Motor vynechává, škubání při jízdě.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motor vynechává, škubání při jízdě.
Co cívka? Nemůže taky cukat, když je špatná 

Možné je všechno, ale s cívkou mám takové zkušenosti, že zdechne a nejde vůbec.
Neví někdo kde koupit palec rozdělovače na Rover 200 (RF) ? 

Třeba tady:
http://www.oblibene.biz/atsservis/?ktg=1428
pokud máš 55kW tak na http://i-obchod.rall.cz/customer/catalog2.aspx za 325.-, ale nevím, jestli nejsou stejné a na ats není omylem uvedený v nabídce pro 55kW
pokud máš 55kW tak na http://i-obchod.rall.cz/customer/catalog2.aspx za 325.-, ale nevím, jestli nejsou stejné a na ats není omylem uvedený v nabídce pro 55kW
Díky Hombre
Víko bude zítra a nad palec netušim kdy dorazí. Tak jsem zvědavej co to udělá.

- Kontaktovat uživatele:
Je to uplně stejný, jinej je na 114, má z nějaký slitiny vnitřek, okolo výstupu z vačky, ale to fakt nevadí, normálně tam jde, jinak je to všechno stejný a po 2.0 Turbo kterej má jestě rozdělovačHombre píše:Třeba tady:
ja viko i palec kupoval normalne u nas v mototechne ...do druheho dne jsem to mel....

-peace and love-
Bezva Máro, tak sedám do auta a jedu do Svitav do mototechny :DDDDDD
tim jsem chtel jen rict, ze to neni zase tak nesehnatelne zbozi...
ale jooo klidne prijed....)

-peace and love-
Víko rozdělovače vyměněný. Problém přetrvává. Na palec čekam, ale závada rozhodně nebude tady. Tomu nevěřim. Napadla mě cívka. Někdo se tu o ni zmiňoval.
Měl jsem sundané víko a palec a všechno očistil. To pomohlo. Zajímalo by mě, jestli by nemohl problém souviset s audio systémem v autě. V kufru mam 350 watt sub a v platu 4 repro s celkovým výkonem 450 watt. Ve dveřích komponentní repro o 150 wattech. dva zesilovače, který při vysokém výkonu dost žerou. Kapacitor nemam, a tak si říkám jestli to následkem vysokého odběru zesilovačů nemohlo něco odnest.
Měl jsem sundané víko a palec a všechno očistil. To pomohlo. Zajímalo by mě, jestli by nemohl problém souviset s audio systémem v autě. V kufru mam 350 watt sub a v platu 4 repro s celkovým výkonem 450 watt. Ve dveřích komponentní repro o 150 wattech. dva zesilovače, který při vysokém výkonu dost žerou. Kapacitor nemam, a tak si říkám jestli to následkem vysokého odběru zesilovačů nemohlo něco odnest.

Cívku můžeš vyzkoušet připojit obyčejnou ze Škody 120. Ta tam funguje, jenom to musíš pečlivě připojit a odizolovat, při zkratu těch dvou kablíků totiž odejde tyristor v ŘJ. Pokud teda nepomůže palec, můžeš tkusit toto, nebo ještě proměřit odpor těch kabelů, jestli některý neodešel a překontrolovat odtrh elektrod na svíčkách, měl by být myslím 0,7mm. No a když nic nepomůže, tak zkus to s tím palivem.
Je možný že by to dělalo čidlo na volnoběžný otáčky ? ( je myslím uprostřed sání nad víkem motoru )
Myslíš krokový motorek volnoběhu? Ne, ten při sešlápnutí plynu nemá na nic vliv, reguluje jen otáčky volnoběhu tím, že otvírá a přivírá štěrbinu, kterou při zavřené klapce proudí do motoru vzduch a při brzdění motorem ji úplně uzavře.
mmmm, bezva. No to mi z toho vyveď. Ráno jsem nemohl ujet 3 km. Dojel jsem na místo, nechal motor 1.5 hodiny. Nastartoval, běžel bez vynechání. Ohřál se, začal vynechávat, a zhoršovalo se to dokud nechcípnul. Nastartuju, běží cca 20 vteřin, opět smrt. odpojim krokový motorek, nastartuju, motor běží. nechcípne. Tak já nevim. Nedělá si ze mě to auto dobrej den ? teď to zase jede uplně v pohodě
Pokusím se na víkend domluvit s panem Kopačkou, který údajeně má diagnostiku na Rovery. Potom snad budu chytřejší. Nicméně nechápu proč to jednou zlobí a jednou ne.

No psal jsi, že to škube při jízdě. To že to zdechá na volnoběh samozřejmě může být tím motorkem, zkus ho vymontovat, jestli tam není nějaká špína a jestli se neprotáčí ten mosazný kužel, co z něj trčí. Diagnostiku by to asi chtělo a nemusí být zrovna na Rovery - není to žádný exot. Takže jakákoli diagnostika, kterou připojíš přes naprosto standartní diagnostickou zásuvku, kterou mají Rovery poblíž pojistek, ti zobrazí několik důležitých hodnot - paměť závad, teplota motoru, teplota nasávaného vzduchu, otáčky, napětí škrtící klapky, palubní napětí atd. Ale některé závady musíš vyloučit bez diagnostiky - zapalování, těsnost sacího potrbí atd.