Nereaguje na dálkový ovladač
Nereaguje na dálkový ovladač
Klasický příběh - díky nepřispůsobivým spoluobčanům jsem během let odstranil zámky ze dveří, zpevnil vytrhané kliky a otevíral vůz pouze immobilizérem, jako je tomu např u současných Golfů. Jenže ovladač byl stále míň a míň citlivý i přes výměny baterií, až přestal pracovat skoro vůbec. Např odpojení autobaterie při dobíjení či opravě je horor chytit pak plovoucí kód (4x rychle jedním směrem za sebou) je práce na dvacet minut. Protože jsem auto kdysi koupil přes autobazar Rudná z dovozu, byl u vozu pouze jeden ovladač, takže nemohu vyzkoušet, jestli je chyba v ovladači, či v ECU auta. Faktem je, že když simuluji přijímač indukčním snímačem a po zesílení měřím na osciloskopu "nějaký" výstupní signál, tak tento ovladač vysílá signál jen asi půl sekundy, zatímco obladače od mého druhého funkčního MG vysílají signál "nekonečně", dokut držím tlačítko. Je možné někde ovladač koupit, nebo změřit, či na základě bezpečnostního kódu naprogramovat? Je mi líto vrakovat jinak zcela nádherné, ale nefunkční auto, které jsem navíc dal své dceři, takže potřebuji aby bylo spolehlivé. Objednávám i přímo z Anglie, takže uvítám jakýkoli tip!
Re: Nereaguje na dálkový ovladač
Ovladač seženeš někde na vrakovišti, nebo tady na clubu. Stojí asi něco kolem tisíce. Jen je potřeba znát jeho frekvenci. Jsou myslím dvě. Pak se ale musí na diagnostiku, kde ti spárují dálku s autem.

Rover 416 . Rover 75 2.0 CDT
A zámků nemusíš litovat. Sice by si se klíčem do auta dostal, ale pak bys neodjel, protože v dálkači je i imobilizér.

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil bych ebay ... na R200/400 se jich tam válí hromady a vychází myslím kolem 300-500 Kč včetně dopravy.
Děkuji za radu. Nevím ale, kde je diagnnostika, kde umí ovladač naprogramovat, ani si nedovedu představit jak. Mám od původního prodejce originální kartičku s bezpečnostním 4místným kódem. Nevím jestli slouží pouze k manuelnímu odblokování klíčem v zámku řidiče podle návodu k obsluze (což já nemohu použít, protože zámek je nefunkční), nebo slouží i k naprogramovánní klíčenky, či přímo k zakoupení naprogramované od autorizovaného servisu (dnes už asi jenom Anglie, ale i to pochybuji)
Ahoj. Kód na kartičce slouží opravdu pouze k manuálnímu vypnutí alarmu a imobilizéru v zámku. Nové DO se přizpůsobí na diagnostice a neměl by to být velký problém. U koktávek to funguje tak, že se po připojení k pc v programu nastaví přizpůsobit a na novém ovládači se zmáčknou tlačítka. Tak by to mělo fungovat i tady. A na otázku kde se dozvíš od lidí tady na clubu. Stačí jen prozradit odkud jsi a třeba ti někdo poradí. Já čekám nové DO v pondělí. 

Musím si rýpnout. Často chce někdo pomoct s hledáním dobrého servisu, nebo diagnostiky, ale nenapíše odkud je. Toť problém.
Třeba se nám pochlubíKeksin píše:Musím si rýpnout. Často chce někdo pomoct s hledáním dobrého servisu, nebo diagnostiky, ale nenapíše odkud je. Toť problém.

Omlouvám se, vůbec mě tento detail nenapadl. Jsem z Prahy. Díky. Jirka
Tak to máš štěstí, v Praze je nějakej p. Mareda co Ti vytrhne trn z paty.
To je fajn, zkusil bych se s ním spojit, pak se snad pozná, jestli je to v řidicí jednotce či ovladači. Bude problém tam auto dotáhnout a také zatím nevím kde pana Maredu seženu.
Je to tady sice několikrát psáno... ale klidně ti dám číslo a domluv se s ním... 608889596
má nával tak je to stejně na objednávku... adresu si tady dohledáš.. myslim, že bude stačit napsat MAREDA do okýnka
na vyhledávání
má nával tak je to stejně na objednávku... adresu si tady dohledáš.. myslim, že bude stačit napsat MAREDA do okýnka
na vyhledávání

Naposledy upravil(a) AnderN dne sob kvě 01, 2010 22:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zbytečná citace, navíc to není Mereda, ale Mareda.
Důvod: Zbytečná citace, navíc to není Mereda, ale Mareda.