Odmeknu auto pomocí klíčku, spustí se alarm

Pitrs82
Kontaktovat uživatele:

Odmeknu auto pomocí klíčku, spustí se alarm

Příspěvek od Pitrs82 » pon dub 20, 2009 19:22

Tak přesně tenhle problém mám teďka u vozu. V sobotu jsem odemknul auto pomocí klíčku (ne pomocí DO), otevřel dveře a za chvíli se spustil alarm (a to mám odpojené prostorové čidlo, kdyby sem měl náhodou pootevřené okno a vlítla mi tam moucha). Když auto zamknu pomocí klíčku, centrál zamkne všechny dveře, pak odemknu auto pomocí klíčku, tak nic nehouká (samo, že když zamykám pomocí DO, tak při otevření DO taky nic nehouká), zdá se mi to docela divný. To, že se pustí alarm, když odemknu u zamčeného auta kufr a otevřu ho, by se dalo přežít, ale tohle mě docela znepokojuje. Nedávno byla měněná vnější klika u řidiče, která byla vytrhnutá, nemůže to mít s tím spojitost (předpokládám, že když se mění jen ten plast, tak snad ne). Mám zkusit resetovat řídící jednotku (podle návodu, který jsem tu našel)? Hledal jsem tady na fóru co se alarmu týče, ale tenhle problém jsem tu popsanej nenašel. A další otázka je, jestli bych mohl v nejhorším případě odpojit alarm úplně, jestli stačí někde jen odpojit nějaký drátek, tak prosím poraďtě. Omlouvám se předem za možná trochu chaoticky formulovaný dotaz.
Rover 416 Si 1997 barva: British racing green

Fujitsu
Kontaktovat uživatele:

Re: Odmeknu auto pomocí klíčku, spustí se alarm

Příspěvek od Fujitsu » pon dub 20, 2009 19:26

Předpokládám, že odemykkáš a zamykáš tím klíčkem u řidičových dveří... Jakým způsobem jsi odpojoval to prostorové čidlo, dělalo to i předtím?
Rover 416Si, 1997, šedá kůže, Platinum Silver
http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=212
www stránky: http://www.fuji.estranky.cz

Pitrs82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitrs82 » pon dub 20, 2009 21:06

Fujitsu píše:Předpokládám, že odemykkáš a zamykáš tím klíčkem u řidičových dveří... Jakým způsobem jsi odpojoval to prostorové čidlo, dělalo to i předtím?
Ano, odemykám i zamykám klíčkem u řidičových dveří, dělalo to i s tím prostorovým čidlem a odpojoval jsem ho z vnitřku auta, na straně spolujezdce na jeho hlavou je nahoře na střeše u dveří plastová krytka, sundal jsem ji a odpojil kablík, toť vše.

onpo

Příspěvek od onpo » pon dub 20, 2009 21:25

To je jednoduchá odpověď, vše je v pořádku. Když zamkneš pomocí DO, aktivuješ alarm a odemkneš klíčkem tak zůstane aktivovaný. deaktivuješ ho pouze zas pomocí DO. Když zamkneš klíčkem tak se alarm nespustí :) :)

Pitrs82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitrs82 » pon dub 20, 2009 21:52

onpo píše:To je jednoduchá odpověď, vše je v pořádku. Když zamkneš pomocí DO, aktivuješ alarm a odemkneš klíčkem tak zůstane aktivovaný. deaktivuješ ho pouze zas pomocí DO. Když zamkneš klíčkem tak se alarm nespustí :) :)
To je pravda, ale myslím, že by to přece dělat nemělo, ne? Přece by to mělo normálně fungovat tak, že i když zamknu auto pomocí DO, tak by to mělo jít odemknout pomocí klíčku, aniž bych spustil alarm, přece je to klíč k tomu autu a já nejsem zloděj :) U ostatních aut to tak funguje, podle mě tady je něco v nepořádku. Nebo to máte vy ostatní vlastnící tento vlz stejně jako já a pletu se?

onpo

Příspěvek od onpo » pon dub 20, 2009 22:01

To je pravda, ale myslím, že by to přece dělat nemělo, ne? Přece by to mělo normálně fungovat tak, že i když zamknu auto pomocí DO, tak by to mělo jít odemknout pomocí klíčku, aniž bych spustil alarm, přece je to klíč k tomu autu a já nejsem zloděj :) U ostatních aut to tak funguje, podle mě tady je něco v nepořádku. Nebo to máte vy ostatní vlastnící tento vlz stejně jako já a pletu se?
To máš sice pravdu ale na odemykání alarmu klíčkem musíš mít bezpečnostní kod a "vyťukat" ten kod klíčkem otáčením střídavě na levou a pravou stranu. Nevím přesně jak se to dělá, já ten kod k mému autu bohužel nemám ale už se tu o odkodování alarmu několikrát psalo.

