Mám rovera 25 1.4 76kw r.v. 2005 (před faceliftem).
A teď problémy:
1)Auto se mi zdá že se přehhřívá - rafička teploty je pod půlkou, ale při diagnostice mě to hlasí 100 stupňů, když prošahám hadice tak sou velice horké a kompletně motor se zdá jak kdyby vařil ale voda nemizí - když šáhnu na nádržku tak je studená, jak kdyby auto neotvíral termostat a jelo to malý okruh. Je to možné nebo je to klasická vlastnost (2 roky nebyl problém ale furt se mě to nepozdává)?
2) Auto žere jak drak - spotřeba 11/100, auto je líné od cca 90km/h do 120 můžu pomalu čekat na ježíška, do auta liju čistě vervu, a docela žere olej (3 měsíce z5 sem byl na výměně všech filtru a oleje, a teď mám rafičku na půlce), s leností si myslím že mám vadný katalyzátor a zadní lambdu (přední sem měnil když se mi rožla kontrolka motoru s její závadou, od toho nesvítí), diagnostika mě hlásí u emisí že sou obě tyto části vadné. a emisema sem neprošel - z výfuku de hodně cítít benzín a tlak výparů. S tím souvisí další otázka, má to 2 katalyzátory nebo 1?
3) Fouklé těsnění nemám, voda je čirá a olej je bez emulze, v servisu mě řekli že motor mám v pořádku.
4) dále sem ještě měnil čidlo vačky když mě s ním diagnostika kdysi hlásila problém a občas mě nešlo nastartovat - po této výměně už taky bez problému.
Co si myslíte? Kde by mohl být problém? Už sem z toho na prášky a poslední dobu neřeším nic jiného, a to mám ještě 4 75tky které potřebujou taky vymazlit a stále sem seklý na 25tce