Rover 25 TD
Rover 25 TD
...ahoj uvazujem o kupe roveru 25 s motorom 2.0 TD no jeden znamy mi povedal aby som dal od toho ruky prec,ze je to poruchovy motor.Co si o tom myslite popr. uvitam aj nejake blizsie info..dik
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Rover 25 má klasický motor Sdi s malou spotřebou a velkou výdrží.Nevím jak může někdo říct,že se jedná o poruchový motor.Rover 75 má úplně jiný motor a tam je systém vstřikování nafty comonn-rail.bjukemen píše:...nevyznam sa do Rovera ale bojím sa hlavne toho Common-railu či to neodíde pri tankovaní "kvalitnej Slovenskej nafty"
ps:motor diesel v R75 je ten istý čo v R25 alebo nie...?

Re: Rover 25 TD
Nevím, co je ten Váš známý zač, ale zřejmě nějaký ten "radil", co rozumí všem autům a v garáži leští Š120
. Měl jsem 620SDi, najel jsem s ní 70tis. km - kromě běžných výměn a údržby ani jedna porucha. Prodal jsem ji známému, má teď najeto 230tis a šlape jak "zamlada". Teď mám 45iDT, což je stejný motor, akorát nižší výkon a vyšší krouťák - stejný jako ve 25. To samé - šlape jak hodinky. Tenhle motor je při dobré údržbě řekl bych nezničitelný a neunavitelný.

-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Naprostý souhlas Jeytee.Pouze jedna nepřesnost.Rover 200 Sdi nemá systém vstřikování common-rail.Jeytee píše:Ja mam ten samy motor v R200 ...mama vlastne predchudce R25 s oznacenim Rover 220 SDi..coz je 2litr turbo s common-railem, verzi s intercoolerem a 77kw(105hp)
A nemuzu rict ani kriveho slova!!
Fakt nizka spotreba i pri celkem razantni jizde.
Mimoto jeste jsem od kolegu neslysel o vetsich problemech s temito motory, kazdy jen spokojene prikyvuje...nizka spotreba, dobry vykon, kvalitni motor!
Muj R220SDi ma nalitano cca 175t km, a na 5rychl. stupen na dalnici bez problemu velmi dobre akceleruje. Takze jestli jsi zavodnik das na prdel spouste driverum
Ja se ovsem snazim meho Rouvi setrit a casto jezdim na spotrebu, takze se prumerne dostanu na kombinovynych 5,5 - 5,9litru/100 km, zalezi na stylu jizdy. Ale i pri extremni jizde se vejdu do 6l.
MOtoricky? jsem amater, ale krome kapalin a rozvodu jsem s nim motoricky nic delat nemusel, slape jak hodinky.Jen je dobre si obcas hlidat olej a treba chladici kapalinu.
A muj nazor na koupi R25?...Jdi do nej, ja znat driv Rovery, sel bych rovnou do 25ky, klidne i do te s tim poslednim faceliftem....ale urcite nafta 2litr turbo, do niceho slabsiho ci benzinoveho bych nesel!!
Naprosta spokojenost.
Zrovna nedavno jsem mel moznost fakt lestenku R25 dovezenou z Italie (stejne jako ma 220ka), sice za celkem vysokych 140t ale opravdu lestenka v TOP stavu (100%info)
Nemit svou 220 jdu do nej!!
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mas primy vstrik, common-rail je neco jineho. Ale ten nas primovstrikovy turbodiesel je asi nejlepsi varianta - nepraskaji tomu hlavy jako starym predkomurkam, neodchazi vstrikovace jako common-railu a pritom to ma slusny vykon a spotrebu.Jeytee píše:To Zakar: tak jsem z toho jelen...myslel ze ano?Myslel jsem ze tam mam elektronicke vstrikovani common rail. Pokud to tedy neni nejaky jiny el. vstrikovaniTak jak to teda je?
![]()
To Bjukemen: Urcite si rozvody a oleje udelej hned po koupi. Nejlip at ti to cely proleze nejakej technik, jeste lip znaly Roveru 200/25/Streetwise
Jistota je jistota!! Budes klidnejsi:)
Re: Rover 25 TD
hosi ja mam Rover 25 2,0 iDT asi tak pol roka, vymenil som rozvody a auto slape jak nikdy, povedal by som to asi tak malicke auticko s obrovskym krutakom, davam do vrecka auta ako golf V 1,6(77kw) hondu civic 1,5 vtec, audi a4 avant 96kw proste to auto ide ako mali diablik uplna spokojnost
, keby som vedel ze to tak ide kupil by som aj skor... ja som na nom dal na 4. prevodovom stupni z 80 na 120 s dvoma osobami za 6,9s a to uz o niecom hovori
...spotrebu v meste do 6,3 a mimo mesta aj pod 5 v pohode

ROVER 25 2,0 iDT