Pitrs82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitrs82 » pon dub 20, 2009 22:43

onpo píše:To máš sice pravdu ale na odemykání alarmu klíčkem musíš mít bezpečnostní kod a "vyťukat" ten kod klíčkem otáčením střídavě na levou a pravou stranu. Nevím přesně jak se to dělá, já ten kod k mému autu bohužel nemám ale už se tu o odkodování alarmu několikrát psalo.
No tak kartičku s těmi číselnými údaji o vozu bych měl mít, mám to ale v němčině (a to není můj jazyk, poradil by někdo), který je ten údaj, pro mě potřebný. Ze svých slabých znalostí němčiny jsem se pokusil o překlad obou stran té kartičky (viz foto Strana1 a Strana2)

Strana1:
http://www.jpeg.cz/view-523_Strana1.jpg
Seriennummer des Radios předpokládám: sériové číslo rádia (řada 14 znaků - číslice a písmena)
Radiossicherheitscode předpokládám: bezopečnostní kód rádia (řada 4 čísel)

Strana2:
http://www.jpeg.cz/view-604_Strana2.jpg
Schlüsselnummer předpokládám, že by mělo být ono: tedy číslo klíče (nebo se pletu?) (jedno písmeno a čtyři číslice)
Nummer der Radsicherheitsmutter předpokládám: počet ovladačů vozidla ?? (mám tam číslo /2, podle toho tak soudím)
Fahrgestellnummer bude VIN číslo vozidla (to je i mě jasné)
Notzugangscode: tady nemám absolutně páru (řada 4 čísel)

onpo

Příspěvek od onpo » pon dub 20, 2009 23:01

Jsou to 4 číslice a myslím, že to bude Notzugangscode (kod nouzového přístupu?). Jinak mám naskenovanou stránku z manuálu, ale neumím sem vložit obrázek :(

Pitrs82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitrs82 » pon dub 20, 2009 23:08

onpo píše:Jsou to 4 číslice a myslím, že to bude Notzugangscode (kod nouzového přístupu?). Jinak mám naskenovanou stránku z manuálu, ale neumím sem vložit obrázek :(
V pohodě, manuál mám, anglicky umím, už jsem to dokonce i našel a už vím, jak se to tam zadává. Zítra to zkusím a dám vědět, co to udělalo. Postup by měl být podle manuálu následující:

1. vložit klíček do zámku dveří, otočit do pozice zamknout a podržet alespoň po dobu 5 vteřin, pak pustit.
2. otočit klíčkem do pozice odemknout tolikrát podle toho, jaké je první číslo.
3. otočit klíčkem do pozice zamknout tolikrát podle toho, jaké je druhé číslo.
4. otočit klíčkem do pozice odemknout tolikrát podle toho, jaké je třetí číslo.
5. otočit klíčkem do pozice zamknout tolikrát podle toho, jaké je čtvrté číslo.
6. konečně, otočit jednou klíčkem do pozice odemknout.

A mělo by to být.

onpo

Příspěvek od onpo » pon dub 20, 2009 23:09

Tak se mi to podařilo alespoň takhle :?
http://uploaduj.cz/informace/soubor/di7 ... ilizer.jpg

Pitrs82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitrs82 » pon dub 20, 2009 23:21

onpo píše:Tak se mi to podařilo alespoň takhle :?
http://uploaduj.cz/informace/soubor/di7 ... ilizer.jpg
Zajímavé, já mám v anglickém manuálu ještě ten krok, kdy se má klíček otočit a podržet alespoň 5 vteřin v poloze zamknout. Každopádně, díky Ti moc ještě jednou.

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » úte dub 21, 2009 9:46

Tak to je zajimava vychytavka.... Ja osobne klickem auto neoteviram... Nejak k tomu nemam zadny duvod.... Jeste se zeptam, kdyz se tim kodem deaktivuje alarm, deaktivuje se tim i imobilizer?
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

Pitrs82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitrs82 » úte dub 21, 2009 10:12

trunda.raspi píše:Tak to je zajimava vychytavka.... Ja osobne klickem auto neoteviram... Nejak k tomu nemam zadny duvod.... Jeste se zeptam, kdyz se tim kodem deaktivuje alarm, deaktivuje se tim i imobilizer?
V uzivatelskym manualu je napsano, ze ano, ale pouze do doby nez se auto opetovne zamkne dalkovym ovladanim.

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » úte dub 21, 2009 10:44

Nevím jak u čtyřkila, ale imobilizér se podle mě aktivuje dřív než po opětovným zamknutí. Aktivuje se (pokud tedy nedojde k nastartování auta) opět za nějakých +-30 vteřin od deaktivace. Alespoň pevně věřím, že u dvoustovky tomu tak bylo. Kdyžtak to někdo vyzkoušejte.
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Obrázek
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)
Obrázek
Obrázek
Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008
Obrázek
Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014
Obrázek

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » úte dub 21, 2009 10:48

Je to tak... to je ale jedno... podstatna je ta informace, ze tim kouzelnym harakiri s klickem se auto odblokuje :-) Akorat teda by mne zajimalo, kde ten kod vyhrabat... :|
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

Odpovědět