čapy riadenia
čapy riadenia
Ahojte.Potrebujem vymenit čapy riadenia len neviem či kupit len čap alebo čap s ramenom komplet.Ako by ste to riešili?
-
Re: čapy riadenia
čep má nějaké rameno?
Já nejsem odborník, ale jestli to je čep řízení, tak ten vyměň samotný. Ten čep je na axialním táhle a ty špatné nebývají.
Určitě to říkám špatně, ale na to lidi slyší, takže mě určo někdo opraví.
Já nejsem odborník, ale jestli to je čep řízení, tak ten vyměň samotný. Ten čep je na axialním táhle a ty špatné nebývají.
Určitě to říkám špatně, ale na to lidi slyší, takže mě určo někdo opraví.
Jo.Mas pravdu ja som si to zle pozrel .Ospravedlnujem sa.To je čap riadenia a čap spodneho ramena.... 

Mam problem s tym ze ak chcem ist rovno musim mat volant jemne vychileny do lava.Je problem v čapoch?
-
ne. čepy se kontrolujou tak, že zvedneš auto na hever, chytneš kolo a snažíš se s nim jakoby cloumat doleva a doprava a nesmí tam být vůle nebo nějaký bouchání. Prostě nic.
Jestli musíš mít volant doleva, tak zkus zajet na geometrii, ale někdo psal, že když je jedna strana zatuhla, tak to nastaví na te druhe a pak je právě ten volant trochu natočenej nebo tak nějak.
Jestli musíš mít volant doleva, tak zkus zajet na geometrii, ale někdo psal, že když je jedna strana zatuhla, tak to nastaví na te druhe a pak je právě ten volant trochu natočenej nebo tak nějak.
A když pustíš volant, tak to samo zatáčí vpravo, nebo to jede rovně, ale volant je natočený vlevo? Nenarazil jsi někde do obrubníku? Tlak v pneumatikách je stejný, a pneumatiky jsou stejné? Jenom vůle v čepu většinou nic takového nezpůsobují. Každopádně vyměň čepy, které jsou špatné a pak zajeď seřídit geometrii, ale někam,kde jsou na to vybaveni - nějaký slušný servis, nemusí být na Rovery, majitelé diagnostiky na geometrii mají potřebné údaje pro všechny značky aut.
Ja som myslel ze je to v capoch pretoze na stk mi povedali ze ich mam uz jemne vybite a to bolo cez leto .
.Takze geometria?Inac celkovo mam z auta blbi pocit co sa tyka stability.

Samo to nezatoci nikam.Ked mam rovno volant taha to do prava a ked je vychileni idem rovno.Odkedy mam auto chodim len do jedneho servisu kde mi uz 2x robili geometriu a doteraz som s nimi problem nemal.Inac mam poci ze sa to deje od poslednej vymeny silentblokov na zadnych ramenach ale viem ze to s tym spolocne nic nema.Ide o to ze vtedy bola robena geometria.Pneu som kontroloval su ok a su nove-Zimne.
Tak po té výměně zadních silentbloků ti udělali tu geometrii špatně. Záleží i na sbíhavosti na zadní nápravě. Pokud bude například mít pravé zadní kolo příliš velkou sbíhavost (bude vůči podélné ose vozidla pootočené doleva) bude auto zatáčet doprava a pak to musíš vyrovnávat volantem. Takže nechej pořádně zkontolovat všechny silentbloky, klouby a čepy a pak na geometrii. Pokud možno laserovou - namontují na všechna kola snímače, které komunikují spolu a s počítačem, do něj navolí značku a typ vozidla, nastaví volant rovně a na obrazovce se jim objeví, které kolo má jakou sbíhavost, odklon a ostatní parametry a co je třeba upravit. Stojí to za to, už kvůli životnosti pneumatik.
Presne taku geometriu tam maju.Ok dam na tvoju radu a zbehnem tam nech to prezru.Inac podla mna by to malo byt este v zarucnej dobe.Samozrejme mam od toho papier kde boli aj vysledky poslednej geometrie lenze ja sa v tych cislach moc nevyznam. 

Este otazocka.kedy treba menit tycku stabilizatoru?
Tyčky stabilizátoru se mění jen, když klepou, vyzkoušet se to dá tak, že jeden si lehne pod auto a dá ruku na stabilizátor, druhý se z boku opře do střechy auta a rozhoupe ho. Pokud je ve stabilizátoru vůle, jde to krásně v té ruce cítit, jen je třeba to celé prohmatat a zjistit přesně kde - někdy je volné to gumové uložení na karoserii, někdy tyčky na nápravě.
-
Hlavně aby tam nebyla taková vůle, že ti to skřípne prst 

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele: