Výměna manžety u kola
Výměna manžety u kola
Zdravím pánové!Může mi někdo poradit jak na výměnu vnější manžety na poloose(u kola).Jaký je vlastně postup,Jde mi o rozebrání a sestavení čepů,nemůžu na to přijít!Prosím poraďte mi někdo ,kdo s tím máte zkušenosti!Díky předem!
-
Re: Výměna manžety u kola
Drzis poloosu homokloubem dole a jemne do nej klepnes kladivem. Vycistis co budes moct od stare vazeliny nebo kdyby jsi chtel, tak muzes homokloub komplet rozebrat, nandas novou manzetu, novou vazelinu a kloub nasunes zpet.
Homokloub se rozebira nejlip tak, ze do toho krouzku v kterym jsou kulicky, bouchnes druhou stranou sroubovaku, tak aby ti na druhe strane ten krouzek vyjel co nejvic a vyndas kulicku a takhle kolem dokola. Pak az zustane jen ten krouzek, tak ho otocis o 90° a vytahnes no a smontujes to obracene.
. . . . . .

Homokloub se rozebira nejlip tak, ze do toho krouzku v kterym jsou kulicky, bouchnes druhou stranou sroubovaku, tak aby ti na druhe strane ten krouzek vyjel co nejvic a vyndas kulicku a takhle kolem dokola. Pak az zustane jen ten krouzek, tak ho otocis o 90° a vytahnes no a smontujes to obracene.

-
a nebo si kup pretahovaci 

Přátelé díky za Vaše rady,moc jste mi pomohli!Tonda