začnu trochu offtopicem, - už jsme tu cosi řešil a dost členů se mi bez jakýchkoliv okolností snažilo pomoct a poradit.
Čím víc tu pročítám různá témata, je mi tato stránka sympatičtější a zdá se mi že lidé RC nenavštěvují jen kvuli problému svého auta.
Bylo by fér abych se také představil:
Jméno mé je Václav, je mi 22 let a jsem z Liberce.

K Roveru jsem přičichl asi před rokem, kdy jej vlastnilo pár známých. Když přišlo na koupi auta, už bylo prakticky jisté jak to bude, takže se na podzim minulého roku jelo k Příbrami pro naftového Rovera 420. Auto je po důchodci; olej byl měněn pravidelně, za najeté kilometry se mi prodávající zaručil a byly k autu dvoje kola - letní litá 0.o , takže nebylo o čem.
Teď k problému: při rozjíždění jen přes spojku je vše ok, ale jakmile se rozjíždím s trochou plynu nebo přeřazuju z 1->2 a v jisté míře i z 2->3 tak auto dost nepříjemně cuká a ještě znatelnější je to když plyn pouštím. na 4 a 5 stupeň už je to prakticky nezaregistrovatelné a při 2500 rpm a výš už je to také lepší. Ze začátku jsem to přisuzoval tomu, že prostě neumím jezdit, jenže už jsem najel skoro 10 000km a vše je stále stejné, s autem jezdí sem tam otec který cukání potvrzuje. Pročetl jsem zde na fóru hromadu vláken, ale vesměs se to týká benzínových modelů.
Ale i z toho jsme s kolegou Roverákem usoudili na několik příčin:
1) Zaprasený filtr vzduchu - ne, ten jsem vyměnil aji s celým airboxem, protože ten původní byl popraskaný, stéle stejné.
2) Váha vzduchu - odpojena a stále cuká - tato část mě přivádí na otázku co mi váha vzduchu vlastně dává oproti tomu kdyby tam nebyla? Nevezme si motor tolik vzduchu kolik se tam vejde aji bez ní ?
3) Při včerejší prohlídce jsem zjistil že hadička od EGR ventilu je vytržená z "rozbočovače" té hadičkové soustavy. Zkrátka druhá strana hadičky od EGR. Je toto vůbec možná přičina cukání? Když je EGR bez regulace?
4) Škrtící klapka - Tato přičina zdá se být nejpravděpodobnější dle zdejších konverzací jako např: viewtopic.php?f=41&t=9714
Otázka ale je - má nafťák 2.0 obsah, 77kW, r.v.99 škrtící klapku?

Děkuji předem za případné návrhy, doplnění atp. V.