palivoměr
Re: palivoměr
Zůstává na místě... a její úroveň se aktualizuje při zapnutém klíčku, tedy když natankuješ, tak nahoru vyjede až otočíš klíčkem 

Když jsem natankoval tak ručička zůstala dole,až když jsem nastartoval tak se pomalu začala zvedat z nuly a po ujetí několika stovek metrů tedy po nějaké chvilce se usadila a ukazovala stav paliva,který odpovídal množství ,které jsem natankoval.Po dojetí a vypnutí klíčku zůstane nahoře a neklesne na nulu a stále ukazuje aktuální stav paliva.A já nevím jestli to tak má být nebo ne,jestli po vypnutí klíčku má stále ukazovat stav paliva,nebo má klesnout na nulu.Díky.Frnov.
I dle toho, co jsem psal.... ano, takto je to naprosto normální 
Nebo je s tím nějaký problém?

Nebo je s tím nějaký problém?

Díky za odpověď.Ne žádný problém.Akorát jsem byl zvyklej u jiných značek že při vypnutí klíčku ručička palivoměru klesla na nulu.ještě jednou díky.Frnov.
Áno je to tak trochu inak ako na ostatných autách, tiež keď som kúpil rovera tak som si myslel že je niečo vadné , tak som pozeral do iných dvestoviek a mali to tak isto ako ja. Ale aj tak ma zaujíma jedná technická vec ako to vlastne funguje palivomer je napájany el,napätím a
ani po odpojení autobatérie palivomer nespadne na nulu, ako to vlastne funguje na akom princípe ?
ani po odpojení autobatérie palivomer nespadne na nulu, ako to vlastne funguje na akom princípe ?
- GeneHawkins
Tak jednoduché to nebude
Musí tam být nějaká brzda ručičky a dva elektromagnety. Jeden který je napájený napětím dle hladiny benzínu a druhý jako protisíla, který je stabilní, napájený palubním napětím. Trošku složitější a proto se běžně používá normální ručkový voltmetr s pružinkou a tím pádem po vypnutí napájení ručka spadne dolů.

-
- Kontaktovat uživatele:
Pánové mám blbí dotaz nováčka. Na MGF mi palivoměr taky pořád ukazuje i když mám klíček vyndaný a auto zamčené. Je to správně?? Zatím jsen netankoval, jelikož jsme s autem najeli cca 1km jen v rámci testu v ulici
Takže ani nevím zda se ručička hýbe .. díky

Austin MINI25
Rover Mini CheckMate
MG MGF
Rover Mini CheckMate
MG MGF
Ano, tak to má být....