Nesepíná ventilátor chlazení.
Nesepíná ventilátor chlazení.
Zdravím roveráky. Mám Streetwise 25 r.v. 2005 s motorem 1.6 serie K. Hřeje se mi voda až ke vření a ventilátoru to vubec nenapadne, že by s tím měl něco dělat. Třeba sepnout a vychladit. Vyměnil jsem čidlo, rele je funkční a pojístka taktéž. Teploměr se provozem zvedne k polovině rozsahu a drží jako přibitej. Po odpojení konekteru z čidla chlazení se ventilátor rozeběhne, což je normální stav. Porovnál jsem to ještě s druhým Roverem 25 kde chlazení funguje ûplně v normálu, bez vření. Absolutně nechápu kde může bý zakopanej pes. Budu potěšen s každou radou na toto téma. Díky a čuuus!!!
Re: Nesepíná ventilátor chlazení.
No pokud budik ukazuje normalni teplotu, a pritom to vari, tak bych mrknul co za teplotu vidi ECU. ...
Ono pokud si ot mysli ze je teplota OK, tak to nesepne zejo... To ze je cidlo jiny, neznamena, ze je dobry bohuzel.
Ono pokud si ot mysli ze je teplota OK, tak to nesepne zejo... To ze je cidlo jiny, neznamena, ze je dobry bohuzel.
Diagnostika ukazovala 102 stupňů C. Nádobka se už tlakovala až k víčku. Zde na fóru jsem se dočetl, že se ručička teploměru hne až při 110 stupních. Čidlo k ventilátoru jsem měnil za fungl nové.
-
- Kontaktovat uživatele:
To bude chtít vyměnit víčko expanze
Víčko jsem zkoušel taky. Z pětadvacítky, ktetá je stejné motorizace a vše šlape jak má. Mám myšlenku o sprævném ukostření motoru. To už může hraničit se zoufalostí.
-
- Kontaktovat uživatele:
A jiná netěsnost v systému? Nebo musí kecat to čidlo ve 102st nemá voda v tlaku co vařit to až nekdy asi ve 120st
Voda v nádobce nemizí, pořád stejnej stav a netěsnost jsem neobjevil nikde žádnou. Při zmíněné teplotě jde voda vratnou větví do expanzky. Všechny hadice jsou teplé cca odpovídající teplotě. U druhého auta, petadvácy se tento stav neprojevuje. Hladina vody je v půlce nádobky a sahara sepne be jakýchkoliv zvláštností. Vskutku zajímavý stav. Każdopádně díky za jakýkoliv názor na věc.
Zavzdušněné..... co? 

Na chladícím okruhu se nic nedělalo. Že by se to jen tak z ničeho nic zavzdušnil? Možný je všechno. Zkusit to odvzdušnit je możné.
Jinak pokud po vychladnutí je horní hadice na chladiči nafouklá a povolení víčka citelně upustí tlak, pak je jasné o co jde...
Nic takového se neděje. Hadice je měká a nádobka po uvolnění hodně málo odfoukne. Skoro vůbec. Vyměnil jsem i čidlo teploměru a stav je nezměněn.
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
A co ta tenká hadička co jde od sání ? Je průchozí?na sání je zpětný ventil kulička bývá zalepená bordelem a pak voda necirkulue jak má a taky to tlakuje
Hmm. Tak o kuličce vím, ale nenapadlo mě to. Mrknu a pokud bude nutno, vyčistím. Už jsem to jednou čistil ale u jinýho motoru po výměně tesnění pod hlavou. V předešlých vzkazech bylo uvedeno zavzdušnení. Odvzdušnil jsem a o vzuchu v okruhu ani náznak. Díky za radu. Snad se to povede.
No, ale pokud ti jde voda přepadem do expanzky, tak to asi problém nebude. Pokud je tam kulička seknutá v otevřeném stavu, tak to ničmu nevadí.
Do přepadu voda jde. Může to mít co dočinění s termostatem? Zdá se mi, že spodní hadice do chladiče je proti horní jen vlažná. Čidla, jak teploměru tak spínače ventilátoru jsou v kolínku do kterého vedou hadice malého okruhu. Konkrétně z tělesa termostatu před fyzickým termostatem a topením interiéru do již zmíněného kolínka s čidly. To by zákonitě mělo sepnout čidlo ventilátor i kdyby byl termostet seknutej. Nebo to chápu špatně???