Zdravím Vás přátelé!
Mám problém a nevím si rady.Při zajíždění do garáže(mám to hodně do kopce)mi při couvání chcípnul motor,když jsem jej zkoušel nastartovat,starter jen spínal cívku ale neprotáčel motorem.Podotýkám že baterka je v pořádku,kabely a spoje taktéž,když to nechám chvíly stát (asi tak 30 minut)tak to normálně zase nastartuje!Už se mi to stalo několikrát,a jednou dokonce na křižovatce ,což nedělalo dobrou reklamu našim autíčkům,jsem z toho na nervy!Můžete mi někdo poradit ,prosím!
Problém se startováním
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém se startováním
Nějaké relé, které prozatím odmítá pracovat za tepla, ale časem se problémy projeví i za studena? Pokud máš jistotu, že je v pořádku baterie i veškerá kabeláž, tak nech vymontovat startér a zkontrolovat jej u autoelektrikáře ... Moc to nestojí a budeš mít jistotu.
Díky,ale zapoměl jsem dodat,že mi při tom vypadne jakoby celý palubní počítač,jako by vypadla celá elektrika,nic nefunguje ale kontrolky svítí a při opětovném startování pohasínají jako by byla vybitá baterie,přitom má napětí přes 13 Voltů!Jsem z toho jelen a připadám si jako blb!
Pravděpodobně odešel startér, přesněji řečeno je asi zkrat v kotvě startéru, nebo někde, případně je vadný spínač na startéru, který ještě za studena pastorek zasune a sepne proud do vinutí, ale za tepla je odpor větší a už to nefunguje. Proto ti pohasínají ty kontrolky, kdybys změřil napětí při tom pokusu o startování, naměřil bys asi, že to klesá na 9-10V.
Přátelé díky za rady!
Už je vše v pořádku,byl to ten starter,lépe řečeno spínací cívka starteru!Ještě jednou všem díky za odpovědi a rady!
Už je vše v pořádku,byl to ten starter,lépe řečeno spínací cívka starteru!Ještě jednou všem díky za odpovědi a rady!