlo by to být cívkou. Jestli to má jiskru dobrou, může to být něco s tím palivem - čerpadlo (bzučí když zapneš klíček?)nebo filtr.
Diky, ze reakci. ;o)
Cerpadlo bzuci, benzinu mam dostatek... Stalo se mi neco podobneho pred tydnem na parkovisti, ale vytahnul jsem klicek, odemknul a zamknul a vse bylo zase OK. Tentokrat to bohuzel nepomohlo. Motor ani nehlesne.
Kdyz otevru dvere pri roznutych svetlech, tak standartne piska signalizace zapnutych svetel. Otocim klickem, signalizace prestane. Otocim klickem do startovaci polohy a znovu mi zacne rvat signalizace, ktera by mela upozornovat ze mam roznute svetla jen pri vystupovani, takze mi to prijde jako by to pri otoceni do startovaci polohy udelalo to stejne, jako bych mel klicek jen zasunuty, ale nechapu, co se mohlo stat. ;o/
Take jsem zkousel zapnout ventilator a v okamziku, kdyz zacnu startovat se vypne... Tohoto jevu jsem si nikdy driv nevsimul... ;o/ Baterku mam novou. Zkousel jsem startovat i pres kabely a stale nic... ;o/
Cerpadlo bzuci, benzinu mam dostatek... Stalo se mi neco podobneho pred tydnem na parkovisti, ale vytahnul jsem klicek, odemknul a zamknul a vse bylo zase OK. Tentokrat to bohuzel nepomohlo. Motor ani nehlesne.
Kdyz otevru dvere pri roznutych svetlech, tak standartne piska signalizace zapnutych svetel. Otocim klickem, signalizace prestane. Otocim klickem do startovaci polohy a znovu mi zacne rvat signalizace, ktera by mela upozornovat ze mam roznute svetla jen pri vystupovani, takze mi to prijde jako by to pri otoceni do startovaci polohy udelalo to stejne, jako bych mel klicek jen zasunuty, ale nechapu, co se mohlo stat. ;o/
Take jsem zkousel zapnout ventilator a v okamziku, kdyz zacnu startovat se vypne... Tohoto jevu jsem si nikdy driv nevsimul... ;o/ Baterku mam novou. Zkousel jsem startovat i pres kabely a stale nic... ;o/
- Fujitsu
- Kontaktovat uživatele:
A nepíská ti náhodou jenom imobilizér? Pokud startuješ po druhé a víckrát od odemčení auta přez DO tak houká imobilizér a nejde startovat. Stačí zmáčknout libovolné tlačítko na DO, on přestane a můžeš startovat.
Rover 416Si, 1997, šedá kůže, Platinum Silver
http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=212 www stránky: http://www.fuji.estranky.cz
http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=212 www stránky: http://www.fuji.estranky.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Signalizace rožnutých světel je dlouhý nepřerušovaný tón, imobilizér houká jako siréna. Podle mě ti houká imobilizér. Zkus se na to zaměřit. Pokud ti totiž bliká na palubovce dioda tak je imobilizér aktivní a nepůjde ti nastartovat dokud ho stisknutím tlačítka neodblokuješ. Souhlasím s Fujim ale s tím rozdílem že když já u dvoustovky zmáčknu to špatný z libovolných dvou tlačítek tak mě to v autě zamkne a stejně musím nakonec zmáčknout to SPRÁVNÝ z těch dvou libovolných tlačítek! Musím prostě mačkat odemykání abych mohl nastartovat.
Imobilizer urcite nehouka... To bych poznal. Znam to z roveru co maji rodice. Pri otoceni do startovaci pozice je slyset klapani (pravdepodobne sepinani relatek...) a take zdrejme vstrikovani, ale motor netoci... Problem s imobilizerem me napadnul, ale zvukove se nijak neprojevuje a ani odblokovani pomoci ovladace nefunguje...
Tak tady je důležité, jestli po otočení klíčku motor točí a nechytá, nebo jestli vůbec netočí. Jestli je to ten druhý případ a podle příspěvků které tady měls (samy zhasínají světla) tak to auto potřebuje nutně elektrikáře, pokud možno dřív než bude potřeba hasič.
Vubec netoci... Jen se roznou kontrolky... a posepinaji ruzne veci co je slyset, ale pri otoceni klicku mi prijde, ze se to chova, jako bych ho dal do 0 polohy... Asi to chce vazne diagnostiku... ;o//
-
- Kontaktovat uživatele:
To bude asi tezky prijit na to kde ten zkrat je.
- Fujitsu
- Kontaktovat uživatele:
Po zapnutí zapalování ani při startování se žádná relátka nespínají, jediné co se spíná je čerpadlo a startér.....určitě by ale nemělo nic cvakat!! Vypadá to teda na možnou závadu spínací skříňky a s tím bych si asi taky moc nezahrával, opravdu riskuješ vyhoření pojistek (v lepším případě).
Rover 416Si, 1997, šedá kůže, Platinum Silver
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Dříve než pojedeš na diagnostiku je třeba přezkoušet nejzákladnější věci !Když starter netočí tak je zřejmě po něm a nebo nemá proud.Měřil jsi baterii zátěžovým voltmetrem ???Floatman píše:Vubec netoci... Jen se roznou kontrolky... a posepinaji ruzne veci co je slyset, ale pri otoceni klicku mi prijde, ze se to chova, jako bych ho dal do 0 polohy... Asi to chce vazne diagnostiku... ;o//
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
Baterii jsem nemeril. Je stara cca 2mesice a vzhledem k tomu, ze jsem zkousel startovat i pres kabely, tak to baterii asi nebude. Nebo aspon myslim... ;o/
Baterii to nebude, to by nesvítily ani světla a startér by se aspoň trochu snažil. Zkus, jestli do něj jde proud.
prodany Rover 620ti
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Mercedes 124-300 Coupe
Ochcafka na kazdy den
Dekuji vsem za reakce. ;o) Nakonec jsem auto rozjel. Byl spatny kontakt u jednoho z kabelu co vedou ke starteru. Takze se mi to povedlo oprvit uz minulou nedeli.
-
- Kontaktovat uživatele:
Len pre info. Mal som problem ze mi neslo vobec nastartovat, relatka cvakali ale starter netocil. Tak som ho skratol a roztocil. Potom sa dalo normalne nastartovat a viac uz nezastrajkoval. Pre kontrolu som skontroloval uhliky, ale vsetko ok. Proste sa zasekol
Rover 214Si 16V 1996, hrdzoblato