Syčení při přidání plynu
Syčení při přidání plynu
Mam hodně zvláštní problém, když jedu a při zátěži přidám plyn je slyšet silné syčení a projevuje se hlavně když sepne turbo u 1800 otáček a víš, možná i hůř jede mi příde - nemá takový zátah jak kdyby turbo moc nepomáhalo. Koukal jsem na hadice od turba k ic a od něj do sání motoru ale zdaj se být v pohodě ani u egr ventilu neni vidět žádná nečistota nebo netěsnost. Zajímavé je že to syčení neni slyšet na volnoběh ale jen při jízdě někde nějaký nápad prosím?
Re: Syčení při přidání plynu
Pretlak je od turba az k hlave, pokud neni netesa hadice, tak je deravy chladic, nebo netesne saci potrubi u hlavy. Zkusil bych nastavit motor, aby nebyl zadny pist v horni uvrati a natlakovat sani stlacenym vzduchem na 100 kPana krasne uslysis, kde to unika.
Ale nikde neni vidět že by unikal olej (těma hadicema) maximálně spodní hadice co vede vzduch do intercooleru je ve spod zachcaná od oleje ale utáhlá je a díru sem nenašel, nebo může ta díra bejt vážně minimální? Protože syčí to opravdu moc hlasitě prostě jak když zapnete větrání na max a něčím ho přicpete tak to divně fouká a z interiéru mi to příde jak někde za palubovkou.
-
- Kontaktovat uživatele:
To nemá s únikem oleje nic společnýho. Podle toho to nenajdeš. Může bejt kdekoliv malinko prasklá gumová hadice a když turbo natlakuje, začne to syčet.
Rover 75 CDTi British Racing Green
MG ZT-T 190 Trophy Blue
MG ZT-T 190 Trophy Blue - EX Trundovic
Rover 75 CDT Copperleaf Red
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
MG ZT-T 190 Trophy Blue - EX Trundovic
Rover 75 CDT Copperleaf Red
ZT + ZTT jako zdroje ND
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem podobný projev na turbodieselu, když bylo vadné těsnění na vstupu do turba. Doporučuju komplet přetěsnit turbo a sací trakt.
Měl sem stejný problém, povolila se sponka na hadici, stačilo ji znova nandat a utáhnout 

Rover 75 2.0 CDT 85KW 1999 Modrá
Rover 75 2.0 CDT 85KW 2001 Modrá metal
Rover 75 2.0 CDT 85KW 2000 Zelenomodrá metal RIP 1.9.2016
Rover 25 1.4 76KW 2004 vesmírně šedá
Rover 75 2.0 CDT 85KW 2001 Modrá metal
Rover 75 2.0 CDT 85KW 2000 Zelenomodrá metal RIP 1.9.2016

Rover 25 1.4 76KW 2004 vesmírně šedá