typ paliva
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: typ paliva
Prosím Vás, to není značkou AŽ TAK /OMV SHELL nešel ROBIN BENZINA/ ale tím KDO / ODKUD je zaváží a co případně za věci se dějí v průběhu přepravy,
před dvěma lety tu někdo z Blavy trochu naznačoval, že dělá u Slovnaftu....
tj. neočekávejte tu samou kvalitu na každé pumpě.
Vyjimkou je myslím benzina - ta si zaváži skoro sama, jinak v Kralupech/Paramu/jinde stojí všechny cisterny v řaděa někdy tam ten řidič naleje ty aditiva někdy ne.
Takže nestřídat pumpu, najít dobrou, vytrvat.
Taky jsem musel minule natankovat jinde, levnějc dokonce - XY oil company, a ? vyšší spotřeba a hůř to jelo.
před dvěma lety tu někdo z Blavy trochu naznačoval, že dělá u Slovnaftu....
tj. neočekávejte tu samou kvalitu na každé pumpě.
Vyjimkou je myslím benzina - ta si zaváži skoro sama, jinak v Kralupech/Paramu/jinde stojí všechny cisterny v řaděa někdy tam ten řidič naleje ty aditiva někdy ne.
Takže nestřídat pumpu, najít dobrou, vytrvat.
Taky jsem musel minule natankovat jinde, levnějc dokonce - XY oil company, a ? vyšší spotřeba a hůř to jelo.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
-
- Kontaktovat uživatele:
Naopak blbost. Dobrá čerpačka u nás není prakticky žádná.
Vytrvejte klidně na svých předražených čerpačkách. Nejlepší poměr cena-výkon-kvalita dostanete u hypermarketovejch čerpaček a ne někde u mušle a podobnejch rádoby značkovejch předraženejch zlodějskejch zlatejch dolech..
U nějakýho XYoil stejně tankujou jenom odvážlivci takže nemá smysl se o tom bavit...
Vytrvejte klidně na svých předražených čerpačkách. Nejlepší poměr cena-výkon-kvalita dostanete u hypermarketovejch čerpaček a ne někde u mušle a podobnejch rádoby značkovejch předraženejch zlodějskejch zlatejch dolech..
U nějakýho XYoil stejně tankujou jenom odvážlivci takže nemá smysl se o tom bavit...
- Fujitsu
- Kontaktovat uživatele:
Já tankuju podle ceny, tzn. když jedu kolem ONO, tak klidně u ONA, jako předevčírem v Mejtě. Rozdíl jsem nepoznal ani ve výkonu, ani na spotřebě. Dlouho se odhodlávám, že jen tak zkusmo naberu u Shellu nebo Benziny, jestli bude rozdíl patrnej, ale ta cena mě zatím vždycky odradila.
Rover 416Si, 1997, šedá kůže, Platinum Silver
http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=212 www stránky: http://www.fuji.estranky.cz
http://www.rover-club.net/car_detail.php?id=212 www stránky: http://www.fuji.estranky.cz
- Welinka
- Kontaktovat uživatele:
Maxi
Tommi Austin asi ví o čem mluví.. zrovna tady na liberecku jsou 2 Shellky kde mi známí kteří na nich pracují doporučili vyvarovati se natankování. O těch "hypermarketových" a "akčních" benzínkách vůbec nemluvím..to je děs.. A máš pravdu, taky jsem to tu někde psala..jak se auto chová po natankování v AT,D,It..to je prostě nesrovnatelný rozdíl. Člověk se občas stydí co je v ČR všechno možné
Tommi Austin asi ví o čem mluví.. zrovna tady na liberecku jsou 2 Shellky kde mi známí kteří na nich pracují doporučili vyvarovati se natankování. O těch "hypermarketových" a "akčních" benzínkách vůbec nemluvím..to je děs.. A máš pravdu, taky jsem to tu někde psala..jak se auto chová po natankování v AT,D,It..to je prostě nesrovnatelný rozdíl. Člověk se občas stydí co je v ČR všechno možné
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak na tom se neshodnem, tankuju občasně Globus a Hypernova naprostá spokojenost. Takovou výtoč, jakou tam mají jim může kdejaká shellka a podobné závidět! Kor když je nějaká ta tebou pomlouvaná akce.Welinka KP píše: O těch "hypermarketových" a "akčních" benzínkách vůbec nemluvím..to je děs..
- Roman620ti
- Welinka
- Kontaktovat uživatele:
Romane tak pod to se můžu podepsat..alespoň co se pumpařů v ČR týká..stručně,jasně..
..k různým podvodům je tlačí asi i stát ,se svou nehoráznou výší podílu z prodeje 1l prodaného paliva.
..k různým podvodům je tlačí asi i stát ,se svou nehoráznou výší podílu z prodeje 1l prodaného paliva.
Včera jsem bral u šelu naftu za 29.90kč a před chvílou jsem se díval na Shell v Rakousku a ukázalo to cenu u jedné stanice 1.033Euro=cca27Kč
Nové hledání a cena za naftu je 0.989Euro
Nové hledání a cena za naftu je 0.989Euro
- Welinka
- Kontaktovat uživatele:
Jojo Keksine, to už je dlouhodobější fakt. To se vždycky stydím když dojede návštěva ze SüdTirol ke mně...když už tu natankuje dráž kdyby to byla aspoň srovnatelná kvalita..Keksin píše:Včera jsem bral u šelu naftu za 29.90kč a před chvílou jsem se díval na Shell v Rakousku a ukázalo to cenu u jedné stanice 1.033Euro=cca27Kč
-
uz to nehulrover414si píše:to byla informace nic proti
Sto ludi sto nazorov.
Zdravím opět po čase ohledně paliva je to hodně subjektivní záležitost - drobné rozdíly v palivech budou, ale myslím, že ne tak markantní. Kdysi mi jeden známý popisoval logistiku benzínek - a ve své podstatě jdou všechna paliva ze skladů Čepra rozmístěných po republice. To znamená, že chytnete palivo buď z Kralup, Litvínova nebo Blavy. Otázkou je odkud je které palivo lepší, nicméně jak jsem říkal, určitý standard je u všech a rozdíly minimální. Výjimu tvoří OMW (rafinérka v Rakousku) a Shell (importuje minimálně své lepší paliva - želví racing..).
A mimochodem - všimli jste si někdy, jak mazaně má Shell umístěné billboardy?.. většinou bezprostředně před benzínkou své konkurence
A mimochodem - všimli jste si někdy, jak mazaně má Shell umístěné billboardy?.. většinou bezprostředně před benzínkou své konkurence
Rover 416 // časem snad opět 75