Zbláznila se brzda?
Zbláznila se brzda?
Chtěl bych se vás zeptat na váš názor k tomu, co se mně stalo v posledním týdnu už 3x. Při rychlosti 130-140 km z ničeho nic začal vycházet šílenej vibrující hluk od pravého zadního kola. Když zastavím, cítím smrad a někdy i kouř, ale brzda nedrží a při další jízdě už nic. Nechápu. Křivý kotouče? Proč by ale měla brzda kvůli tomu drhnout? Jezdím po dálnici denně a udělalo to opravdu jen 3x. Kolo jsme měli dole a žádné známky utrženýho obložení nebo extrémně křivýho kotouče. Ložisko bylo zrovna na tomhle kole před půl rokem měněný.
Díky.
Díky.
Re: Zbláznila se brzda?
A neni to nahodou treba zrovna to lozisko? Mohl to byt ausus, ci tak nejak....
To jsem si taky říkal, ale když mně zlobilo ložisko předtím, tak to hučelo pořád, při jakékoli rychlosti.
Muze byt nejake vadne ve smyslu vyrobni vada... naprosto klidne ciste technicky teoreticky muze dojit za urcitych podminek k vibraci... k takove vibraci ale muze dojit temer vsude mozne na podvozku (spatny silenblok, cepy...) je to otazka... ale od brzd to teda asi nepujde... Tohle se tezko zjistuje, ale asi bude nejsnadnejsi zajet do servisu, kde ti zmeri vule a reknou ti, kde by mohl byt problem... Asi lepsi nez na slepo tipovat...
Jestli se ti to eště stane, tak bych hledal teplé místo. jestli je cejtit smrad a kouř, tam se něco musí pěkně zahřát. To bych pak hodil deku pod auto a ošahal všechno kolem kola.
Myslis jako osahat kde je zdroj tepla... to nehrozi
To teplo se hned rozvede do celeho kola... mozna ze kdyz se z toho kouri, tak by se dalo poznat odku, jenze lozisko je skryte vlastne v brzdovem kotouci, takze zase prd...

Jednou jsem to už kouřit viděl, vycházelo to prostě z prostoru za diskem, odkud přesně se ale honem zjistit nedá - za chvíli to přestane. A sundat kolo za čtvrt minuty zatím nestíhám:-)
robí ti to len pri dlhšej jazde,alebo hneď ako sa rozbehneš na tých 130-140?
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
Poprvé to udělalo asi po 10 minutách na dálnici, podruhé téměř hned jak jsem dosáhl těch 130.
Asi by to fakt mohla byt nekde nejaka vule, ktera pri urcity rychlosti (frekvenci) chytne rezonanci a zacne vibrovat...
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Pokud se hřeje ložisko, páchne spálená vazelína. Obložení páchne jinak. Já tipuji na nějaký zarezlý čep na paknách ruční brzdy.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504