Převodovka a oleje
Převodovka a oleje
Čaute jen bych měl par dotazu. Mam rovera 400 1.4 Si 76KW budu měnit převodovku a někde jsem tu četl že vyrobce dělal dvě, ale na tenhle motor jen jednu od pegeota ? A že se do ni má davat jen převodovy olej Texaco MTF 94? A jeste jeden dotaz četl jsem tu o motorovem oleji že davate Texaco havoline extra 10W40 jestli tomu motoru nevadi že davam Mogul 10W40 http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1253 ?
Re: Převodovka a oleje
tam je vpodstate jedno jaka značka aby byl 10w40 ,a do převodovky jsem daval shell 75w80,ale převodovy olej Texaco MTF 94 byl specialne vyvinut pro převodovky vozu společnosti Rover Group,Land Rover a Honda
.... jak pise Alex...
...muzu se zeptat, proc menis prevodovku? Z 90% staci repase, ktera neni extra draha a pak hlavne vis, co mas v prevodovce... jina prevodovka je opet zajic v pytli
...muzu se zeptat, proc menis prevodovku? Z 90% staci repase, ktera neni extra draha a pak hlavne vis, co mas v prevodovce... jina prevodovka je opet zajic v pytli
-
Na kolik teda vyjde ta repase?
http://cgi.ebay.co.uk/ROVER-200-400-GEA ... 1c024f6cac + práce... samozrejme predpokladem je to, ze prevodovka ma problem pouze s lozisky, coz u R65 je nejcastejsi problem...
... me to tedy tehda vyslo draz, protoze jsem nevedel o tom, ze se to da takto sehnat v celku... byl jsem jeden z prvnich, kdo sel cestou repase a tak mi k tomu nikdo nic nerekl, takze jsem to objednaval pres Welinku... je tedy mozne, ze mi dodala origo loziska a proto to stalo dvojnasob... ale prevodovka zas slape skvele... uz cca 50000km a to bez znamky nejakeho zhorseni...
... me to tedy tehda vyslo draz, protoze jsem nevedel o tom, ze se to da takto sehnat v celku... byl jsem jeden z prvnich, kdo sel cestou repase a tak mi k tomu nikdo nic nerekl, takze jsem to objednaval pres Welinku... je tedy mozne, ze mi dodala origo loziska a proto to stalo dvojnasob... ale prevodovka zas slape skvele... uz cca 50000km a to bez znamky nejakeho zhorseni...
Mel jsem taky hukot v převodovce,tak jsem dal repasovat do autoservisu DS s.r.o v brne,možnost byla zehnat levnej na vrakači,nebo od nejakeho dovozce dilu ktery da zaruku za minulost převodovky,třeba v rubrice Nabidka nahradnich dilu.
Jo dnes jsem byl v servisu a říkal mi že mi to do 5 000 vyrepasuje. To teda vyměni asi všechny ty ložiska ? Aha tak tam tedy budu dávat nadale ten mogul 10W40
Jo,to to je slusna cena, pokud to teda neodflaknou... Snad to dopadne dobre jinak urcite je dobre vymenit i loziska na diferaku... Ja je nemenil a mozna jsem tim prohloupil... Proste at ta oprava za neco stoji .... Jo mogul je kvalita... Ja davam total... Proste hlavne ne nejake levne patoky
Zdravím ve spolek,poradí někdo který přesně je nalévací otvor pro olej do přev.Dal jsem auto na rozvody s tím ať vymění olej v přev.který jsem dodal,když už je to v tej dílně.Olej je vypuštěn,ale není jistota který šroub povolit pro nalití,já u toho nejsu tak ať nevyšroubujou bůhvíco Vypouštěcí je čtyřhran,ale nap.asi imbusový a těch je tam prý víc,já si to vůbec nevybavuju.Zítra tam asi pojedu tak abych byl v obraze,díky. R400sdi.
R 400 SDI 99
.... myslím na té samé straně a jakoby naproti přes poloosu... je to kontrolní šroub....
Hnedle vedle poloosy zezadu, když stojíš před autem... někdy je lepší vyšroubovat čidlo zpátečky a lejt to tama a kontrolovat kontrolním...
U dýzlu je PG1, která je i na fotce....výpušťák je vnitřní čtyřhran a nad ním je nalívací 17tka 6stihran - zhruba v úrovni poloosy - na fotce je dobře vidět. Do PG1 patří MTF94.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Jop.díky,to jsem potřeboval vědět a somozřejmě olej MTF94 jsem dodal,díky,díky
R 400 SDI 99
Tak se k tomu musím vrátit,olej se vyměnil,měl jsem ho 2 litry což by mělo stačit ,jenže z kontr,otvoru to nevytýká tudíž jsem trošku nervozní zda tedy ty 2 litry budou stačit.Samozřejmě jsem měl jen ty 2 litry,tak pokud tam bude chybět decka neb dvě tak to snad takový průser nebude,co myslíte?
R 400 SDI 99