Repas převodovky

Odpovědět
Koryacs

Repas převodovky

Příspěvek od Koryacs » sob dub 25, 2009 20:26

Po výměně oleje mi začala neskutečně hučet převodovka, už jsem to to rozebíral. Jen se chci zeptat jestli tu není někdo z Prahy nebo okolí kdo by mi na ní udělal repas. Nebo jestli někdo to nezkoušel u pana Merady. V případě že se mi to nepodaří tak budu muset kopit nějakou jinou káru. Díky za pomoc.

Trunda
Site Admin

Re: Repas převodovky

Příspěvek od Trunda » ned dub 26, 2009 9:05

Proc bys kupoval jiny auto? Koukni v 400/45 sekci, je tam velka diskuze okolo vymeny lozisek v prevodovce... Je tam odkaz na anglicky eshop, kde se da koupit cela repas sada za hubicku (mozna to tu nabidni, jestli by ji taky nekdo nechtel, at usetrite postovne) a pak ti to v servise vymeni a frcis dal... Vymena lozisek neni zas takova trgedie a hlavne pak mas prevodovku jak novou ;-)
Zrovna vcera na srazu jsem se bavil s Karlem o tehle situci, kdy vymena oleje ty loziska totalne umrtvi... Dal mi k tomu peknou prednasku ;-)
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

Eny45

Příspěvek od Eny45 » pon dub 27, 2009 9:35

To bys nám tu přednášku mohl trochu popsat :) protože první co každej dělá, když zaslechne hučící převodovku je novej olej. A následně každej do půl roku zjistí že to nepomohlo a nebo je to horší. A ono se není čemu divit, olej ložisko nespravý.

Každopádně Karel Douša mě psal že bude potřebovat ložiska. tak mu zkus napsat zprávu, lepší je objednat to hromadně. http://roverclub.cz/bb3/memberlist.php? ... file&u=961

odkaz na Anglickej obchod je tu http://www.maintrainltd.com/rover-gearb ... 1d513413b5 už je odskoušenej.

A včera sem ty ložiska ukazoval kámošoj, prej to sou značkovky, stejnej výrobce to dodává do prvovýroby pro PSH.

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » pon dub 27, 2009 11:28

No my se bavili o servisovani prevodovky, o tom, jak dulezite je venovat pozornost ji stejne tak jako motoru.... a prave ze jsem predhodil tu myslenku, ze paradoxne se stava to, ze novy olej jakoby mozna tim, jak neni tak husty a "tuhy" jak ten stary, ty loziska dodela... i kdyz je to zas naopak tim, ze lidi vetsinou ten olej vymeni az kdyz se prevodovka ozve, coz je za prve pozde a hlavne ten olej by se opravdu mel menit aspon s kazdou vymenou motoroveho oleje... A proste tahle prevodovka nepatri k tem, ktere peci nepotrebuji....
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

Odpovědět