Ahojte,
Potreboval by som zaručenú informáciu aku nemrznúcu do Rovera 400. Pred 2 mesiacmi som dal v servise nech mi daju novu nemrznucu (dali mi tam ružovú - nie červenu), povodne tam bola len dest. voda. A zacalo mi to tiect pravdepodobne cez vodnu pumpu a a sa mi zdalo ze aj s pod hlavy s predu som to mal po vychladnuti na druhy den okvapkane. Za tepla mi jeden servisak pozeral na chladeni ci mam nejaky problem s ubytkom alebo pretlakovanim. Nic nezbadal. Co vam poviem, normalne som sa uz pripravoval na vymenu tesnenia a rozvododov.
Potom ako som pridaval zase destilovanu vodu a sa to zriedilo je to ok. Viem ze by to malo byt na baze glykolu len by som chcel vediet presne zarucenu, nech mi to nieco nerozozere
dakujem za odpoved
Nemrnúca do Rovera 400
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemrnúca do Rovera 400
Rover 414SI RT 1,4 1998 LPG
Re: Nemrnúca do Rovera 400
Patří tam na bázi etylenglykolu, to jsou všechny černené, růžové, modré, zelené, žluté a bezbarvé kapaliny. Rozdíl je jen v kvalitě a lhůtě výměny - červené (růžové) mívají delší lhůtu výměny, většinou 5 let.
Teče to asi proto, že ta čerstvá kapalina rozpustila nějaké usazeniny rzi a vodního kamene, které maskovaly nějakou netěsnost. Když tam byla delší dobu jen voda, tak se nediv, dost možná se ti ještě ucpe radiátor topení atd.
Teče to asi proto, že ta čerstvá kapalina rozpustila nějaké usazeniny rzi a vodního kamene, které maskovaly nějakou netěsnost. Když tam byla delší dobu jen voda, tak se nediv, dost možná se ti ještě ucpe radiátor topení atd.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dakujem za odpoved,
Aku specifikaciu ma mat rover 414 G11 alebo G12.
Dakujem za odpoved
Aku specifikaciu ma mat rover 414 G11 alebo G12.
Dakujem za odpoved
Rover 414SI RT 1,4 1998 LPG
No když dáš G11, budeš ji muset vyměnit za 3 roky a G12 až za 5 let. Osobně používám G12 - červenou, už kvůli té delší travnlivosti a taky proto, že v ní jdou lépe vidět případné nečistoty a olej.