Žárovky v palubní desce
-
Žárovky v palubní desce
Nevíte někdo jaký typ žárovek je v palubní desce k jejímu podsvětlení. Abych si je nejdříve sehnal než se pustím do demontáže:-)
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Žárovky v palubní desce
Zdravím Tě kolego. Díval jsem se do chytré knihy a nejmenší žárovka, či dioda má 3W a je uváděna pod číslem GLB 504. Takže asi neporadím, ale určitě se Ti někdo, kdo to ví přesně, ozve.roman.slezar píše:Nevíte někdo jaký typ žárovek je v palubní desce k jejímu podsvětlení. Abych si je nejdříve sehnal než se pustím do demontáže:-)
-
-
- Roman620ti
Těžko říct, když jsem já měl popraskaný žárovky v popelníku a v zapalovači zjistil jsem, že tam jsou schodný jako v přístrojovce Škody Rapid r.v.1987-1989. Sehnal jsem je hned a za pár korun.Ale třeba ve vypínačích mlhovky a vyhřívání zadního okna byly speciální a ani Honda je neměla a cena jedné žárovičky byla 200kč.Pri nejhorším to budete muset risknout rozdělat a zkusit sehnat po městě.
2x Rover 620ti
v přístrjovce nevím, ale ve vypínačích mlhovky a podobně jsou takové miniaturní žárovky velikosti LEDky, nemají patici ale dva drátky které se namotají v tom vypínači podle té staré žárovky. Koupil jsem je v normálním obchodě s el. součástkama, myslím, že se používají i do autorádií jako podsvícení displeje a čelního panelu. Stály do 10 Kč
Zarovecky na spinacich na pristrojivce,.
Ahoj,.nesviti mi dve zarovicky na pritrojovne v tlacitkach jako mlhovky atd.
Rozmotoval jsem pristrojovku,.a tlacitka vytahl,.jsou tam takove male zarovicky na bajonet,.zalite v zlutem a oranzovem plastu,.potrebovasl bych sehnat jednu oranzovou a jednu zlutou,.nemate nejaky tip,.kde je sehnat??,.vypadaji dost atypicky..diky za rady...Honza
Rozmotoval jsem pristrojovku,.a tlacitka vytahl,.jsou tam takove male zarovicky na bajonet,.zalite v zlutem a oranzovem plastu,.potrebovasl bych sehnat jednu oranzovou a jednu zlutou,.nemate nejaky tip,.kde je sehnat??,.vypadaji dost atypicky..diky za rady...Honza

- Roman620ti
Re: Zarovecky na spinacich na pristrojivce,.
Tak to jsou určitě ty za 200kč/kus a ani Honda servis je nechtěl objednat, protože jich musí vzít celé balení...Jan Matl píše:Ahoj,.nesviti mi dve zarovicky na pritrojovne v tlacitkach jako mlhovky atd.
2x Rover 620ti
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Re: Zarovecky na spinacich na pristrojivce,.
Také jsem tyto žárovičky měnil když jsem koupil Rovera.Bez problémů jsem je objednal nové original Rover v Unipartu.Ještě mi nějaké zbyly ale jenom bílé.Žluté už nemám.Jan Matl píše:Ahoj,.nesviti mi dve zarovicky na pritrojovne v tlacitkach jako mlhovky atd.

- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Unipart
To Roman, zabak:
GLB 504 je číslo Unipart, co je Unipart: Unipart je druhovýroba na všechny anglické značky,
jak jste si povšimli třeba, tak blinkr z Fordu Capri boční MKI je stejný jako RangeRover MKII nebo Austin Allegro MkII či BL mini MkIII.
Tj. spousta dílů je shodných.
Žárovky - v katalogu žárovek libovolné značky by jste měli najít vzadu takovou nepochopitelnou tabulku, kde bude na nějakém řádku uvedeno žádané GLB504 a protičíslo od značky, jejíž katalog v ruce držíte. Musíte si na pultu Elitu poradit, ti kluci většinou nic neví kromě VW....
Unipart jsou osvědčené díly, když dám zadní prasátka Unipart, vydrží 8 let, když dám "nějaké" , do dvoulet vytečou. Proč? Protože Unipart pustí jen kvalitu.
GLB 504 je číslo Unipart, co je Unipart: Unipart je druhovýroba na všechny anglické značky,
jak jste si povšimli třeba, tak blinkr z Fordu Capri boční MKI je stejný jako RangeRover MKII nebo Austin Allegro MkII či BL mini MkIII.
Žárovky - v katalogu žárovek libovolné značky by jste měli najít vzadu takovou nepochopitelnou tabulku, kde bude na nějakém řádku uvedeno žádané GLB504 a protičíslo od značky, jejíž katalog v ruce držíte. Musíte si na pultu Elitu poradit, ti kluci většinou nic neví kromě VW....
Unipart jsou osvědčené díly, když dám zadní prasátka Unipart, vydrží 8 let, když dám "nějaké" , do dvoulet vytečou. Proč? Protože Unipart pustí jen kvalitu.
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Re: Unipart
Máš pravdu ale zrovna tyto žárovičky o kterých je řeč v žádném katalogu nenajdeš.Austin píše:To Roman, zabak:
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ELTA žárovky
Cena 6,80 s DPH
by to měla být ona 12V 3W 10x26,7 mm
http://www.autokap.cz/obchod/zarovky/in ... losklenene
vyobrazeni
http://www.bpnorthwest.com/.sc/ms/bdd/e ... b%20LLB504
nové Rover MG číslo žárovky je CDU1353
cena 200 kč se mi zdá mimo komentář....
by to měla být ona 12V 3W 10x26,7 mm
http://www.autokap.cz/obchod/zarovky/in ... losklenene
vyobrazeni
http://www.bpnorthwest.com/.sc/ms/bdd/e ... b%20LLB504
nové Rover MG číslo žárovky je CDU1353
cena 200 kč se mi zdá mimo komentář....
Re: ELTA žárovky
Bohuzel,.tyhle to nejsou,.je plastova,.ci potazena gumou(zluta, oranzova),.je to v talcitcich mlhovky, klimatizace atd..vypada jinak,.pokusim se je vyfotit,.
Do spínačů jsou miniaturní žárovky průměr 3mm s drátovými přívody.
lze je zakoupit v obchodech s elektronikou např. GES.
Starou žárovku vymotej z platové patice a novou tam zase stejně namotej.
Pokud jde o barvy, tak lze zakoupit barevné žárovky a nebo se k tomu prodávají barevné návleky (??? jestli a jak takový návlek funguje nevím).
lze je zakoupit v obchodech s elektronikou např. GES.
Starou žárovku vymotej z platové patice a novou tam zase stejně namotej.
Pokud jde o barvy, tak lze zakoupit barevné žárovky a nebo se k tomu prodávají barevné návleky (??? jestli a jak takový návlek funguje nevím).