Dálkové světlo
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dálkové světlo
To teda jo ... zkuste se pánové potkat za tmy
každé oko jiné. Na to denní svícení zkuste koupit OSRAM Light&Day. Svítily dobře, celkem dost vydržely a stály prakticky totéž, jako ta Tommiho hvězdná čára (starline). Kupoval jsem pár tuším za 120,- Kč.

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si jistej jestli budu tou starline někdy svítit, ta je hlavně pro policajty. Jinak těm srnkám který jediný tady u nás na konci světa v noci potkávám je uplně jedno jestli mi jedno světlo svítí víc a druhý míň.
- Fujitsu
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro srovnání, nedávno jsem měl tu čest jet ve staré Koktě s H4 za šera na polní cestě a byl to děs běs. Světlo žluté, když dám dálkové, zase nevidím před sebe. Jak jsem si chrochtal, když jsem přesednul do svého s Philips Extreme Power... To i možná tátova Felda svítí líp, když jsem mu tam kdysi koupil nějaké lepší Osramky - typ už si nepamatuju.
Trundo, jestli najezdíš 5000 za měsíc, vůbec bych neváhal a šel do deních světel, když koupíš vhodný tvar a trochu si pohraješ, bude to i hezky vypadat.
Trundo, jestli najezdíš 5000 za měsíc, vůbec bych neváhal a šel do deních světel, když koupíš vhodný tvar a trochu si pohraješ, bude to i hezky vypadat.
Rover 416Si, 1997, šedá kůže, Platinum Silver
http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=212 www stránky: http://www.fuji.estranky.cz
http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=212 www stránky: http://www.fuji.estranky.cz
Nee... 5000 za mesic neeee...
Za dva
No Fuji, to je smutna zprava, protoze jsem odpurcem dennich svetel... nelibi se mi to, je to fuj fuj a to bile svetlo sedi mozna na moderni design aut, ale rozhodne ne na moje auto... Kdyby byla moznost mit to zabudovane v reflektorech tak bych o tom uvazoval, ale to uz by asi vyzadovalo hruby zasah... Navic, kdyz mas denni sviceni, tak nemas mit rozsvicene zadni svetla, coz povazuju za hroznou blbost... Kolik uz jsem potkal ptaku, co si pomalu aj v noci svitili tema dennima ledkama a zezadu nebyli videt... Dalsi, nelibi se mi montaz misto mlhovek... svetla jsou pak prilis nizko nad silnici, takze mala nerovnost zpusobuje to, ze auto je temer cele videt, ale svetla ne...
Rikas, mam zkusit poridit H4ky ty tvoje Philipsy?

Rikas, mam zkusit poridit H4ky ty tvoje Philipsy?
Trundo, hrozná blblost podle mě je, že si nerozsvítili v noci potkávací světla a ne že je špatně ten předpis. A když se ti nelíbí bílé světlo, prodávají se i schválené denní svítilny se žárovkou 12V/21W.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s Trundou, na starších autech ty denní LEDky vypadají šíleně, navíc to kolikrát mají balíci tak nabastlené, že to vyloženě oslňuje ... hlavně, že to splňuje vyhlášku
Moje předchozí doporučení tady trvá.
Fujitsu -- to je známá bolest prvních novodobých Octavií ... světla jim žloutnou díky nekvalitnímu plexi, podobně na tom byla třeba první Mondea od Fordu. To pak člověk vidí fakt hov*o. Pozdější typy s čirou optikou už to nedělají a zajímavé je, že ani Felicie na to tak moc netrpěly (i když ty nejstarší, pokud stály celou dobu venku, tak jsou už dneska slepé taky).

Fujitsu -- to je známá bolest prvních novodobých Octavií ... světla jim žloutnou díky nekvalitnímu plexi, podobně na tom byla třeba první Mondea od Fordu. To pak člověk vidí fakt hov*o. Pozdější typy s čirou optikou už to nedělají a zajímavé je, že ani Felicie na to tak moc netrpěly (i když ty nejstarší, pokud stály celou dobu venku, tak jsou už dneska slepé taky).
- Fujitsu
- Kontaktovat uživatele:
Trundo - přesně tak, prodávají se i verze s žárovkou, ono to potom v reálu vypadá, jako by jsi svítil mlhovkama, pokud je teda namontuješ místo nich. A zrovna u tvé barvy auta bych se nebál, že se schová za horizontem a nebude vidět
.
Andern - řešení je to dobré, ale pokud mají stejnou svítivost jako normální, tak tím ztrácíš efekt výkonnějších světel do tmy. Za chvíli bude podzim a budeš svítit od pěti hodin, aby jsi něco viděl. A mě by se nechtělo na podzim vytahovat Light day a dávat tam výkonnější a na jaře zase obráceně. Zlatě když si můžeš vybrat knoflíkem na palubce
. Ale je to samozřejmě každého věc. Já kdybych neměl mlhovky, namontoval bych tam denní světla, pravděpodobně žárovkovou variantu.
S tím mondeem to vím, ale že i Okty na to byly háklivé? Se schválně zítra podívám, jak hodně má ty plasty zašlé.

