Adapter na bezpečnostní matice

Odpovědět
Milan

Adapter na bezpečnostní matice

Příspěvek od Milan » pon srp 04, 2008 21:28

Zdravim,
Na svojej novej 25-tke mam origo hlinnikove disky Rover.
Problem je ze su tam aj origo bezpecnostne matice.
Podla manualu by ktomu mali byt dva adaptere. Jeden na vybratie krytky a druhy na samostatnu maticu. Ale ja som v aute nic takeho nenasiel .

Najlepsie na to je tom je, ze som mal este komplet zdvihak zabaleny vo folii takze pouzity este nebol.
Neviete kde by mohol byt schovany alebo ci nemaju nejake univerzalne v Rover servise?
Rover 25 1.6 r.v.2000

undy

Re: adapter na bepecnostne matice

Příspěvek od undy » úte srp 05, 2008 8:37

Mal som ten istý problém na 75 ke.V Dun.Strede v servise mali univerzál na matice kolies to druhé neviem.
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD

Roman620ti

Příspěvek od Roman620ti » úte srp 05, 2008 8:41

No v ŠESTISTOVCE je ořech daný vedle heveru v polistyrénové výplni rezervy. Ten ořech je strčený v plastové trubce a až po čase jsem přišel na to, že ta plastová trubka se má vyndat a slouží k sundávání krytek bezpečnostních šroubů. Ale 75 to může mít taky úplně jinak
2x Rover 620ti

Austin
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Austin » stř kvě 20, 2009 20:48

Ne je to stejný všude myslím, napřed se použije ten plast na stáhnutí krytů matic a pak se vyklepne pojišťovák a nasadí jen na jednu spec. matici.

Doporučuji VŽDY si doutahovat kola sám /1000důvodů/. Požádat že si to dotáhnete sami.

Teď mi v servisu pneumatikou origo pojišťovák ustřihli, holt je to trocha jiná dosedací plocha /víc namáhaná/ a pneumatická utahovačka není to pravé.
Je fakt že byl mnohokrát použitý a odrbaný, ale stejně.
Koukal jsem, že se prodávají takové ty hobby matice s pojišťovákem (199,-), ale údajně to prd vydrží, nevíte kde v číně a z čeho to vyrobili.....
Takže jsem objednal přes Rover servis originál, byť dražší ale život mám jen jeden. A doporučili mi to, že se stejně lidi vrací a objednávají origo.

Hodí se dokoupit taková chromová páka, roztahovací/vytahovací, která se moc šikne na silnici,když musíte měnit pneu /v dešti, v noci/ a klíčem zpod rezervy to jde mnohdy sakra špatně.
Ta vytahovací vytvoří paku asi 60 cm a jde to hladce. Stojí tak do 300,-, má na konci výměnnou hlavu 17´a 19´.

Řešení na výměnu/nevýměnu pneu jsem objevil, jedná se o český zajímavý výrobek http://www.solwecoom.cz/?cat=23
rozdíl je že běžné spraye (s hadičkou) znehodnotí pěnou pneu a ráfek a musíte pak do servisu, toto to prostě zavulkanizuje. Zajímavé.
Bude se to v budoucnu dávat do aut místo náhr. pneu nebo dojezdových.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97

Ptech
Kontaktovat uživatele:

Re: Adapter na bezpečnostní matice

Příspěvek od Ptech » pát kvě 22, 2009 23:49

plne souhlasim s Austinem, hlavne s tim utahovanim vlastni silou.
Ja sice utahuju kola pistoli, ale to je jina story (pistole s nastavitelnym momentem).
Kazdopadne bezpecnostni srouby/matky jen rukou, nesnesou razy.

Odpovědět