Zdravim,
jak se zacalo ochlazovat, zacali mi svitit bzrdova svetla, kovovy material se asi ztahuje a zacnou mi pres noc svitit... dnes rano jsem prisel k auto a brzdy sviti, dobre, ze jsem nastartoval a normalne odjel do prace.
poradite, prosim, kde se da sehnat takovy ten valecek, ktery je nad brzdovym pedalem? zaboha nevim jak se to jmenuje a nikde jsem ho nenasel...
v podstate se jedna o valecek, ktery funguje pri seslapnuti brzdoveho pedalu, je nahore, nad pedalem.
diky.
pri ochlazeni sviti brzdova svetla
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: pri ochlazeni sviti brzdova svetla
Nestačilo by ten kontakt u brzdového pedálu seřídit?
Uz jsem to zkousel, vice to nejde, je dost opotrebovany stred toho "valecku" :/AnderN píše:Nestačilo by ten kontakt u brzdového pedálu seřídit?
A neni problem spíš někde v elektrice, brzdový světla by měly jít rosvítit jen při zapnutém kličku
- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že brzdová světla svítí i bez klíčku, teda aspoň mě. Ale také bych možná viděl problém někde v elektroinstalaci. Ostatní světla svítí normálně? Mám na mysli třeba často viditelné blikání obrysovek při zapnutých blinkrech kvůli špatné kostře atd.
Above all it's a Rover
Brzdova svetla sviti i kdyz neni klicek v zapalovani, tedy v nenastartovanem voze. Ostatni svetla mi sviti v poradku a problem v elektrice neni.
Problem je v v brzdovem pedalu, kdyz se seslapne, tak nad brzdovym pedalem je takovy valecek - cidlo ve kterem je takovy "ťupik, kdyz se pedal je zmacknuty tak z toho valecku vyleze - tim se rozsviti brzdova svetla. Ten valecek je opotrebovany, stejne tak i kontaktni ploska na brzdovem pedalu, je tam takovy ďolik, nicmene ten jsme opravil, ze jsem vyrezal z 1mm plastu krouzek a nalepil jsem na ten pedal. Vse OK, ale kdyz se ochladi tak se v tom valecku ztraci kontakt (protoze se kov chladem stahuje) a tim se rozviti bzrdova svetla. Musim si nanoc odpojovat baterku, protoze jinak by to svitilo a tim by se vybijela. Kzdy auto vevnitr poradne prohreju tak uz je to v poradku. Valecek jsem dal nadoraz, uz neni jak ho jinak nastelovat.
Jiny, novy nebo alespon pouzity zaboha nikdy v eshopech nemohu sehnat.
jedna se o tento konektor:
Problem je v v brzdovem pedalu, kdyz se seslapne, tak nad brzdovym pedalem je takovy valecek - cidlo ve kterem je takovy "ťupik, kdyz se pedal je zmacknuty tak z toho valecku vyleze - tim se rozsviti brzdova svetla. Ten valecek je opotrebovany, stejne tak i kontaktni ploska na brzdovem pedalu, je tam takovy ďolik, nicmene ten jsme opravil, ze jsem vyrezal z 1mm plastu krouzek a nalepil jsem na ten pedal. Vse OK, ale kdyz se ochladi tak se v tom valecku ztraci kontakt (protoze se kov chladem stahuje) a tim se rozviti bzrdova svetla. Musim si nanoc odpojovat baterku, protoze jinak by to svitilo a tim by se vybijela. Kzdy auto vevnitr poradne prohreju tak uz je to v poradku. Valecek jsem dal nadoraz, uz neni jak ho jinak nastelovat.
Jiny, novy nebo alespon pouzity zaboha nikdy v eshopech nemohu sehnat.
jedna se o tento konektor:
uz jsem ho asi nasel: neporadite, jestli je tento dil ten co potrebuji?
original ma oznaceni: XKD10004SLP - BRAKE LIGHT SWITCH CRUISE CONTROL
druhovyroba : http://goo.gl/usyGf
Diky
original ma oznaceni: XKD10004SLP - BRAKE LIGHT SWITCH CRUISE CONTROL
druhovyroba : http://goo.gl/usyGf
Diky