Andern - řešení je to dobré, ale pokud mají stejnou svítivost jako normální, tak tím ztrácíš efekt výkonnějších světel do tmy. Za chvíli bude podzim a budeš svítit od pěti hodin, aby jsi něco viděl. A mě by se nechtělo na podzim vytahovat Light day a dávat tam výkonnější a na jaře zase obráceně. Zlatě když si můžeš vybrat knoflíkem na palubce

S tím mondeem to vím, ale že i Okty na to byly háklivé? Se schválně zítra podívám, jak hodně má ty plasty zašlé.
Rover 416Si, 1997, šedá kůže, Platinum Silver
No jako ano, vim ze jsou i ty zarovkovy denni svetla, ale jak rikam, jak jsou umisteny v mlhovkach, tak je to na dve veci... by mne zajimalo, jak pak policajti rozeznavaji jestli to jsou mlhovky nebo denni svetla
No a to ze nemaji svitit zadni svetla je blbost, za tim si stojim... jezkovy zraky proc ne?!?!? Vzdyt svitici zadni svetla maji stejny ucel jak ty predni - maji zvysovat neprehlednutelnost auta... Muj selsky rozum na to asi nestaci... No nic... mi z toho vyplyva, ze budu dal kupovat zarovky... je fakt, ze ty pred night breakerama mi tam vydrzely skoro pet let...

Ty světla se poznají podle toho, že na mlhovkách je označení "B" a na denních svítilnách "RL". A nic proti tvému selskému rozumu, ale denní svítilny jsou určeny pro svícení ve dne, kdy není ani snížena viditelnost vlivem deště, mlhy apod, takže zadní obrysovky by stejně vidět nebyly, tak na co je zbytečně na slunci propalovat i zevnitř. A pokud je šero, prší nebo mlha, je řidič v autě s denními svítilnami povinen rozsvítit potkávací světla, tak jako dříve, když se ve dne nesvítilo. Co se týká mě, já bych to svícení ve dne zrušil úplně, dělá to neviditelnými motorkáře a auta, které zapomenou rozsvítit. Řidiči už nesledují jestli nejede auto,ale jestli neuvidí světla, ale to je můj názor.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Bod pro Hombreho, sám bych to líp nenapsal ... koncové lampy ve dne smysl vážně moc nedávají. Ale kdyby nám zrušili denní svícení, to bych musel se ZT na diagnostiku nechat to vypnout
A vlastně i z druhého povozu bych musel vymontovat to relé 

-
Taky souhlasím s Hombrém. Denní svícení mi nevadí, právě naopak. Ale je fakt, že když potkám auto v dešti, nebo mlze (párkrát i skoro ve tmě) s rozsvícenýma jen denníma světlama, tak si pěkně ponadávám ... Takový lidi nechápu.
Rover 45 1,4 LPG
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No momentmartin.brud píše:Taky souhlasím s Hombrém. Denní svícení mi nevadí, právě naopak.

Hombre píše:Co se týká mě, já bych to svícení ve dne zrušil úplně ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Já už asi taky, dřív jsem byl pro, ale je to přesně jak psal Hombre. Některý nesvítící auta člověk podvědomě přehlíží, protože hledá jen ty světla.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já si zas nemůžu pomoct ... pořád vidím tu klikatou okresku plnou zatáček a lemovanou stromy, kde se neustále střídá světlo - stín a obzvlášť za slunečného dne jsou přechody velice ostré. Když jsem začínal jezdit, takováto silnice byla jednou z mých nejčastějších cest, takže jsem se naučil svítit ve dne už v dobách, kdy to zákon ještě ani nepřikazoval.
Jistě, taky se mi stalo, že jsem zapomněl rozsvítit světla. Ani nepopírám, že je potřeba častěji kupovat žárovky. Dokonce taky občas sednu na motorku a je fakt, že už nejsem o tolik viditelnější než ostatní, jako tomu bylo dřív. Ale pořád jsem vidět velmi dobře. Kritikové taky zmiňují negativní vliv na spotřebu, ale ten je myslím celkem zanedbatelný.
A tak jsem pořád tak nějak vnitřně PRO. Lidi totiž vždycky byli, pořád jsou a vždycky budou chybovat a nebudou svítit vždy a právě tehdy, když je to vhodné. Třeba za slunečného dne na té klikaté okresce. Nebo v šeru, za deště a podobně. S tím musíme počítat tak jako tak a žádný zákon tomu nezabrání, protože posouzení, kdy ještě nesvítit a kdy už ano, je striktně subjektivní. Ale když budeme svítit plošně, bude takových případů méně.
Jistě, taky se mi stalo, že jsem zapomněl rozsvítit světla. Ani nepopírám, že je potřeba častěji kupovat žárovky. Dokonce taky občas sednu na motorku a je fakt, že už nejsem o tolik viditelnější než ostatní, jako tomu bylo dřív. Ale pořád jsem vidět velmi dobře. Kritikové taky zmiňují negativní vliv na spotřebu, ale ten je myslím celkem zanedbatelný.
A tak jsem pořád tak nějak vnitřně PRO. Lidi totiž vždycky byli, pořád jsou a vždycky budou chybovat a nebudou svítit vždy a právě tehdy, když je to vhodné. Třeba za slunečného dne na té klikaté okresce. Nebo v šeru, za deště a podobně. S tím musíme počítat tak jako tak a žádný zákon tomu nezabrání, protože posouzení, kdy ještě nesvítit a kdy už ano, je striktně subjektivní. Ale když budeme svítit plošně, bude takových případů méně.