Nejde nastartovat 416Si, prosim o radu.
Nejde nastartovat 416Si, prosim o radu.
Zdravim,
dnes me potkal pruser, dobre ze ne v horach kde jsme byli hodinu pred tim, ale ve meste u baumaxu
Chtel jsem nastartovat auto, ale bohuzel jen tak-tak se pootocil motor a ze strany baterie (pod kapotovu) se zacal valit dym.
Rychle jsem odpojil baterku, ale odkud se to kourilo jsem nestihl zpozorovat.
Po chvili jsem zase pripojil baterku, pootocim klicem a jen to jednou cvakne. Baterka je nova, je ji pul roku a neni vybita, konrolky na palubovce sviti vsechny.
Zkousel jsem to nekolikrat, ale vysledek je furt ten samy, cerpadlo nasaje palivo, a jen to cvakne, ani se neprotoci starter.
Ukostreni u minusu na baterce je OK.
Neporadite co jeste mam zkonstrolovat?
Auto: 416Si (RT), 82kW, 1998.
Dekuji.
dnes me potkal pruser, dobre ze ne v horach kde jsme byli hodinu pred tim, ale ve meste u baumaxu
Chtel jsem nastartovat auto, ale bohuzel jen tak-tak se pootocil motor a ze strany baterie (pod kapotovu) se zacal valit dym.
Rychle jsem odpojil baterku, ale odkud se to kourilo jsem nestihl zpozorovat.
Po chvili jsem zase pripojil baterku, pootocim klicem a jen to jednou cvakne. Baterka je nova, je ji pul roku a neni vybita, konrolky na palubovce sviti vsechny.
Zkousel jsem to nekolikrat, ale vysledek je furt ten samy, cerpadlo nasaje palivo, a jen to cvakne, ani se neprotoci starter.
Ukostreni u minusu na baterce je OK.
Neporadite co jeste mam zkonstrolovat?
Auto: 416Si (RT), 82kW, 1998.
Dekuji.
Re: Nejde nastartovat 416Si, prosim o radu.
A co kontakty na startéru? Zkusit zahýbat s drátama a pak zkusit nastartovat.
zkusil jsem to, a nepomaha, WD40 promazani nepomaha, pojistky jsou OK, ukostreni asi taky OK, kabel neporusen... a furst jen to cvakne a nic. baterka je OK.Keksin píše:A co kontakty na startéru? Zkusit zahýbat s drátama a pak zkusit nastartovat.
takze asi jen starte, doufam, ze ne civka
Buď se zakouřilo ze startéru, nebo z kontaktu baterie nebo kontaktu na startéru - tlustý kabel. Takže zkontroluj kontakty a jinak bude asi třeba vyměnit startér.
Doufam, pokud to bude starter, ze se da repasovat... protoze novy za fanstasticky desivou cenu kupovat snad nebuduHombre píše:Buď se zakouřilo ze startéru, nebo z kontaktu baterie nebo kontaktu na startéru - tlustý kabel. Takže zkontroluj kontakty a jinak bude asi třeba vyměnit startér.
pokud se z něho zakouřilo, asi to moc zrepasovat nepůjde, protože asi shořelo vinutí v kotvě, nebo komutátor. Mám kdyžtak jeden zbytečný funkční startér doma. Ale snad to budou jen ty kontakty
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Startér klidně kup starší. Pokud funguje, tak s velkou pravděpodobností vydrží.
Prosim, predbezne, kolik by stal se zaslanim do Karlovych Varu?Hombre píše:pokud se z něho zakouřilo, asi to moc zrepasovat nepůjde, protože asi shořelo vinutí v kotvě, nebo komutátor. Mám kdyžtak jeden zbytečný funkční startér doma. Ale snad to budou jen ty kontakty
Je to novy nebo starsi? bude vhodne ho repasovat pro jistotu?
Dekuji
Napsal jsem ti to do soukromé zprávy. Ale přesvědč se, že je to opravdu startérem - kabely, kontakty, batreka (mohla odejít, i když je nová)
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Každý elektrikář pozná špatný startér nebo cívku pomocí kousku drátu. Někoho najdi. Jestli koupíš druhý, ten původní mi můžeš poslat. Najdu chybu a oznámím, kolik by stála oprava. Možná i kompletní renovace, včetně pozinku.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
Zdravim mam taky problem ze startovanim,po ujeti 20 metru auto nahle zdechlo čerpadlo jde svičky byli od benzinu vytahl jsem svičku azkoušel ji dat na kostrujestli jde ale žadna jiskra vubec nebyla.elektrika jde do civky 10.4 volt ale civka neukazuje odpor je 00,snimač otaček ukazuje odpor okolo 2 ohmu,jak zkusit tu civku nebo v čim je problem ?dekuji
Ano, zkus civku....
mam tu civku vytaženou a nevim jaky by měla mit odpor
Zhruba takove nejake hodnoty - primár jednotky Ohmu sekundár cca tisice Ohmu (max. kolem 25 kOhmu).... vice treba tu http://lazo.czechian.net/elektrika/zapalovani.htm
Na Roveru odpor primárního vinutí (meti kontakty cívky) 0,63 - 0,77 Ω, takže pokud nepřepneš ohmmetr na miliohmy, tak ti ukáže nulu. Sekundární, jak píše Trunda několik kΩ, měří se mezi jedním (kterýmkoli) kontaktem a výstupem na vysokonapěťový kabel.