Tlumiče na 420 Di
Tlumiče na 420 Di
Jelikož jsem se rozhodl neposlat rovera do světa,, tak do něj musím investovat. Tlumiče jsem nikdy neměnil a proto se chci zeptat jakou značku tlumičů a jaký eshop na díly preferujete. Předpokládám, že jeté tlumiče v žádném případě.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tlumiče na 420 Di
Nevím, jak ostatní, ale já mám pozitivní zkušenost s Bilstein (nejsou levné), což možná byla dokonce prvovýroba. Volil bych BILSTEIN B6. Naopak bych se vyhnul značkám ALKO a KAYABA. Konkrétně KAYABA mě zklamala velice, kvalita mizerná (použito loni na VW Passat v rodině).
Děkuji za tip, porozhlédnu se.
sachsy nejsou špatný, trw a montroe sou tak průměrný, kayab sme namontovali kolem stovky kusů, a reklamoval se jen jeden, nejsou špatný, a pokud bych si nějaký kupoval já, dám si právě kayaby, nebo sachsy. ty se asi nejvíc držej tuhosti z fabriky. bilsteiny taky nejni problém. značky jako starline, alko, magnum technology atd bych rozhodně nekupal...
kabrio XW 214, kabrio 214XW bouračka... http://www.bouskaservis.cz" onclick="window.open(this.href);return false; 777571165
Nevím jak z prvovýroby, ale já tam mám org,Delphi, na které jsem mimochodem v nabídkách zatím nenarazil a taky by už to chtělo ve předu asi výměnu, je to nějak měkkéAnderN píše:Nevím, jak ostatní, ale já mám pozitivní zkušenost s Bilstein (nejsou levné), což možná byla dokonce prvovýroba. Volil bych BILSTEIN B6. Naopak bych se vyhnul značkám ALKO a KAYABA. Konkrétně KAYABA mě zklamala velice, kvalita mizerná (použito loni na VW Passat v rodině).
R 400 SDI 99
KAYABA je mizerná, KAYABA mě zklamala.... Řekl AnderN..... Tomu říkám informace! Osobně už žádné jiné tlumiče než právě KAYABA nekupuji. Montovány na TOURERA, GOLFA, MUSSO, PASSATA a vždy naprostá spokojenost. Prodává se často olejový i plynový a lepší plynový. Někdy je lepší dát předepsané než to "zkoušet" vylepšit. Kvalita může být perfektní ale na určitém autě prostě určité záměny přinesou velké zklamání v podobě jak horší kvality jízdy, tak kratší životnosti...
Jara
Jara
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
OK, budu konkrétní ... Passat B6 (sedan, 2.0 TDI 103 kW) měl původní tlumiče na konci životnosti, některé tekly a začínalo být cítit, jak na nerovném povrchu v zatáčce nebo na "roletě" před hranicí křižovatky poskakují.
Po zakoupení plynových tlumičů KAYABA určených pro tento model a jejich výměně subjektivně zklamání, auto sice na silnici drží, ale komfort jízdy výrazně horší než na originálech (nevím, zda BILSTEIN, DELPHI, nebo něco jiného ... můžete zkusit dohledat, co VW dodával na tato auta v roce 2006). Navíc -- po roce provozu a cca 15 tis. km dva z nových tlumičů tečou Právě se řeší reklamací.
Takže za mě KAYABA opravdu ne, možná jiný typ na jiném autě funguje lépe, já bych šel jinou cestou. Stačí takto?
Po zakoupení plynových tlumičů KAYABA určených pro tento model a jejich výměně subjektivně zklamání, auto sice na silnici drží, ale komfort jízdy výrazně horší než na originálech (nevím, zda BILSTEIN, DELPHI, nebo něco jiného ... můžete zkusit dohledat, co VW dodával na tato auta v roce 2006). Navíc -- po roce provozu a cca 15 tis. km dva z nových tlumičů tečou Právě se řeší reklamací.
Takže za mě KAYABA opravdu ne, možná jiný typ na jiném autě funguje lépe, já bych šel jinou cestou. Stačí takto?