Netočí startér...
Netočí startér...
Ahoj. Mám Rovera 420 Sdi r.v. 97 a dneska se mi nechtěl několikrát nastartovat. Nechala sem nažhavit, otočim klíčem, startér cvakne, ale motor se neotočí a zůstanou svítit kontrolky na mazání, baterku, motor a ABS. Nastartuje třeba až na potřetí ne-li až na posedmý. Dneska se mi to stalo 4x a dokonce mi praskla žárovka na tlumený světlo, což by asi nemuselo mít žádnou souvislost. Auto je udržovaný a startér byl kontrolovaný a rozebraný servisem, kde řekli, že je v pořádku. Jezdila jsem dneska do rozsvícení rezervy, ale pak jsem hned tankovala, takže zavzdušený by být neměl. Připadá mi to spíš jako špatný kontakt nebo kostra. Poradíte mi někdo, co s tím? Než se pustíme do rozebírání. Předem díky
Rover 420 SDI
Re: Netočí startér...
Taky mně startér jenom cvakal a nic a kontrolky svítily. Stačilo dobít baterku a vše bylo v pohodě.
-
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k teplotám venku je to buď nedobitá baterie, nebo nedobitá baterie navíc ve špatné kondici.
Já jsem dnešní noc taky preventivně dobíjel. To se před zimou prostě musí. Vybitá baterie má v elektrolytu hodně vody a ta pak zamrzá a baterie není schopná dávat dostaečnej proud, který dieselový auta na start tolik potřebujou.
Edit: Je jasný že v těchdle teplotách to ještě nezamrzá, ale vybitá ta tvoje baterka jse skoro stoprocentně.
Já jsem dnešní noc taky preventivně dobíjel. To se před zimou prostě musí. Vybitá baterie má v elektrolytu hodně vody a ta pak zamrzá a baterie není schopná dávat dostaečnej proud, který dieselový auta na start tolik potřebujou.
Edit: Je jasný že v těchdle teplotách to ještě nezamrzá, ale vybitá ta tvoje baterka jse skoro stoprocentně.
-
- Kontaktovat uživatele:
Keksin mě předběh o pár sekund ale má pravdu...
Moc Vám děkuju za pohotový odpovědi. Hned jdu pro baterku a šupnu jí nabíjet. Pokud to bude jen vybitou baterkou, tak to bude úleva. Vždycky mam se všema auta samý specialitky. Už se mi začínalo rosit čelo, co na mě začnete chrlit za závady
Rover 420 SDI
Snad bude vše O.K.
ja som mal zasa taký problém, že kábel od baterky na štartér bol odtrhnutý...to očko jednoducho prasklo a bolo po srande...kúpil som kábel, očka, spravil si potrebnú dĺžku káblu, naspäť nahodil na baterku a štartér a bolo všetko OK...tiež jedna z možných závad...
Tak baterka se nabíjí, nicméně vybitá nebyla, tak uvidíme večer. Ale myslim si, že příčina bude jinde než v baterce.
Rover 420 SDI
-
- Kontaktovat uživatele:
Podle čeho jste určili že nebyla vybitá?
Zdravím,no pokud při pokusu o startování bylo slyšet jen cvakání,kontrolky při tom však nepohasly,viděl bych problem jinde než u baterky,spíš bych to hádal na startér,ale to už se teď pozná po nabití baterie.
R 400 SDI 99
tak pokud nepomůže nabít baterku a startér je dobrý, je to nějakým kontaktem. Zaoxidovaný, uvolněný nebo tak něco. Takže zkontroluj dotáhni, očisti a tak dále.
Mimochodem, nevěřili byste, jak pomůže na starém autě namontovat nové kabely od baterky ke startéru a ke kostře s novými, cínem zapájenými očky na starém autě. To se potom startuje.
Mimochodem, nevěřili byste, jak pomůže na starém autě namontovat nové kabely od baterky ke startéru a ke kostře s novými, cínem zapájenými očky na starém autě. To se potom startuje.
Ani jsem si nevšil, že už tu je další odpověď, vždycky mě to upozorní
Tak baterkou to není. Kabely se zdají být taky v pořádku. Vidim to na startér. Cvakne a hotovo. Chytne až min. na potřetí. Příští týden holt rozeberem mrknem na kontakty, jestli náhodou nejsou zoxidovaný a přinejhorší nechám znovu zkontrolovat startér.
Rover 420 SDI