Příspěvek
od Austin » stř kvě 27, 2015 23:21
Mám RZ (SPZ) auta, anglického pochopitelně, v depozitu, již několik let.
Vzhledem k novému zákonu, je povinnost navštívit např. v Brně Magistrát odbor dopravy a nechat si udělat zápis do velkého TP,
že auto sice existuje, ale prochází renovací a nějakou dobu to tak ještě bude. Je potřeba sdělit kde se auto nachízí a adresu nějakou (soukromý pozemek)
Napoprvé jsem tam byl od 8,00 do 9,30 aniž bych něčeho dosáhl,
nejprve jsem byl elektronicky objednán k okýnku, ovšem paní ni sdělila že tyto složité věci nejdou vyřídit na elektronické objednání,
a sdělila mi že musím s novým lístkem k technikům na 14 okýnko, až jsem to vystál, (podotknu že tlačítko v menu se jmenuje Zrušení vozidla)
tak mi technik oznámil že ale to je depozit starší 12 měsíců a že musím k jiným technikům na 17, u těch jsem čekal asi 30 min. a vidouce 6 lidí přede mnou
a odbavovací tempo bylo jeden člověk 30 min, že tam budu sedět další 3h jsem to vzdal,
napodruhé tj. další den to ubíhalo dobře, dostal jsem se po hodině na 17 ovšem nastal zádrhel, pan technik čuměl do pc a říká, no jo, se omlouvám, ale Vaše auto které máte od 1997 je ještě stále pod jinými SPZ registrované od r. 1986 ve Zlíně a aby to nebylo jednoduché, je dokonce registrované a v evidenci ještě v Praze u původního majitele od roku 1978.
Pěkný bordel. Teď zjistili, že můj Austin Princess má vedené 3 registrace ve třech městech.
Takže se znova omluvil, že musí napsat do Prahy a do Gotwaldova aby registrace zrušili, a pak půjde zanést teprve trvání depozitu na uvedené RZ moje.
Takže jsem tam byl dnes potřetí, a dílo jsme dokonali. Tj. mi automaticky vůz nevyřadí. Nepropadnou RZ.
Mám zjištěno z jiného zdroje, že když se tam stavím za 12 měsíců, a prodloužím depozit podruhé v novém systému, stane se trvalým, tj. vyserou se na sledování a prostě tam budou v depozitu klidně několik let až je prostě vyzvednu.
Do 30.6. je proces tzv. udržení v depozitu možný, v intervalu 1.7.- 15.12. už to je dost náročnější, a nejpozději 15.12. auto v depozitu bez "oživení" tj. zápisu do TP a systému prostě zanikne. Některé registrace zaniknou už 1.7. údajně.
Např. polopřevody.
Chci tedy upozornit
že i zdánlivě banální záležitost může zabrat 10 dní a tak si to nenechávejte na červen a konejte, kdo máte depozity nebo polopřevody.
V budoucnu budete čumět, jakou hodnotu budou mít RZ např. na R200
asi takovou jakou mají dnes značky+TP na Mini nebo Metro tj. dost.
Ne každý chce veteránské a testaci ap. a na některé vozy to je i neproveditelné.
Kdo máte jakékoliv pochybnosti o tom co máte a nemáte, zajděte tam a ověřte.
Měl jsem tam na mne vedeného ještě jednoho Austina, v poho jsem ho zrušil i bez velkého TP, bez pokuty, stačilo prohlášení že vůz zanikl již před rokem 1998.
To stačilo.
Ani jsem se nepamatoval že jsem něco koupil v 1993 cca.
Zmíním, že se silové složky fest připravují na řešení lidí/aut které spadnou 30.6. v polopřevodu do trvalého vyřazení.
Jednak když s autem pojedete, najdou Vás velmi rychle ve městech, na mýtných branách a dalších místech silnic 1. tř. (kamery čtou RZ) a těch 40 policejních aut taky.
Pokuta za
1. neodevzdání RZ
2. jízdu se zrušenými RZ
3. popř. zábor veřejného prostranství
(pojedou okolo, načtou RZ, vidí že propadly, zastaví, RZ si vezmou - zabaví, auto v tu chvíli je vrak se záborem)
atd.
Odtah vozu na odstavné parkoviště 1500,- , kilo denně za parkovné, atd.
To že nejste zapsáni v TP ale někdo jiný ještě neznamená, že nemůžete mít problém.
Vhodné přínosné, informace nesoucí komentáře vítány.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97