Hučící převodovka
Hučící převodovka
Zdravím, mám problém s převodovkou na 416Si, rok 1999, najeto 255xxx. Poslední dobou začala převodovka "hučet". Zvuky jsou podobné jako když roztočíte autíčko na setrvačník
Nebo by to šlo přirovnat ke zvuku při couvání ale s nižší intenzitou. Zajímalo by mě, v čem konkrétním by mohl být problém v převodovce a zda se oplatí převodovku opravovat, nebo sehnat jinou? Děkuji za rady

- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hučící převodovka
Při těch kilometrech asi sehnat jinou, ale to se ví až když do ní koukne někdo, kdo tomu rozumí. Může to být taky ložisko za 800,-
Bacha na sundávání a nandávání, musí se to umět, jinak se ohne oska a převodovka začne vibrovat.
Servisy na to mají spec. zvedáky.
Bacha na sundávání a nandávání, musí se to umět, jinak se ohne oska a převodovka začne vibrovat.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
No já kdysi před 6ti léty nechal převodovku repasovat. Kupoval jsem všechny ložiska krom diferenciálových a i se spojkou a prací mě to stálo komplet cca 11 tis. Šlo by to i levněji, kdybych nekupoval origo ložiska. A od té doby mám najeto cca 120 tis. km a v poho... i když už mi asi pomalu odchází synchrony.
Problém je v tom, že jiné i méně jetá převodovka na tom může být podobně. Takže záleží, jestli bys sehnal spolehlivě spolehlivý málo jetý kus a nebo to raději neriskovat a jít do repasu...
Problém je v tom, že jiné i méně jetá převodovka na tom může být podobně. Takže záleží, jestli bys sehnal spolehlivě spolehlivý málo jetý kus a nebo to raději neriskovat a jít do repasu...
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Jake specialni zvedaky a jakou osku myslis ze se ohne? Vystup z prevodovky?Austin píše:Při těch kilometrech asi sehnat jinou, ale to se ví až když do ní koukne někdo, kdo tomu rozumí. Může to být taky ložisko za 800,-
To jsem jeste neslysel ze by se to nekdy stalo
Trundo, jak často v ní měníš olej ?
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Teď jak jsem to měl u Lenhama, tak mi tam dával MTFo... takže cca po 80 tis. km. Možná dřív... ale asi jsem se neměl nechat ukecat na MTFo dát tam to, co jsem tam měl vždy - Total Transmition.
Bývalo zvykem u nových, nebo po GO ústrojí (motory, převodovky, diferenciály...) se měnil po ( a někdy i v průběhu) záběhu olej. Nejstriktnější předpisy předepisovaly výměnu v 500, 1500 a 3000 km. Poté už standartní interval.
Ještě před 15 lety se v motoru měnil olej alespoň v 5000km, poté norm.výměny. Obecně se za záběh považují první cca 3000km.
Osobně se držím 500-1500-3000km, případně podle momentálního stavu agregátu, ale za přiměřeně spolehlivé beru i 500-2000 a pak standart.
MTF94 by R65 asi nemělo ublížit, ale držel bych se BV1 a spol...
A hlavně bych ho měnil...nečekal jsem, že zrovna Tobě budu připomínat, že olej fakt nejsou doživotní.... A nejde jen o kilometry, ale i o čas (největší vrah je vlhkost).
R65 si sice o výměnu vždycky řekne ( ztížená 1 a R), ale i přesto bych nešel přes 40.000km, nebo 2 roky.
Ten olej stojí pár kaček a výměna je na 10 minut.

Ještě před 15 lety se v motoru měnil olej alespoň v 5000km, poté norm.výměny. Obecně se za záběh považují první cca 3000km.
Osobně se držím 500-1500-3000km, případně podle momentálního stavu agregátu, ale za přiměřeně spolehlivé beru i 500-2000 a pak standart.
MTF94 by R65 asi nemělo ublížit, ale držel bych se BV1 a spol...
A hlavně bych ho měnil...nečekal jsem, že zrovna Tobě budu připomínat, že olej fakt nejsou doživotní.... A nejde jen o kilometry, ale i o čas (největší vrah je vlhkost).
R65 si sice o výměnu vždycky řekne ( ztížená 1 a R), ale i přesto bych nešel přes 40.000km, nebo 2 roky.
Ten olej stojí pár kaček a výměna je na 10 minut.

MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Prave ze mi to pripominat nemusis
Chtel jsem ho menit uz driv, ale nejak jsem to nezvladl. Navic paradoxne do vymeny za to MTF to pocitove radilo lepe. Ted tam 1 2 3 jde, ale rekl bych tak na hrane. S takovym klepnutim jak u prevodovky s primejma zubama...

Ahoj všem, mám na autě 366 tis, převodovka mi hvízdala při zařazeném 5 stupni. Tak jsem tam přidal více oleje horním otvorem a ztichlo to - ne dokonale ale pomohlo to.
Jestli jsi měl málo oleje, tak je dolití samozřejmě v pořádku, ale jinak dávat ho víc než se má, většinou končí vytékáním oleje kvůli zvýšenému tlaku v převodovce 

Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
-
- Kontaktovat uživatele:
MTFo patří jen do PG1
Co jsem prodal svou 214, nalil jsem tam kdysi (do R65) MTFo, prodával jsem jí kamarádovi, po cca 60tkm, skříň kompletně v háji

Co jsem prodal svou 214, nalil jsem tam kdysi (do R65) MTFo, prodával jsem jí kamarádovi, po cca 60tkm, skříň kompletně v háji

Hochu těžko říct jestli jo, nebo ne.... Lenham to tam leje. Já osobně tomu taky moc nefandím. Ale tak zas Lenham ví co dělá.
Tak kolego 366 tisíc a víc je můj sen:)))To je držák. To hučení při pátym stupni mám taky. Devět let a třikrát jsem měnil kapalinu z jiného důvodu a žádná změna.Takže mi to nevadí a mám pocit jako v tryskáči, jen vzlítnout:))
Jo vzlítnout, ale já měl oleje podle šroubu dost, ale to turbo co znělo - jako na jedné straně dobrý ale po 300 km, jsem raději trochu přidal 2dcl a o dost lepší. Olej nikde neteče tak možná .....