Zdravim,
ranokdyz je zima auto hur startuje je docela bezne, ale neni normalni abych po ujeti 5-10km spatne startoval na podruhe-potreti.
Prijedu rano na benzinku, natankuju, chci odjet a auto startuje tak jako kdyz je vybita baterka - ta je stara rok 55Ah (dobijel jsem ji pred dvema tydny), repasovany starter pred par mesici.
Poradite co jineho krome promazani kontaktu (na cidlech a kabelech) jeste mam zkontrolovat nebo kde mam pohledat problem? Je pravdepodobne, ze to muzou delat svicky?
Pri startovani motor ztezi prevaluje valci 3, 4, 5 nebo i 6x
Spatne starty Rover 416Si
Re: Spatne starty Rover 416Si
... jj, klidně to můžou být svíčky a nebo na nich špatně nastavený odtrh....
Za tepla = vadný startér, nebo kabely (za tepla se zvětší přechodový odpor zoxidovaných kabelů, nebo kontaktů ve startéru, takže to pak startuje jak popisuješ - jako když je slabá baterka)
Pokud jsou tedy kontakty, svorky a spojení kabelů se svorkama a očkama v pořádku, včetně spojení minus pólu s motorem, je možné, že se repase startéru nějak nepovedla, pokud jsi repasoval startér kvůli tomuto problému a ten přetrvává, doporučuju vyměnit ty hrubé kabely od baterky ke startéru za nové, včetně nových nově připájených oček. Měl jsem stejný problém a výměna kabelů ho vyřešila.
Pokud jsou tedy kontakty, svorky a spojení kabelů se svorkama a očkama v pořádku, včetně spojení minus pólu s motorem, je možné, že se repase startéru nějak nepovedla, pokud jsi repasoval startér kvůli tomuto problému a ten přetrvává, doporučuju vyměnit ty hrubé kabely od baterky ke startéru za nové, včetně nových nově připájených oček. Měl jsem stejný problém a výměna kabelů ho vyřešila.
starter sjem repasoval pred 2 nebo 3 mesici, protoze shorel.
po oprave to startovalo na skrtnuti, pokazde, bez problemu. ted je proste problem... jako prvni start po delsim stani je OK, ale jakmile ujedu nekolik kilometru, zastavim a za 5-10 minut startuju zase tak je problem. nekdy vetsi nekdy mensi.
ukostreni je OK, tak premyslim, ze asi budou v haji svicky nebo nejaky zoxidovany kabel (ze svicek kabely jsem prekontroloval vsechny vizualne a dokonce jem je promazal. takze nevim kde je pes zakopany , budu muset se jeste podivat na ty kabely od starteru, mozna striknu tam WD40
po oprave to startovalo na skrtnuti, pokazde, bez problemu. ted je proste problem... jako prvni start po delsim stani je OK, ale jakmile ujedu nekolik kilometru, zastavim a za 5-10 minut startuju zase tak je problem. nekdy vetsi nekdy mensi.
ukostreni je OK, tak premyslim, ze asi budou v haji svicky nebo nejaky zoxidovany kabel (ze svicek kabely jsem prekontroloval vsechny vizualne a dokonce jem je promazal. takze nevim kde je pes zakopany , budu muset se jeste podivat na ty kabely od starteru, mozna striknu tam WD40
Kabely od svíček ani svíčky nezpůsobí to, že startér má problém otočit motorem. I kdyby tam kabely k svíčkám nebyly a místo svíček byly špunty, startér musí motorem točit. Zaměř se na ty kabely ke startéru, většinou je to u očka už zaoxidované, nebo uvolněné a měď zčernalá a proto to špatně vede.sector píše:tak premyslim, ze asi budou v haji svicky nebo nejaky zoxidovany kabel (ze svicek kabely jsem prekontroloval vsechny vizualne a dokonce jem je promazal. takze nevim kde je pes zakopany , budu muset se jeste podivat na ty kabely od starteru, mozna striknu tam WD40