Matice kol
Matice kol
Ahoj kluci. Koupil jsem si na mou 220 SDi originál rover 15" kola a nevím jestli tam mohu nechat ty matice z origo 14" plechů. ? Ty alu mají jinou dosedací plochu si myslím. Hledal jsem matice podle výrobce auta a jsou buď kulové nebo kuželove matky. Rozměr vím ale netuším jestli nebo ty nebo ty. Poradíte mi někdo prosím? Díky chlapi
-
Re: Matice kol
Dobře, že to řešíš. Na kruhovou dosedací plochu nesmí přijít kuželové matice a obráceně.
A myslím, že tam bude kuželová dosedací plocha.
A myslím, že tam bude kuželová dosedací plocha.
Taky si myslím že na to dosedací plochu co mají ty kola lépe padne kuželová matice. Uvidíme třeba napíše někdo kdo s tím má větší zkušenosti
-
Tvl ti říkám, že na kuželovou nesmí přijít kruhová a obráceně, tak co chceš řešit?
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Všechny 25ky i dvoustovky mají kulovou dosedací plochu.Pouze plechová kola mají matici obyčejnou otevřenou a litá kola chromovanou uzavřenou.Na origo kola nelze použít matice kuželové s úhlem 60 stupňů.
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
-
ty jo, se snad půjdu podívat. Ten, co jsem od něj kupoval kola říkal, že mají kužel a dal mi i bezpečáky.
Dobře Zakare, takže na origo rover litá kola příjdou kulové matice, nejlépe chromované uzavřene? Kola mám tady ty. viz příloha.
.... presne kvuli tomuhle zmatku to neresim... kdysi jsem se tu na to taky ptal a nedostal jsem jednoznacnou odpoved... takze mam jedny matice a ty pouzivam jak na plechy, tak na litaky... bohuzel bezpecaky jsou zrejme kuzelove a je dost znat, ze do der v litacich nepasujou, protoze bych je mohl dotahovat do haleluja, az by nakonec vylezly na druhe strane... ale tak jedna takova matice na jedno kolo se snese
... chromovane uzavrene jsou jen kvuli okrase ...
... chromovane uzavrene jsou jen kvuli okrase ...
-
Jo tyhle kola mám taky a mám na nich ty matice napravo. Což mi přijde jako kužel.
Ty nalevo jsem tam měl chvíli a je na nich vidět, že mají vydřený kroužek což mi přijde, že je známka toho, že tam nemají být.
Ty nalevo jsem tam měl chvíli a je na nich vidět, že mají vydřený kroužek což mi přijde, že je známka toho, že tam nemají být.
- Přílohy
-
- P1030007.JPG (178.82 KiB) Zobrazeno 4413 x
Já tam mám taky ty vpravo( kuželové)F.i.s.h.men píše:Jo tyhle kola mám taky a mám na nich ty matice napravo. Což mi přijde jako kužel.
Ta napravo je kulova.... To nalevo je nejaky zmetek... resp. ozvejkana kulova matice...
Kuželová matice :
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kulová matice:
http://www.kk-shop.de/shop/kataloge/cs_ ... lang=cs_CZ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kulová matice:
http://www.kk-shop.de/shop/kataloge/cs_ ... lang=cs_CZ
Takže v tom mám konečně pořádek a mám jistotu že tam má byt kulová, diky Trundo
No ja si v tom taky udelal poradek
-
Tak a je to vyřešený.