Topení
Topení
Mám Rover 45, přestal mi topit. Topí pouze ve vysokých otáčkách. Pokud vyřadím přestane topit. Motor se zahřeje dost brzy. Občas se teplota zvedne po chvílí se opět sníží. Vodu mám dolitou. Čím to může být? 

Mám Rover 45. Auto topí pouze pokud je ve vyššíh otáčkách.Přitom se motor zahřeje dost brzy. Jakmile dám neutrál, okamžitě přestane topit. Občas se zvedne teplota , ale po chvíli zase klesne. Vodu mám dolitou.Čím to může být?
Re: Topení
Vítej!
Typuju termostat...
Typuju termostat...
Vypadá to na závadu na vodní pumpě, ale přesněji to musí určit mechanik, který to uvidí.
Kdy byly delane naposledy rozvody?
Termostat je úplě nový. Původně tam totiž žádný nebyl..zjistil mechanik. Vyčistit nějakým přípravkem chladič nepomůže? 

Mám Rover 45. Auto topí pouze pokud je ve vyššíh otáčkách.Přitom se motor zahřeje dost brzy. Jakmile dám neutrál, okamžitě přestane topit. Občas se zvedne teplota , ale po chvíli zase klesne. Vodu mám dolitou.Čím to může být?
No to ze je novy to vubec nic bohuzel neznamena... tudle jsme to tu resili, ze kdosi koupil novy, dal ho tam a nefungoval tak jak mel... Koupil jiny a ten uz fungoval... proste neni termostat jako termostat... je potreba si davat bacha na to, co se kupuje za nahradni dily a rozhodne na nich za kazdou cenu nesetrit...
... chladic s tim zrejme nesouvisi... asi jak rikal Hombre, jit po krku vodni pumpe... a s tim souvisi rozvody... proto se ptam, pred jakou dobou byly delane? Resp. jak dlouho tam ta stavajici vodni pumpa je?
... chladic s tim zrejme nesouvisi... asi jak rikal Hombre, jit po krku vodni pumpe... a s tim souvisi rozvody... proto se ptam, pred jakou dobou byly delane? Resp. jak dlouho tam ta stavajici vodni pumpa je?
Rozvody byly dělány při 80.000Km nyní mám najeto 114.000km
Jak dlouho tam vodní pumpa je netuším auto jsem si nechala dovéz z Itálie.Při dovozu tam termostat nebyl vůbec. Takže nějaký problém už tam byl co ten ital nechtěl řešit.
Mohli tam při výměně rozvodů nechat starou pumpu, nebo tam dali nějakou novou, ale nekvalitní, která teď odešla. Nejlepší by bylo svěřit to zase mechanikovi, ať tu pumpu vymontuje a uvidí.
A teda ty rozvody uz jsi nechala menit ty? Jde tedy o to, jestli se zaroven vymenila pumpa, coz je zadouci.... no i tak tezko rict... musi to shlednout mechanik konkretne. Jinak moje doporuceni je si sehnat mechanika, kteremu stoprocentne muzes verit ze udelal to, co rikal ze udelal... jsou totiz taci experti, kteri reknou: jooo, vymenil jsem rozvody i s vodni pumpou... a ve skutecnosti pumpu nevymeni a pritom si ji nauctuji... aneb spolehlivost auta je na jednu stranu dana kvalitou vyroby a provedeni, ale na druhou stranu na to pak ma vliv kvalita servisu... a ta je v CR velmi bidna...
Ne, auto mám pouze týden a už takový problém. Předtím jsem měla z itálie rover 414 a žádný probléh. No teď to nebyl asi až tak dobrý kup.
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
nechci strasit ale muze to byt klidne tesneni pod hlavou
No to může, nebo ještě něco horšího, zvláště pokud to někdo uvařil. Ale v těchto případech to většinou netopí vůbec, takže bych doporučoval napřed zkontrolovat tu pumpu.
Bože, to snad neeeee
I když se voda neztrácí a olej je čistý?

Tak výměna těsnění pod hlavou zase taky není taková tragédie a pokud tam je ještě původní těsnění, tak se tomu stejně nevyhneš