Startér

Bindy

Re: Startér

Příspěvek od Bindy » čtv dub 25, 2013 12:27

Díky moc za odpověď, o víkendu to vyzkouším a dám vědět, jak jsem dopadl... :)

Bindy

Příspěvek od Bindy » ned čer 23, 2013 16:52

Konečně jsem se zase k autu dostal. Pokročil jsem o kousek dále. Zjistil jsem, že díky špatně zacvaknutému konektoru ve dveřích a prasklé pojistce nefungoval imobilizer. Teď už auto pokaždé správně točí motorem, ale bohužel stejně nenastartuje. Jakoby tam nebyla jiskra. Kontroloval jsem svíčky, byly sice trochu zkorodované, ale jiskru házely všechny. Na každé bylo i malé množství benzinu, takže předpokládám, že by motor měl chytnout, když je ve válcích benzin... Byl ale jen na té špičce, tak nevím, jestli to může být ten problém (např zanesený palivový filtr či něco podobného)? Jinak v nádrži je cca 10l. Tady ještě vkládám video startování. Něco tam taky nepříjemně vrže, ale oleje je v motoru dostatek. Prosím o každou radu. Díky

http://youtu.be/2yJtHS62GV0

roverix
Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504

Příspěvek od roverix » ned čer 23, 2013 17:12

V první řadě si nabij nebo vyměn baterii. Takovým pomalým otáčením zničíš startér. Ten zvuk doufám že znamená jen nějaký plech opřený o řemenici, nebo setrvačník. Taky by mohlo pištět ložisko ve startéru nebo alternátoru. To jsou ty lehčí závady. Dál raděj psát nebudu, nechci strašit.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504

Bindy

Příspěvek od Bindy » ned čer 23, 2013 19:28

Baterka by měla být nabitá, zkoušel jsem tam dát i jinou a výsledek byl stejný... Můžu zkusit ještě jednu, nebo přes kabely. Jinak startér byl zrepasovaný a promazaný, takže tam by asi nic pištět nemělo. Altík je starý asi dva a půl roku, ale s autem se pomalu rok a půl pořádně nejelo, jen převozy z garáže do garáže. Auto bylo naposledy startované zhruba před půl rokem. Chápu, že mě nechceš strašit, ale pokud máš ještě nějaký nápad tak klidně napiš.

roverix
Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504

Příspěvek od roverix » ned čer 23, 2013 20:24

sundej z altiku remen. tim odpojis i kompresor klimy a pak zkus sudat klinak k posilovaci rizeni. to piskani musis najit . jsem to poslouchal jeste jednou. starter to neni. to vypada jako za jednu otacku motoru jedno pisknuti. jeste muzes zkusit zaradit 5 a hybat autem .ale pozor. vypnot zapalovani.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504

Bindy

Příspěvek od Bindy » úte črc 23, 2013 10:52

Tak sice po delší době, ale dám zase nějaké info. Auto jsem byl nucen převést do servisu, kde mi bohužel řekli, že je motor zadřený. Nevím ale jestli je chycený na klice nebo jsou zadřené válce apod. Známý mi říkal, že tuto situaci, kdy po dlouhém stání nemohl nastartovat, zažil taky a stačilo mu vylít starý olej, nalít nějaký hodně řídký a auto nastartoval. Nemáte s tím nějaké zkušenosti? Popřípadě co je lepší jestli dělat generálku motrou, či koupit motor jiný, např. z Polska? Díky

Hombre

Příspěvek od Hombre » úte črc 23, 2013 12:35

podle mě by s motorem zadřeným na klice, nebo se zadřenýma pístama startér neotočil, ale záleží jak to mysleli - zadřený, asi zjistili, že pískání jde někde z motoru. To pískání se ozývá co 2 otáčky motoru, tak žeby jedna z vaček? A nebo nějaká ta kladka, nebo něco z příslušenství, jak psal Roverix. Taky můžeš zkusit vymontovat všechny svíčky a pak zkusit startovat, točit by to mělo lehce a stejnou rychlostí bez zadrhávání, pokud to bude zadrhávat, je něco přidřené.
Každopádně to není odpověď na to, proč to nechytá, pokud se motor točí, měl by chytnout.
Takže až zjistíš co tam píská , musíš přijít na to, proč to nechytá. Benzín tam je, ale 10l může být málo, zkontroluj bezpečnostní spínač za autorádiem, taky jestli z nádrže zabzučí čerpadlo při zapnutí klíčku. No a pak zapalování - svíčky, kabely, rozdělovač, palec a jiskru, ale ne na svíčce, ale přímo kabelem proti kostře.
.....Rover 45 1.6 2005...............MG-F 1.8 1999........
Obrázek.Obrázek
........Obrázek...........Obrázek.......

santox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od santox » pát říj 11, 2013 16:29

Když už je tady taková rozjetá diskuze, tak se zeptám... kde kupujete díly ke startéru? :) Sháním pastorek/volnoběžku na 214si. Případně jestli má někdo startér navíc? :wink:

Odpovědět