Zdravim,
Na svojej novej 25-tke mam origo hlinnikove disky Rover.
Problem je ze su tam aj origo bezpecnostne matice.
Podla manualu by ktomu mali byt dva adaptere. Jeden na vybratie krytky a druhy na samostatnu maticu. Ale ja som v aute nic takeho nenasiel .
Najlepsie na to je tom je, ze som mal este komplet zdvihak zabaleny vo folii takze pouzity este nebol.
Neviete kde by mohol byt schovany alebo ci nemaju nejake univerzalne v Rover servise?
Adapter na bezpečnostní matice
Adapter na bezpečnostní matice
Rover 25 1.6 r.v.2000
Re: adapter na bepecnostne matice
Mal som ten istý problém na 75 ke.V Dun.Strede v servise mali univerzál na matice kolies to druhé neviem.
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
- Roman620ti
No v ŠESTISTOVCE je ořech daný vedle heveru v polistyrénové výplni rezervy. Ten ořech je strčený v plastové trubce a až po čase jsem přišel na to, že ta plastová trubka se má vyndat a slouží k sundávání krytek bezpečnostních šroubů. Ale 75 to může mít taky úplně jinak
2x Rover 620ti
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne je to stejný všude myslím, napřed se použije ten plast na stáhnutí krytů matic a pak se vyklepne pojišťovák a nasadí jen na jednu spec. matici.
Doporučuji VŽDY si doutahovat kola sám /1000důvodů/. Požádat že si to dotáhnete sami.
Teď mi v servisu pneumatikou origo pojišťovák ustřihli, holt je to trocha jiná dosedací plocha /víc namáhaná/ a pneumatická utahovačka není to pravé.
Je fakt že byl mnohokrát použitý a odrbaný, ale stejně.
Koukal jsem, že se prodávají takové ty hobby matice s pojišťovákem (199,-), ale údajně to prd vydrží, nevíte kde v číně a z čeho to vyrobili.....
Takže jsem objednal přes Rover servis originál, byť dražší ale život mám jen jeden. A doporučili mi to, že se stejně lidi vrací a objednávají origo.
Hodí se dokoupit taková chromová páka, roztahovací/vytahovací, která se moc šikne na silnici,když musíte měnit pneu /v dešti, v noci/ a klíčem zpod rezervy to jde mnohdy sakra špatně.
Ta vytahovací vytvoří paku asi 60 cm a jde to hladce. Stojí tak do 300,-, má na konci výměnnou hlavu 17´a 19´.
Řešení na výměnu/nevýměnu pneu jsem objevil, jedná se o český zajímavý výrobek http://www.solwecoom.cz/?cat=23
rozdíl je že běžné spraye (s hadičkou) znehodnotí pěnou pneu a ráfek a musíte pak do servisu, toto to prostě zavulkanizuje. Zajímavé.
Bude se to v budoucnu dávat do aut místo náhr. pneu nebo dojezdových.
Doporučuji VŽDY si doutahovat kola sám /1000důvodů/. Požádat že si to dotáhnete sami.
Teď mi v servisu pneumatikou origo pojišťovák ustřihli, holt je to trocha jiná dosedací plocha /víc namáhaná/ a pneumatická utahovačka není to pravé.
Je fakt že byl mnohokrát použitý a odrbaný, ale stejně.
Koukal jsem, že se prodávají takové ty hobby matice s pojišťovákem (199,-), ale údajně to prd vydrží, nevíte kde v číně a z čeho to vyrobili.....
Takže jsem objednal přes Rover servis originál, byť dražší ale život mám jen jeden. A doporučili mi to, že se stejně lidi vrací a objednávají origo.
Hodí se dokoupit taková chromová páka, roztahovací/vytahovací, která se moc šikne na silnici,když musíte měnit pneu /v dešti, v noci/ a klíčem zpod rezervy to jde mnohdy sakra špatně.
Ta vytahovací vytvoří paku asi 60 cm a jde to hladce. Stojí tak do 300,-, má na konci výměnnou hlavu 17´a 19´.
Řešení na výměnu/nevýměnu pneu jsem objevil, jedná se o český zajímavý výrobek http://www.solwecoom.cz/?cat=23
rozdíl je že běžné spraye (s hadičkou) znehodnotí pěnou pneu a ráfek a musíte pak do servisu, toto to prostě zavulkanizuje. Zajímavé.
Bude se to v budoucnu dávat do aut místo náhr. pneu nebo dojezdových.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
- Ptech
- Kontaktovat uživatele:
Re: Adapter na bezpečnostní matice
plne souhlasim s Austinem, hlavne s tim utahovanim vlastni silou.
Ja sice utahuju kola pistoli, ale to je jina story (pistole s nastavitelnym momentem).
Kazdopadne bezpecnostni srouby/matky jen rukou, nesnesou razy.
Ja sice utahuju kola pistoli, ale to je jina story (pistole s nastavitelnym momentem).
Kazdopadne bezpecnostni srouby/matky jen rukou, nesnesou razy.