Ahoj, mám problém přátelé a nevím co dělat.
Tento týden bylo u nás na vysočině hororové počasí, na autech se tvořilo až 7 mm čistého ledu, auta se stávala nepojizdnýma. Auto mi stálo 3 dny venku u domu. Když se počasí zlepšilo a led roztál, na autě jsem uviděl světlé tečky jako by rezavé malé ťupky (viz foto). Z dálky to vypadá jako skvrny, když přes to přejedu prstem je to hrubé. Nevím jestli je to možné, mohlo by se po tom počasí udělat na laku něco takového??? A pomůže třeba leštěnka?
Tady jsou fotky
TEČKY NA KAPOTĚ
Re: TEČKY NA KAPOTĚ
Ty jo.... zkoušel jsi nehtem, jestli to jde dolů? Jestli to nejsou puchýřky v laku....
Koulím očima a čumím a zdá se mi, že to jsou puchýřky v laku.
Na to leštěnka nepomůže, jen lakýrník.
Nebo to taky trochu vypadá jak vodní spot (i když málo pravděpodobné), na to by pomohlo trochu octa a mikrovláknová utěrka.
Na to leštěnka nepomůže, jen lakýrník.
Nebo to taky trochu vypadá jak vodní spot (i když málo pravděpodobné), na to by pomohlo trochu octa a mikrovláknová utěrka.
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
-
- Kontaktovat uživatele:
To vypadá na nedostatečně odborně lakovanej díl, respektive bezbarvej lak nedrží na barvě
To se musí jedině přelakovat

To se musí jedině přelakovat
Ano zkoušel jsem to nehtem, ale nehnu s tim, někde se stala chyba ale nemyslím si, že po 14 letech, kdy to každý rok zimu přečkalo najednou vystoupnou tyhle mrchy kvůli špatně nalakovaným místům, lak je původní. Člověk který tomu údajně rozumí řekl, že je možně, že jak byl motor po jízdě rozehřátý a potom se hned začala tvořit ledová vrstva tak se tím teplem ze spoda a zimou ze zhora otevřely póry a pak to takhle dopadlo a prej mám zkusit leštenku Sonax Xtreme Polish + Max 3 prej to muze trochu i zbrousit a potom kdyžtak do lakovny no ....
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sice jsem ten lak neviděl, ale obávám se, že leštěnka od Sonaxu jsou v tomto případě vyhozené peníze. Ten "člověk, který tomu údajně rozumí" je lakýrník? Jaké má reference?
Mi to taky přijde jako od barvy odloupnutý transparentní lak.
Tady žádné leštěnky nemají smysl, jedině smirkový papír.
Tady žádné leštěnky nemají smysl, jedině smirkový papír.
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004