Alarm - problem
Alarm - problem
Zdravim,
poradite, prosim, kde vsude se nachazi cidla a senzoru alarmu?
Zacal mi blbnout alarm pri zavreni 3x nezablika ale az po nekolika vterinach nebo minutach a tehdy se spusti houkani - na sidlisti to je docela na nic.
Nemohu najit zadnou pricinu, tak to resim momentalne odpojovanim baterky, ale to je take na palici.
Poradite, prosim, co bych mohl jeste vyzkouset?
Rover 416Si, 82kW, 1998
poradite, prosim, kde vsude se nachazi cidla a senzoru alarmu?
Zacal mi blbnout alarm pri zavreni 3x nezablika ale az po nekolika vterinach nebo minutach a tehdy se spusti houkani - na sidlisti to je docela na nic.
Nemohu najit zadnou pricinu, tak to resim momentalne odpojovanim baterky, ale to je take na palici.
Poradite, prosim, co bych mohl jeste vyzkouset?
Rover 416Si, 82kW, 1998
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Re: Alarm - problem
Spínač dveří 4x,kufr,přední kapota,prostorové čidlo uvnitř na pravém sloupku.
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
Nemohu najit ten v kufru ani v kapote. Je nejake schema, treba v RAVE manualu? Nebo kde bych je mohl najit?
Dalsi otazk amohu kompletne rozdelat cidla dveri? Neuskodim jim tim?
Dalsi otazk amohu kompletne rozdelat cidla dveri? Neuskodim jim tim?
- Roman620ti
Čidlo dveří můžeš v pohodě rozdělat, nic tam enni,jen někdy jsou zoxidované ty vodivé cestičky.
Jinak to čidlo kapoty taky nevim kde je, zatím sme tam koukal jen na rychlo ale nikde nic, tak jestli neni v tom zamku...
Jinak to čidlo kapoty taky nevim kde je, zatím sme tam koukal jen na rychlo ale nikde nic, tak jestli neni v tom zamku...
2x Rover 620ti
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Tak vsechny cidla jsem procistil, nicmene nic nebylo spatneho... Pipa stale... Asi problem nekde v kabelazi ve dverich nebo uz nevim.
Neni ani blba pojistka na Alarm, kterou bych jen vyndal, stejne nemaji co ukrast v aute.
Neni ani blba pojistka na Alarm, kterou bych jen vyndal, stejne nemaji co ukrast v aute.
Dost casto se stava, ze se casem povysunou konektory ve dverich... prover je. Taky se mi stavalo, ze jsem normalne zavrel, zamkl a pak najednou zaclo auto houkat... a byl to skutecne problem s vysunutym konektorem mezi dverma a karoserii...
Tedy jako uvnitr dveri za polstrovanim?Trunda píše:Dost casto se stava, ze se casem povysunou konektory ve dverich... prover je. Taky se mi stavalo, ze jsem normalne zavrel, zamkl a pak najednou zaclo auto houkat... a byl to skutecne problem s vysunutym konektorem mezi dverma a karoserii...
Ne... z dveri do sloupku vede kabel pricemz do sloupku se pripojuje pres konektor... a ten byva mnohdy uvolneny, nebo zapraseny...
mel jsem ten samej problem,všechno jsem pročistil vyndal zamek kapoty,v tym zamku je plišek ktery tlači na čidlo při zavřeni trochu ho zmačkl dolu,sice svetla zablikali ale za 10 min.houkalo na sidlišti.tak jsem rozdelal stř.panel a podle elektr. schematu modrozeleny drat ktery dava signal houkačkam při akvaci alarmu při vloupeni,tak jsem ho odpoil poořipade se spoji zpatky při vyřešeni problemu
pomuze treba kdyz se odpoji docasne vnitrni senzor pohybu? resp. pomuze odpojeni jednoho se senzoru k tomu aby se alarm nektivoval pri zamceni dveri?
podle me když se odpoji nejake čidlo tak svetla nezablikaji tim padem ř.j.alarmu nedostane signal o všech čidlech a muže stat že bude pochvili houkat
Mám stejný problém a vypojení vnitřního senzoru nepomohlo a ani nepomohlo pročištění kontaktů. Prolezl sem forum a jiný navody a nikde nemužu najít jak odpojit alarm. Nemá prostě nějakou pojistku nebo nedal by sem někdo třeba fotku nebo navod co a kde přestřihnout...je to fakt nanic když to houká v klidný ulici ve tři ráno.
navod je takovy udelal jsem u sebe,středovy panel musi pryč radio,tlačitko varov.svetei,tlačitko ohřivani zadniho skla tam všude šroubky.v rave jsem stahl elektricke schema alarmu,na řj alarmu je bila kostka na ni 2 modro-zelene draty,jeden je na klakson.zkontroluješ to tak že vezmeš ozolovany drat jednym koncem dotkneš na kostce (UG-modrozeleny )a druhym na kostru ktery zahouka tak ten cvaknout a zaizolovat.
Není lepší opravit ty čidla? Taky mi to kdysi v noci houkávalo a bylo to jen rezavýma kontaktama a vodou v čidle zadních dveří. Ale nenapadlo by mě rozebírat kvůli tomu celý středový panel a ještě dělat úpravy typu "přestřihni a zaizoluj". Navíc, návody, jak deaktivovat alarm by na veřejném fóru být neměly. Nemusí každý návštěvník vědět, kde je a jak vypadá ŘJ alarmu.
Návod: Ve všech 4.dveřích jsou jednoduché plíškové spínače, drží na jednom šroubku, dají se rozebrat, vytáhnout ty plíšky, jemným smirkem vše vyčistit do lesku, naplnit troškou vazelíny proti vodě, zase secvaknout a namontovat. V zámku kapoty je mikrospínač - vodotěsný a nerozebiratelný, pokud auto při zamknutí bliká, není tam problém. Zkontrolovat čistotu a pevnost spojení zásuvek dveří (u pantů) a neporušenost vodičů v gumových husích krcích (i u víka kufru). Po opravě odpojit baterku, popřípadě spojit odpojené kabely, aby se vše vyresetovalo, připojit a pomocí DO aktivovat alarm.
Návod: Ve všech 4.dveřích jsou jednoduché plíškové spínače, drží na jednom šroubku, dají se rozebrat, vytáhnout ty plíšky, jemným smirkem vše vyčistit do lesku, naplnit troškou vazelíny proti vodě, zase secvaknout a namontovat. V zámku kapoty je mikrospínač - vodotěsný a nerozebiratelný, pokud auto při zamknutí bliká, není tam problém. Zkontrolovat čistotu a pevnost spojení zásuvek dveří (u pantů) a neporušenost vodičů v gumových husích krcích (i u víka kufru). Po opravě odpojit baterku, popřípadě spojit odpojené kabely, aby se vše vyresetovalo, připojit a pomocí DO aktivovat alarm.